Съединител, стартер и знам-ли-още-какво...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Съединител, стартер и знам-ли-още-какво...
Колеги, изпаднал съм в някаква страшна серия последния месец и ще се радвам ако някой може да ми помогне или поне да ми съчувства
Сигурно колата ме намрази, защото непрекъснато нещо дава "фира", а досега почти 40К км не е правила кой знае какви проблеми.
Преди 2 седмици умря стартера, очаквах го да се случи, зашото от доста време се мъчеше. Отидох в сервиз, уж го свалиха, оправиха (150лв) и 3 дни по-късно пак същото - не пали, дори не върти, никакъв звук, все едно го няма. Акумулаторът ми е нов и има достатъчно ток, просто не отлепва. Не признаха рекламация (сервиза е на Симеоновско Шосе и Вапцаров) и започнаха едни теории за изронени зъбци и проблем с маховика (все си мисля, че тогава стартера щеше да върти, а не просто да не прави нищо). Оставих колата пред блока и днес реших да я пробвам и ми пропадна педала на съединителя. Пробвах с дърпане да запаля, но изобщо нямам шанс да включа на която и да е предавка в движение. От известно време доста притрисаше при потегляне след каране в задръстване на полусъедините и малко газ. Четох за някакъв демпферен маховик, но моята май си няма такъв М40Б18 (климатик).
Та въпроса ми е може ли да има нещо общо съединителя с непаленето, въпросния маховик? И ако ми е заминала хидравличната помпа на съединителя, мога ли да сменя само нея или трябва да сменям съединител комплект (и тая помпа взлиза ли в комплекта
). Моля ви, колеги, помогнете ми защото съм отчаян 
Преди 2 седмици умря стартера, очаквах го да се случи, зашото от доста време се мъчеше. Отидох в сервиз, уж го свалиха, оправиха (150лв) и 3 дни по-късно пак същото - не пали, дори не върти, никакъв звук, все едно го няма. Акумулаторът ми е нов и има достатъчно ток, просто не отлепва. Не признаха рекламация (сервиза е на Симеоновско Шосе и Вапцаров) и започнаха едни теории за изронени зъбци и проблем с маховика (все си мисля, че тогава стартера щеше да върти, а не просто да не прави нищо). Оставих колата пред блока и днес реших да я пробвам и ми пропадна педала на съединителя. Пробвах с дърпане да запаля, но изобщо нямам шанс да включа на която и да е предавка в движение. От известно време доста притрисаше при потегляне след каране в задръстване на полусъедините и малко газ. Четох за някакъв демпферен маховик, но моята май си няма такъв М40Б18 (климатик).
Та въпроса ми е може ли да има нещо общо съединителя с непаленето, въпросния маховик? И ако ми е заминала хидравличната помпа на съединителя, мога ли да сменя само нея или трябва да сменям съединител комплект (и тая помпа взлиза ли в комплекта
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Здрасти колега.
Със стартера засега проблем нямам,но ако са го оправили онези както казваш,а сега се чува само цък,проблема не е в него,нито във венеца.
Нещо по тока си мисля че е.
За педала на съединителя,аз имах проблем с горната помпа която протече и скоростите понякога се включваха трудно,всъщност 1-ва и задна.Помпите на съединителя са 2-горна и долна.Мисля,че долната ти е за смяна по това което казваш.
Съединителят и стартерът нямат общо,а за притрисането има повече исписано отколкото казано във форума,така,че ще трябва да четеш.
Със стартера засега проблем нямам,но ако са го оправили онези както казваш,а сега се чува само цък,проблема не е в него,нито във венеца.
Нещо по тока си мисля че е.
За педала на съединителя,аз имах проблем с горната помпа която протече и скоростите понякога се включваха трудно,всъщност 1-ва и задна.Помпите на съединителя са 2-горна и долна.Мисля,че долната ти е за смяна по това което казваш.
Съединителят и стартерът нямат общо,а за притрисането има повече исписано отколкото казано във форума,така,че ще трябва да четеш.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Мога да ти помогна и ремонтирам колата, но ще се намерят колеги които ще ме отсвирят и т.н. защото много приказвам и бла-бла. Разликата в колите ни е, че нямам клима и мойто е Е34.
- BFM
- младши ентусиаст
-
Доста четох за притрисането. Мненията варираха от проблем с демпфера до залепване на повърхностите на дисковете на съединителя. Относно демпфера, имаше доста противоречиви мнения, че такъв имат само 6-таците, само 6-ците с климатик, но и ИС-ките имат, всички с климатик.... и т.н. И така и не успях да разбера м40б18 (клима) дали има, а не ми се иска да търся проблема в нещо, което не съществува
. Тази седмица отивам в сервиз и дано всичко е ок. Ще дам инфо за резултата, ако ви интересува.
Поздрави!
Поздрави!
- scotixer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м42
- Мечтае да кара: винаги
Значи според мен:Относно стартера- бендикс , а за Съединиттеля помпа, или по добрия вариант само гумички на помпата 
както каза колегата за стартера е бендикса 90% ,ако колата не се кара6е 6тях да ти кажа да отвори6 и да по4исти6 ротора на самия стартер ама след като са ти правили не6то по него трябва да са го направили както и да са сменили 4етките,4е на ското имах слу4аи с един стартер никви признаци и като го свалих и с една 6курка по4истих ротора и го зглобих и бендикса се оправи по4на да пали... просто буса на които бе6е бе6е нов внос и не е бил каран доста време там.
а за съединителя долната помпа,сваля6 я и се отваря вътре има една гуми4ка за смяна и я сменя6 4е едина нова такава помпя не питаи колко струва в дару
а за съединителя долната помпа,сваля6 я и се отваря вътре има една гуми4ка за смяна и я сменя6 4е едина нова такава помпя не питаи колко струва в дару
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

Части за Е34 - тел.0899 828 626
- BFM
- младши ентусиаст
-
scotixer написа:Значи според мен:Относно стартера- бендикс , а за Съединиттеля помпа, или по добрия вариант само гумички на помпата
Много ще се радвам ако си прав, обаче ако проблемът е в бендикса наяма ли, все пак, да върти стартера, при мен няма и щракване?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
8 мнения
• Страница 1 от 1