Има ли тест за автоматик ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Има ли тест за автоматик ?
Колеги , интересува ме има ли тест за автоматична скоростна кутия на ТДС ? В смисъл някакви норми за обороти на превключване ...такива неща . Въобразявам ли си ,че при мен автоматика променя работата си взависимост от стила на каране ?
- Пример: Подавам газ ,при потегляне, до 1500 оборота и колата си превключва постепенно до най- горна предавка . Ако подам по-рязко газ превключва около 2000-2500 , и разбира се ако подам рязко до край ,отива към 3500-4000 ,но не за това питам. Става дума само в позиция Д.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Горното май не важи за мен .
- Някой знае ли поне има ли връзка между температурата на мотора и работата на автоматика ?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Няма норми за превключване, всичко зависи от товара на двигателя.Ако караш по баир съ 90, няма да ти превключи на последната, ако караш по равно ще ти превкючи и така.Aко примерно се движиш със 100 и още не е превключила на последната, просто върни леко газта и ще превкючи веднага.
А горното мнение си е точно за теб.Ако сега си взел колата, занули запаметените настройки в компютъра на кутията.Не знам гореописания начин дали действа, но може да се направи и с един прост CarSoft
А горното мнение си е точно за теб.Ако сега си взел колата, занули запаметените настройки в компютъра на кутията.Не знам гореописания начин дали действа, но може да се направи и с един прост CarSoft

- klintan66
- старши ентусиаст
-
Пробвах теста , не чух никакъв шум и не мисля , че нещо се промени.
- Нямам проблем с автоматика , включва неусетно и т.н. но ми беше любопитно дали има някакви норми? В смисъл - качвам се за проба в някоя кола с автоматик и да разбера по нещо ,че всичко е нормално .
5 мнения
• Страница 1 от 1