Управляващ блок на печката не работи?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Разговарях с колегата Иво и разбрах, че на въпросната печка е монтирано всичко, т.е. и управлението и. Не е желателно да се разкача, за да няма проблеми после. Разбрах се с Иво да демонтира цялата печка, което е добре за целта, ремонта на управлението и теста после. Разбрах също, че някои модели имат и дистанция. В тази мисъл дано успея да ремонтирам или приспособя едни неща, включително и дистанция за управление което ще е добре. Пък впоследствие да си купя една печка за мойта баба Яга.
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
- sandik1
- Потребител
-
- Детайли за колата: E39 525d Touring 2002
Re: Управляващ блок на печката не работи???
gpt написа:sandik1 написа:Ивинявай да те питам какво значи да ти отключат печката? Нещо софтуерно ли е ? Колко струваше горелката?gpt написа:...
"Отключат" означава, че ако я нямаш тази есктра стандартно, трябва да отидеш в ДаруКар, за да могат софтуерно да ти отключат печката и да можеш вече да си я виждаш в менюто "Aux vent/heating" и да можеш да си задаваш час, когато тази печка да се включва. Но това се прави само в сервиз на БМВ, от Вебасто няма да могат да ти я отключат.
Колега аз съм с малкия БК. Интересното при мен е следното: по ВИН номер печката не излиза.Аспухът и е нов/чист значи най вероятно не е отключена но от друга страна като застудее от аспуха и излиза студен въздух т.е вентилатора и работи а няма огън/пушек.Може ли въпреки всичко да е заключена печката.Някой ходил ли е във Варна Карс да му я отключат и колко му е струвало?
Re: Управляващ блок на печката не работи???
sandik1 написа:gpt написа:sandik1 написа:Ивинявай да те питам какво значи да ти отключат печката? Нещо софтуерно ли е ? Колко струваше горелката?gpt написа:...
"Отключат" означава, че ако я нямаш тази есктра стандартно, трябва да отидеш в ДаруКар, за да могат софтуерно да ти отключат печката и да можеш вече да си я виждаш в менюто "Aux vent/heating" и да можеш да си задаваш час, когато тази печка да се включва. Но това се прави само в сервиз на БМВ, от Вебасто няма да могат да ти я отключат.
Колега аз съм с малкия БК. Интересното при мен е следното: по ВИН номер печката не излиза.Аспухът и е нов/чист значи най вероятно не е отключена но от друга страна като застудее от аспуха и излиза студен въздух т.е вентилатора и работи а няма огън/пушек.Може ли въпреки всичко да е заключена печката.Някой ходил ли е във Варна Карс да му я отключат и колко му е струвало?
Това, че аспуха е чист и не пуши по-скоро означава, че не работи, отколкто, че не е отключена. Вскички комън-рейли имат печка, която да помага в студените дни двигателя да достигне до оптимални температури по-бързо. Т.е. печката си я има стандартно и си работи. Единственото, което предлагат като е есктра е да можеш ръчно да си зададеш кога да ти се включи. Това означава да ти е "отключена" печката.
- sandik1
- Потребител
-
То е ясно че не работи а като казваш за настрайка на таймер ми се струва че моята е автоматична и не може да се настрои .Аз имам само 1 малък дисплей на таблото с разход и километри а радиото е само радио
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- sandik1
- Потребител
-
Ами дано да ти работи печката защото имаш 2 варианта. Или Варна Карс а там ще те разплачат а и задължително ще ти сменят нещо или горе на околовръстното до склада за плоскости Айсберг но тях трудно ще ги накараш да ти разхварлят всичко че да ти кажат къде ти е проблема.Опитвам вече 1 месец-или нямат време или не е достатъчно студено.Аз съм сигурен че на мойта е нещо малко но няма кой да каже какво е.Въпреки че съм 99% сигурен че Варна Карс ще ме ядосат най вероятно ще им я закарам да и направят диагностика за 60-80 лв.Току виж излязло нещо.А тези таймери струват 180лв+150-200лв за някакав блок на печката който се сменял за да може таймера да я управлява.Тази инфо е от тези до Айсберг.
Един колега е имал проблем с печката и е ходил в сервиза на Вебасто в София там след като са проверили че по печката всичко е на ред а тя не работи , са го накарали да пробва с по мощен акумолатор и тя проработила така че стигам до извода че за да работи печката параметрите на стртовия ток на акумолатора трябва да отговарят на те зи които са дадени по каталог, ако са малко по ниски не може да се стартира печкатаsandik1 написа:Ами дано да ти работи печката защото имаш 2 варианта. Или Варна Карс а там ще те разплачат а и задължително ще ти сменят нещо или горе на околовръстното до склада за плоскости Айсберг но тях трудно ще ги накараш да ти разхварлят всичко че да ти кажат къде ти е проблема.Опитвам вече 1 месец-или нямат време или не е достатъчно студено.Аз съм сигурен че на мойта е нещо малко но няма кой да каже какво е.Въпреки че съм 99% сигурен че Варна Карс ще ме ядосат най вероятно ще им я закарам да и направят диагностика за 60-80 лв.Току виж излязло нещо.А тези таймери струват 180лв+150-200лв за някакав блок на печката който се сменял за да може таймера да я управлява.Тази инфо е от тези до Айсберг.
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Колеги моята печка работи, след 8-10 минути колата е топла,стъклата размразени, но никога стелката не ми е заставала на 12 часа.Това проблем ли е?
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
joropc написа:Колеги моята печка работи, след 8-10 минути колата е топла,стъклата размразени, но никога стелката не ми е заставала на 12 часа.Това проблем ли е?
Не е проблем, така трябва да е. Няма смисъл да вдига чак такава температура, важното е да имаш топъл старт и да размрази стъкла врати и т.н.

П.П. Всяка вечер вече се моля не на Господ, а на Ники та да се видя и аз в печка отново.

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3