проблем с управлението
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Днес ми направиха реглаж, смениха ми един от заднитте носачи, че бил разбит. Сега ми се появи лек луфт във волана и утре ще ходя пак да я видят. Преди няколко дни ремонтирах хидравличната помпа и рейката. Може ли този луфт да е от това.
Колата ми я докараха от Белгия а там по принцип са доста запазени. Обаче си е на 250 000км. и на някой детайли си им идва времето. Иначе колата изглежда доста добре:
http://store.picbg.net/pubpic/A4/17/34e ... 74a417.jpg
Бихте ли ме посъветвали къде да я закарам в софия да я огледа някой добър майстор и да ми каже ако има някакви проблеми да я оправям. Защото за клекналата задница може аз да си въобразявам.
Благодаря предварително
Колата ми я докараха от Белгия а там по принцип са доста запазени. Обаче си е на 250 000км. и на някой детайли си им идва времето. Иначе колата изглежда доста добре:
http://store.picbg.net/pubpic/A4/17/34e ... 74a417.jpg
Бихте ли ме посъветвали къде да я закарам в софия да я огледа някой добър майстор и да ми каже ако има някакви проблеми да я оправям. Защото за клекналата задница може аз да си въобразявам.
Благодаря предварително
Братле, много е готина колата.
Аз на твое място бих отишъл в Дару кар за диагностика на ходовата част, рейка... Ако няма да я правиш там поне със сигурност да знаеш къде ти е проблема пък после майстори много, включително и тук във форума. Щото в Дару махат главата от кръста...
А щом си правил ремонт на рейката е много вероятно да не са го направили като хората. Аз все си мисля, че тия рейки не се ремонтират или е временно.
Аз на твое място бих отишъл в Дару кар за диагностика на ходовата част, рейка... Ако няма да я правиш там поне със сигурност да знаеш къде ти е проблема пък после майстори много, включително и тук във форума. Щото в Дару махат главата от кръста...
А щом си правил ремонт на рейката е много вероятно да не са го направили като хората. Аз все си мисля, че тия рейки не се ремонтират или е временно.
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Ееее, колега колата ти е супер "изпъната" - да ти е честита и със здраве да я караш! Забрави да и е ниска задницата. Аз също мисля, че с по-широки гуми колата повече се "носи" при неравности по пътя, но не е изключена и някаква повреда щом имаш луфт във волана.
Иначе с този размер гуми и джанти по нашите пътища е по-добре да караш лятото, а за зимата 15" или 16" - гумите са по-евтини, а и колата е по-стабилна с тесни гуми на снега, но пък е по-грозна с по-малките джанти
Дано да не е сериозна повреда.
Успех!
Иначе с този размер гуми и джанти по нашите пътища е по-добре да караш лятото, а за зимата 15" или 16" - гумите са по-евтини, а и колата е по-стабилна с тесни гуми на снега, но пък е по-грозна с по-малките джанти

Дано да не е сериозна повреда.
Успех!
Аз пък ще ти кажа че това сеене е от :Джантите:
Преди няколко месеца взех едни джанти от Е60 - чисто нови , и се почна една.
1: Стругар , понеже централният отвор е друг размер
2: Гуми - Пирели П 7... нови
3: И нали ? Мерак, Рак и Бунак не се лекуват , предница , лепящи баланси , скрити винтили слагам ги , и ...... О Ужас.
Колата сякаш не беше моята. Точно за това сеене става въпрос. Но пък вече бях сигурен че е от тях, понеже преди това този проблем го нямаше. Така според мен-- Пробвай първо с ориг джанти от Е39, и след това си давай парите по така наречените Майстори.
За задницата обаче наистина ми се струва виснала--Виж в галерията ми
Преди няколко месеца взех едни джанти от Е60 - чисто нови , и се почна една.
1: Стругар , понеже централният отвор е друг размер
2: Гуми - Пирели П 7... нови
3: И нали ? Мерак, Рак и Бунак не се лекуват , предница , лепящи баланси , скрити винтили слагам ги , и ...... О Ужас.
Колата сякаш не беше моята. Точно за това сеене става въпрос. Но пък вече бях сигурен че е от тях, понеже преди това този проблем го нямаше. Така според мен-- Пробвай първо с ориг джанти от Е39, и след това си давай парите по така наречените Майстори.
За задницата обаче наистина ми се струва виснала--Виж в галерията ми

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Добре де колега, толкова ли е трудно да сложиш едни 205/65/15 само за проба и тогава да търсиш други причини!?
Темата ти е от 2 дена, до сега вече някой колега щеше да ти услужи с такива гуми и джанти за пробата
За реглажа бих ти препоръчал само Дару или камор.Струва 150лв, но ти гарантирам, че ще имаш само едно посещение за разлика от гаражните реглажи.
За задницата, сменяш задните пружини и ще се вдигне.Suplex са по 80лв бройката, смяната е малко кофти за монтьора, за това си търси някой, който вече го е правил поне два пъти
Темата ти е от 2 дена, до сега вече някой колега щеше да ти услужи с такива гуми и джанти за пробата

За реглажа бих ти препоръчал само Дару или камор.Струва 150лв, но ти гарантирам, че ще имаш само едно посещение за разлика от гаражните реглажи.
За задницата, сменяш задните пружини и ще се вдигне.Suplex са по 80лв бройката, смяната е малко кофти за монтьора, за това си търси някой, който вече го е правил поне два пъти

- vladi_nn
- кандидат ентусиаст
-
Не знам за е39 дали става този номер, но на е36 съм го правил и стана добре. След смяна на предни амортисьори и колата се вирна много отпред и мен ме дразнеше много. Проблема го реших по следния начин. Под задните пружини има едни тампони които са много тънки. Затова аз взех едни от Опел Кадет които се оказаха същите, но са 2см дебели. Даже се наложи малко да ги намаля, че първоначално стана като бъги. Сега не искам никой да ме критикува. Всеки сам решава сам какво да прави с колата си. И подчертавам това съм го правил с е36, за е39 не знам каква е ситуацията отзад и имали възможност за подобна манипулация, но предполагам , че може да се измисли нещо подобно. Друг е въпроса до колко си склонен да си "побългаряваш" колата. В случая с е36-та стана много добре и не се промени устойчивостта на колата, но както съм обяснил по горе тампоните бяха със същата форма и размери единствено дебелината беше различна.
mad_presley написа:Добре де колега, толкова ли е трудно да сложиш едни 205/65/15 само за проба и тогава да търсиш други причини!?
Проблемът в момента е, че това са ми първите почивни 4 дни от както съм я купил и сега имам време да и обърна внимание. Въпросът обаче е, че в момента съм в Сливен и нямам от кой да взема такива гуми.
Иначе съм много доволен от форума, защото благодарение на него си обезвъздуших системата и парното ми тръгна. Също така си смених жилото за предния капак сам

Не знам дали тук е мястото да попитам, обаче някой знае ли от къде мога да си купя стъкло за фар като моя, защото едното ми стъкло е пукнато.
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3