проблем с управлението
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
клекнала задница ? каква ти е колата какъв мотор и комби седан ?
а за шума на климатроника да не ти пука :>
попринцип калниците на е39 са така, че създават илюзия че отзад е по ниска, но всъщност не е така, а да не ти казвам какво става като сложиш прожини от 528 на 520, ебаати кефа, предницата е височка като на Х5 (маитап, ама е по добре за тези БГ условия)
а какъв ти е проблема със съединитела ?
попринцип калниците на е39 са така, че създават илюзия че отзад е по ниска, но всъщност не е така, а да не ти казвам какво става като сложиш прожини от 528 на 520, ебаати кефа, предницата е височка като на Х5 (маитап, ама е по добре за тези БГ условия)

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
allen написа:Гумите ми са 235/45/17 и едва ли е от тях.
По скоро си мисля и аз за някои тампони обаче не знам от кои може да е
Колега, от кога караш с такива гуми?
Трябва да знаеш, че сложиш ли такива гуми като твоите, колата започва да дърпа много здраво, когато минаваш по коловози (омачкан от камиони асфалт).
Преди да започнеш да даваш луди пари за проби, сложи едни 205/65/15 гуми и виж как се дъжи.Ако и тогава го имаш този проблем тогава търси нещо друго и ходи по реглажи и майстори!!!
mad_presley написа:allen написа:Гумите ми са 235/45/17 и едва ли е от тях.
Трябва да знаеш, че сложиш ли такива гуми като твоите, колата започва да дърпа много здраво, когато минаваш по коловози (омачкан от камиони асфалт).
Преди да започнеш да даваш луди пари за проби, сложи едни 205/65/15 гуми и виж как се дъжи.Ако и тогава го имаш този проблем тогава търси нещо друго и ходи по реглажи и майстори!!!
това щях да напиша и аз

Но може и да е от тампона на някой амортесьор

Ca_Ma написа:клекнала задница ? каква ти е колата какъв мотор и комби седан ?
попринцип калниците на е39 са така, че създават илюзия че отзад е по ниска, но всъщност не е така, а да не ти казвам какво става като сложиш прожини от 528 на 520, ебаати кефа, предницата е височка като на Х5 (маитап, ама е по добре за тези БГ условия)![]()
Седан 520и. За задницата не съм сигурен но ми се вижда клекнала.
За стединителя малко предърпва по някога като тръгвам. За смяна си е но не знам дали ще се размина само с феродов диск.
mad_presley написа:allen написа:Гумите ми са 235/45/17 и едва ли е от тях.
Аз колата си я купих с такъв размер гуми обаче летни. Сега си купих същите зимни. Едва ли е от размера на гумите. Сменят ми заден носач в момента и реглаж предница и задница. Дано след ремонта се оправи.
Колата в момента трудно я вкарвам в летата за движение когато се движа с над 120км.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
allen написа:...Едва ли е от размера на гумите...
Tи си решаваш колега, аз ти давам 99% гаранция, че е от широките гуми, какво ще правиш ти и по какви майстори ще ходиш си е твое решение

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колеги според мен не е от гумите ,аз съм с 225/55/16 и зимните и летните ми са такива ,нямам грижи никакви.Но ходя поне 2-ти в годината на реглаж профилактично.А за клекналата задница май са амортесьори ,провери и смени 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
mad_presley написа:allen написа:...Едва ли е от размера на гумите...
Tи си решаваш колега, аз ти давам 99% гаранция, че е от широките гуми, какво ще правиш ти и по какви майстори ще ходиш си е твое решение

"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
i4koo написа:Колеги според мен не е от гумите ,аз съм с 225/55/16 и зимните и летните ми са такива ,нямам грижи никакви.Но ходя поне 2-ти в годината на реглаж профилактично.А за клекналата задница май са амортесьори ,провери и смени
Нали не си мислите, че просто така си говоря на изуст!!!
Карал съм с 235/45/17 и знам за какво става въпрос.Дърпа си по коловозите, та чак едвам се удържа.Сега съм с 225/55/16 и положението е коренно различно.Това беше една от причините да ги махна тези 235/45/17, защото имах чувството, че ще се омятам някъде

Защо е така, не ме питайте, нямам и намерение да разбирам.Хубаво ни стоят колите със 17-ки, но да се кара по нашите криви пътища с такива си е жив мазохизъм

- Ivaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 M3 Convertible
Карам с 235/40/18" и нема одлепяне от пътя,но има ли коловози се хващам здраво за волана щото бая си дърпа

Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....
- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
От гумите е.
На Е36-ца летните са ми 225/45/17 и си дърпа при неравен асфалт.
Със зимните 205/60/15 го няма това дърпане
На Е36-ца летните са ми 225/45/17 и си дърпа при неравен асфалт.
Със зимните 205/60/15 го няма това дърпане

BMW - Усещане за автомобил
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
allen написа:ja написа:allen написа:От скоро имам БМВ и съм член на форума, но започнах да се стряскам като чета проблемите на колегите. И аз маи ги имам повечето от тях. като запосчна с парно, съединител, шум в климатроника на огасена кола, клекнала задница и т.н. Уж за да нямам проблеми с колата смених mitsuto с BMW обаче пак проблеми.
Скоро май ще купувам нещо от магазина но не мога да реша какво.
А ти имаш ли ги тия проблеми?
Ами повечето от тях май ги имам. Парно, съединител, шум в климатроника на огасена кола, клекнала задница
Не знам за теб колега но аз нямам нито един от изброените проблеми,но всяка кола си е различно поддържана.Няма лоша кола има лош собственик

- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
allen написа:Е само аз ли карам с такъв размер гуми???
И нали от БМВ дават този размер
Колега и аз съм със гуми Алпин пилот А3 235/45/17 и нямам абсолютно никакви проблеми. Даже в момента ми се вижда доста по устойчива от преди. Още повече, че това го дават като препоръчителен размер от производителя

39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3