Винетките за 2009 остават със старите цени от 2008
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Винетките за 2009 остават със старите цени от 2008
- Код: Избери целия код
Годишните винетни стикери от категория 1, 2 и 3 за 2009 г. остават без промяна спрямо 2008 г.
Валидността на годишната винетка е от 1 януари до 31 декември на текущата година.
Продажбата им ще започне на 1 декември, съобщиха от пътната агенция.
Паралелно с продажбата на годишните винетни стикери за 2009 г., ще се предлагат и всички видове винетни стикери за 2008 г., уточняват от НАПИ.
Продажбата на винетки ще се осъществява в клоновте на ДЗИ и Български пощи, както и в ГКПП в страната, двадесет и седемте Областни пътни управления и в Национална агенция „Пътна инфраструктура" (пл. Македония № 3).
Размерът на таксата е определен с тарифа на Министерски съвет и за 2009 г. тя остава непроменена за всички категории пътни превозни средства.
Дневни винетни стикери за леки автомобили няма да се продават и през 2009 г.
От НАПИ уточняват, че европейската практика, включително и в страни с действащи винетни системи, е да не се предлагат такива винетни стикери.
Е поне тази такса не вдигнаха управниците ни за предстоящата година

Kris написа:Само не разбрах, що тия тъпаци го направиха срока да е от 1 януяри до 31 декември.
Купуваш винетка през Декември, лепиш и махаш старата след 1.01. Какъв е проблема?
Последна промяна absix на 28 Ное 2008, 2:34, променена общо 1 път
- djoni82
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA
На мен не ми се вярва да са се минали така лесно
То ако не винетка ще е нещо друго което ще го компенсира
При всички положения политиците печелят а обикновенните данакоплатци като нас са прецаканите

То ако не винетка ще е нещо друго което ще го компенсира

При всички положения политиците печелят а обикновенните данакоплатци като нас са прецаканите

В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!
absix написа:Kris написа:Само не разбрах, що тия тъпаци го направиха срока да е от 1 януяри до 31 декември.
Купуваш винетка през Декември, лепиш и махаш старата след 1.01. Какъв е проблема?
Че много хора са си свикнали със старите срокове и няма да се усетят как ще им влезе, щото не са разбрали или не са имали време да се поинтересуват.
Kris написа:absix написа:Kris написа:Само не разбрах, що тия тъпаци го направиха срока да е от 1 януяри до 31 декември.
Че много хора са си свикнали със старите срокове и няма да се усетят как ще им влезе, щото не са разбрали или не са имали време да се поинтересуват.
Това си е техен проблем

absix написа:Kris написа:absix написа:Kris написа:Само не разбрах, що тия тъпаци го направиха срока да е от 1 януяри до 31 декември.
Това си е техен проблем
ОК, нема да спорим с радиото.
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Kris написа:Само не разбрах, що тия тъпаци го направиха срока да е от 1 януяри до 31 декември.
сигурно за да припечелят от глоби по празниците
И според мен щеше да е по-правилно валидността на стария стикер да е някъде до 10-ти януари.
Другият тъп момент е, че цената на винетката си е една и съща независимо дали ще я купиш на първи януари, шести май или двадесет и осми октомври примерно. Би трябвало да има някакво процентно обезценяване когато я купуваш по-късно през годината или валидността й да е една година както на ГО - купуваш я на 05.04.08 и е валидна до 05.04.09... ама нали трябва да ни щават отвсякъде....

- dizle
- Дружба Дринк Тийм
-
- Кара: Само на БИРА !
X-citer написа: Би трябвало да има някакво процентно обезценяване когато я купуваш по-късно през годината или валидността й да е една година както на ГО - купуваш я на 05.04.08 и е валидна до 05.04.09... ама нали трябва да ни щават отвсякъде....
Би трябвало... това не е решение... за какво да си купувам винетки като сами виждате какво става по пътищата.... пишели актове... ами да нека пишат... ще ги обжалвам докато не се види промяна в пътищата.... не става само да плащаме на държавата за тоя къде го д*ха..... и да няма никаква промяна.... звучи кофти но е истина !

Слабите се стремят към порядъка, силните владеят xаоса!

- Ivaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 M3 Convertible
Ако ма спрат януари ще им покажа кво пише отзад на стикера на годишната за 2008,"........важи до 31.01.2009г.
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....
- paco_sf
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318IA Cabrio
Ivaka написа:Ако ма спрат януари ще им покажа кво пише отзад на стикера на годишната за 2008,"........важи до 31.01.2009г.
При мен на този остатъка където се пази ми пише, че е валидна до 31 декември. Я погледни хубаво да не стане грешка и да се наложи да даваш 1/3 от парите за новата винетка на полицайте

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Те май това го направиха (валидността до 31.12.2008) , защото се говорише че ще отпаднат винетките (щяха да се вдигнат другите данъци и такси). Но явно са решили обратното (иначе щеше да си е новина да отпадне някъф данък).
И според мен трябваше някакъв гратисен срок, защото ако ти се наложи да пътуваш някъде на 1-2-3-4 януари , може да се окаже че няма от къде да си купиш винетка, а куките ще чакат на първия завой с тестето актове
И според мен трябваше някакъв гратисен срок, защото ако ти се наложи да пътуваш някъде на 1-2-3-4 януари , може да се окаже че няма от къде да си купиш винетка, а куките ще чакат на първия завой с тестето актове

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Честно казано дълбоко се съмнявам цените да останат същите...
Няма да се очудя, ако в новогодишната реч президента да се извини за неудобството, и каже че са подвели гражданите, защото ще се наложи да вдигнат цените на винетките с 20-30-50-100лв и пр.
Ако цените останат значи "ще компенсират" с някакви нови измислени такси и данъци...

Няма да се очудя, ако в новогодишната реч президента да се извини за неудобството, и каже че са подвели гражданите, защото ще се наложи да вдигнат цените на винетките с 20-30-50-100лв и пр.
Ако цените останат значи "ще компенсират" с някакви нови измислени такси и данъци...

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2