м50б20 -> м50б25, някой ако го е правил да сподели
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
м50б20 -> м50б25, някой ако го е правил да сподели
А, скоро останах без любимата (не става дума за жената) и съм твърдо решен следващата да е м50б25 Туринг. Това добре ама нещо са много кът,
аз поне не намирам. Но има страшни 520ки та се замислям да правя трансплоантаций. Празрових темите но не намерих нищо. Ако някой знае колко голям фим е това да сподели. Колко време и пари най-вече. Гледам двигател струва около 1 500 готов за слагане (комп, скорости и тн), а нататък...?
аз поне не намирам. Но има страшни 520ки та се замислям да правя трансплоантаций. Празрових темите но не намерих нищо. Ако някой знае колко голям фим е това да сподели. Колко време и пари най-вече. Гледам двигател струва около 1 500 готов за слагане (комп, скорости и тн), а нататък...?
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Plague си направи комбито от 2 литра на 2,5 и той най-добре да обясни
цялата трансмисия е различна - скоростна кутия,кардан с куплирането към дифа, заден мост (окачването на дифа) , полуоските ... Той си беше намерил , спомням си мост от седан и си го преправи малко за да хване щангата за нивото на задницата за нивомата.Разрови се из Продава и виж всички тези части за колко пари можеш да ги намериш и си направи сметка.
Надявам се той да влезе скоро и да каже
Георги Пенчев

Надявам се той да влезе скоро и да каже
Георги Пенчев
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
re
Слагаш мотора в коша и само носиш кардана да ти го преправят и си шест. Това е най простият начин.кккк76 написа:абе и аз се замислям да сменя маторя на мойта сладурана с М50 Б25 и ми казаха че нямало нужда да са сменят скорости и диф. ама незнам дали е така. нека някой колега дет го е правил ако може да каже дали е така или не ?

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Re: re
slavianko написа:Слагаш мотора в коша и само носиш кардана да ти го преправят и си шест. Това е най простият начин.кккк76 написа:абе и аз се замислям да сменя маторя на мойта сладурана с М50 Б25 и ми казаха че нямало нужда да са сменят скорости и диф. ама незнам дали е така. нека някой колега дет го е правил ако може да каже дали е така или не ?
Колега защо ( какво ) се преправя на кардана

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Питай The Gate ... Той прави точно тази трансплантация абсолютно сам... И я направи от край до край... Дори трансплантира от М50В25 Комби в Седан който преди това е бил М20В20
Той ще ти обясни точно какъв е филма... Аз мога да ти кажа че като го гледах него ( той мести цялата инсталация на колата зада прекара и чек контрола ) ... ФИЛМА Е ГОЛЯМ...

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
просто го слагаш и забравяш,нищо не трябва да сменяш
заради късия диф от двайската и лекия мост върви доста повече от оргинална 25-ица 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
kirililiev написа:просто го слагаш и забравяш,нищо не трябва да сменяшзаради късия диф от двайската и лекия мост върви доста повече от оргинална 25-ица
Хората по-горе ти казаха че кардане не пасва на скоростната кутия...Трябва преправяне... Закрепването на Дифа също е различно ... не си мисли че е толкова лесно... Аз лично ако правя подобна интервенция ще бъде за 4.4и

- kirililiev
- ентусиаст
-
SaSo написа:kirililiev написа:просто го слагаш и забравяш,нищо не трябва да сменяшзаради късия диф от двайската и лекия мост върви доста повече от оргинална 25-ица
Хората по-горе ти казаха че кардане не пасва на скоростната кутия...Трябва преправяне... Закрепването на Дифа също е различно ... не си мисли че е толкова лесно... Аз лично ако правя подобна интервенция ще бъде за 4.4и
говорим за м50б20 и м50б25 нали?
- SaSo
- старши ентусиаст
-
kirililiev написа:SaSo написа:kirililiev написа:просто го слагаш и забравяш,нищо не трябва да сменяшзаради късия диф от двайската и лекия мост върви доста повече от оргинална 25-ица
Да точно за двата мотора говорим

- kirililiev
- ентусиаст
-
SaSo написа:kirililiev написа:SaSo написа:kirililiev написа:просто го слагаш и забравяш,нищо не трябва да сменяшзаради късия диф от двайската и лекия мост върви доста повече от оргинална 25-ица
Да точно за двата мотора говоримКардана М50В25 неможеш да го вържеш за скоростна кутия от М50В20
ти ще сменяш мотора,не кутията-тя остава същата,двата мотора са абсолютно еднакви,правена е такава трансплантация,дори 2,5 мотора го направиха 2,8,става перфектно и вече 2 години си върви без проблем с 20-ковите карантии и колата вобще не се жали,виждал съм мпауари сложени на стандартни кутии и не съм чувал за кой знае какви проблеми

пп.
в момента на 520-ката съм с кутия от 2,5 сменя се само опашката и става,не видях друга разлика колкото и да я зяпах

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Ако смениш мотора само... Ще постигнеш доста малко... Има разлика в генерацията има разлика в захващането на кардана,в дифа и полуоските.... Доста е различно..Най-простото е да си буфнеш един мотор и да имаш една задушена М50В25 кола и със скорости от М50В20...Мисля че е безмислено
Всеки си има правото да си прави каквото иска...Аз лично бих променил всичко как си трябва...

Да, доколкото разбрах от ровене по форуми на немскоговорящите братя, скоростните кутии са еднакви, има разлика в дифа, окачването на задния мост и изпускателната уредба. Така че, наистина би могло да се сложи само двигателя и колата да тръгне. Не знам дали чарковете на 20ката ще удържат на 25 моторя много време, предполагам че няма да е проблем. Това е което разбрах, но не съм го правил. Ама е много блазнещо, 1000 и няколко лева за маторя и айде на въртележката.
ПС: Странното е че тази тема я отворих преди месец когато ме блъснаха и от колата ми вече нищо не ставаше и днеска когато си капарирах комбито се възроди с пълна сила.... не че съм суеверен ама има нещо тука
:):) 
ПС: Странното е че тази тема я отворих преди месец когато ме блъснаха и от колата ми вече нищо не ставаше и днеска когато си капарирах комбито се възроди с пълна сила.... не че съм суеверен ама има нещо тука

- kirililiev
- ентусиаст
-
SaSo написа:Ако смениш мотора само... Ще постигнеш доста малко... Има разлика в генерацията има разлика в захващането на кардана,в дифа и полуоските.... Доста е различно..Най-простото е да си буфнеш един мотор и да имаш една задушена М50В25 кола и със скорости от М50В20...Мисля че е безмисленоВсеки си има правото да си прави каквото иска...Аз лично бих променил всичко как си трябва...
естествено че генерацията се сменя,но предимствата на късия диф и лекия мост не са за подценяване

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
kirililiev написа:SaSo написа:Ако смениш мотора само... Ще постигнеш доста малко... Има разлика в генерацията има разлика в захващането на кардана,в дифа и полуоските.... Доста е различно..Най-простото е да си буфнеш един мотор и да имаш една задушена М50В25 кола и със скорости от М50В20...Мисля че е безмисленоВсеки си има правото да си прави каквото иска...Аз лично бих променил всичко как си трябва...
естествено че генерацията се сменя,но предимствата на късия диф и лекия мост не са за подценяваневърви повече,повярвай
Ш се тества скоро и ш споделя

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2