Ползвате ли добавки за дизелово гориво?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ДА, винаги
6
9%
ДА, само зимата
7
10%
НЕ, никога
31
44%
Рядко
19
27%
Периодично
7
10%

Общо гласове : 70
с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 27 Ное 2008, 21:14

Зимата отново дойде и отново става актуален въпроса: Ползвате ли добавки за дизелово гориво?
Освен отговори ДА или НЕ, моля аргументирайте се защо и ако ползвате или сте ползвали, посочете вида добавка (антигел, за почистване на дюзи и т.н.), както и дали сте усетили някакъв ефект.

П.С. Пускам темата тук, а не в "Сервизно обслужване", защото е най-посещавания подфорум и могат да се съберат максимален брой мнения. Ако греша, нека компетентните органи я преместят.
Последна промяна Vlados на 27 Ное 2008, 21:25, променена общо 1 път
Изображение

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 27 Ное 2008, 21:24

Ще започна с ползваните от мен:
Зимата ползвам предимно газ за осветление - 1л. на 20-25 л. нафта - спира "стягането" на нафтата при много ниски, т.е. на парафина в нафтата и разтваря водата в нея (Резултат - ДЕЙСТВА!) Някои използват спирт, но той само разтваря водата, но не помага при "стягането". От време на време сипвам различни добавки за почистване на дюзите, като не симпатизирам на никоя марка определено (Резултат - НЕЗНАЕН). Периодично и при поява на явен черен пушек сипвам по 1 л. двутактово масло на 80 л. нафта. (Резултат - ЧУДО!) Първия път като сипах на БМВ-то (пушеше при ръчкане) забравих що е това черен пушек. После сложих и на жена ми на Корсата (която при "цедене" на скоростите спираше всички коли, движещи се зад нея) и от тогава не знае що е пушек. Не знам по каква причина изчезва пушенето, но и смазва помпата, дюзите и т.н. Не трябва да се прекалява обаче - на няколко резервоара веднъж.
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 27 Ное 2008, 21:43

Аз като непросветен в областта на нафтата - (първа зима ще ми е с печка), бих искал да питам - ама по бензиностанциите през зимата не слагат ли добавки против замръзване на нафтата? Ще има ли нужда да слагам и аз мои си? И това с газта за осветление освен за ТДС-и става ли и за комън рейл/помпа дюза? Да не взема да прее*а нещо и после в сервиза да клепам и да викам : Ми той Владоса ми каза така...? :mhihi:

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 27 Ное 2008, 22:05

someone написа:Аз като непросветен в областта на нафтата - (първа зима ще ми е с печка), бих искал да питам - ама по бензиностанциите през зимата не слагат ли добавки против замръзване на нафтата? Ще има ли нужда да слагам и аз мои си? И това с газта за осветление освен за ТДС-и става ли и за комън рейл/помпа дюза? Да не взема да прее*а нещо и после в сервиза да клепам и да викам : Ми той Владоса ми каза така...? :mhihi:

Не бих вярвал на бензиностанциите... иначе - да, слагат добавки и го продават като Алпин, Супер и не знам си какво с 10 ст. отгоре. Предпочитам да си сложа нещо против замръзване, да ми е мирна главата... За комън рейла не знам, но досега на всички дизели, които съм карал съм слагал и съм се убедил в действието.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 27 Ное 2008, 22:19

На ТДС а слагах една добавка REX за дизелово гориво... за пробег от около 20 000 км. изхабих 1 опаковка от 0.5 л. което значи не съм се оливал . Разлика поне видима не усетих. Сега на новия дизел все още не съм слагал нищо, даже и нафтата е обикновената от ОМВ предимно. Не съм имал проблеми, но пък и не е станало толкова студено.
stay tuned
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 27 Ное 2008, 22:24

Слагах миналата зима на кастрол TDA ама да ти кажа и с нея и без нея на съм имал проблеми.А това с двутактовото масло ще зема да го пробвам.
обичам BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 28 Ное 2008, 1:20

Никога нищо не съм слагал, не ми се е и налагало де :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 28 Ное 2008, 1:30

На трети тдс след като го купя слагам Лъки Моли за почистване на дюзи --Добавката се слага на 2000 км но аз слагам през 5000 ---Резултата е осезаем ---Мотора утихва ,става по-еластичен и по-икономичен ---Ако се кара нормално и грам не пуши

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от POWER/// » 28 Ное 2008, 2:00

само STP ползвам :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 28 Ное 2008, 5:42

Premium Diesel от ОМВ :yes:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Ное 2008, 12:10

И аз тва се чудя за тия добавки... но като сипваш (УЖ) по-качествена нафта като OMV PD или Shell VPD не е ли тя да си има необохидмите "л@йна" вътре и да нямаш нужда от добавки? Аз тука последните дни, когато беше -10С и -8С не съм имал ядове с палането... отма...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 28 Ное 2008, 17:40

аз зареждам 1 път алпин дизел и 1 път спринт, да си го меши там и проблеми нямам.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact M41D17
Мечтае да кара: Подводница.

Мнение от cypher_bg » 28 Ное 2008, 18:31

Още нищо не съм прибавял, а и ми е първата кола на нафта. :mhihi:
Vlados, мисля да го пробвам това с двутактовото масло заради пушека. Мерси за инфото 8)
Изображение

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 04 Дек 2008, 21:39

cypher_bg написа:Още нищо не съм прибавял, а и ми е първата кола на нафта. :mhihi:
Vlados, мисля да го пробвам това с двутактовото масло заради пушека. Мерси за инфото 8)

Като пробваш, кажи при тебе какъв е ефекта.
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 04 Дек 2008, 22:57

не слагам добавки ама съм ЗА двутактовото масло :!: :!: ще вземам от Хускварна магазините-наливно е и е тъмнозелено и е около 7лв литъра :!:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата