Шлиц на чистаката!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Шлиц на чистаката!?

Мнение от mad_presley » 27 Ное 2008, 20:56

Колеги, превъртя ми шлица на чистачката от шофьорската страна.В рамото има една алуминиева плочка, на която е шлица и при мен се е загладила на нула.Шлица на самия механизъм си е добре, прецакал се е само този на рамото.

Та въпросът ми е, отделно ли се продава тази алуминиева плочка с шлиц или трябва да се купува ново рамо.Реално тази почка си е отделна част и не е залепена за ламарината на рамото.
Търсих из RealOEM, но въобще не видях там чистачки!

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 27 Ное 2008, 21:16

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=45

Ето ти схемата за чистачките в реалоем. Май говориш за номер 13 от схемата, ама и самото рамо като гледам е 17 лв. в дару.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 27 Ное 2008, 21:49

Мерси че ме насочи :)
Говоря за това:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=45
Номер 10 от схемата
Номенклатурен номер : 61618161494
Описание : EINSTELLSCHEIBE
Ед.цена (с ДДС) : 11.90 BGL
Няма наличност
Лошото е, че май ще се чака доставка :roll:

Проверете си го и вие, че ако знаете какъв го ядох на път към София в голямата буря и сняг....

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 28 Ное 2008, 8:02

mad_presley написа:Лошото е, че май ще се чака доставка :roll:

Проверете си го и вие, че ако знаете какъв го ядох на път към София в голямата буря и сняг....

Хубавото е, че поне го има като single part, и не е някакви сериозни пари. Но пък е гадно да ти се прецака насред зима, в това кофти време, а и по закона на мърфи, точно от шофьорската страна. Ще ги прегледам и на моята тия шлицове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 28 Ное 2008, 10:32

badsharki написа:...Но пък е гадно да ти се прецака насред зима, в това кофти време, а и по закона на мърфи, точно от шофьорската страна. Ще ги прегледам и на моята тия шлицове.

Просто не мога да обясня с думи в какъв екшън сериал бях.Тръгвам да изпреварвам камион, който хвърля яко киша на страни, точно му стигам средата и чистачката ми остава в най-горно положение и не мърда, пред мен е една завеса и нямам никаква идея на къде вървя.Успявам някак си на магия да го изпреваря и да спра без да се хвърля в канавката.Връщам чистачката с ръка, тръгвам и след 200м пак се обръща.А навън сняг, виелица и всички гадости.
Спрях на една бензиностанция, развих гайката извадих рамото и въпросната алуминиева плочка, вкарах един кламер да уплътни малко, стегнах до скъсване и карах с 80-90 от Търново до София.

Реално това да се случи в града е мал шанс, но извън града, при движение със 120-130км/ч и лек ветрец проблемът е на лице.
Аз се отървах от катастрофа по някаква свръх нереална случайност, така че проверявайте ги тея гадости, защото други може да нямат този късмет ;)

P.S A тези от RealOEM пък къде вкарали чистачките при VEHICLE ELECTRICAL SYSTEM, аз само там не погледнах :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 28 Ное 2008, 13:08

mad_presley написа:
badsharki написа:...Но пък е гадно да ти се прецака насред зима, в това кофти време, а и по закона на мърфи, точно от шофьорската страна. Ще ги прегледам и на моята тия шлицове.

Просто не мога да обясня с думи в какъв екшън сериал бях.Тръгвам да изпреварвам камион, който хвърля яко киша на страни, точно му стигам средата и чистачката ми остава в най-горно положение и не мърда, пред мен е една завеса и нямам никаква идея на къде вървя.Успявам някак си на магия да го изпреваря и да спра без да се хвърля в канавката.Връщам чистачката с ръка, тръгвам и след 200м пак се обръща.А навън сняг, виелица и всички гадости.
Спрях на една бензиностанция, развих гайката извадих рамото и въпросната алуминиева плочка, вкарах един кламер да уплътни малко, стегнах до скъсване и карах с 80-90 от Търново до София.

Реално това да се случи в града е мал шанс, но извън града, при движение със 120-130км/ч и лек ветрец проблемът е на лице.
Аз се отървах от катастрофа по някаква свръх нереална случайност, така че проверявайте ги тея гадости, защото други може да нямат този късмет ;)

P.S A тези от RealOEM пък къде вкарали чистачките при VEHICLE ELECTRICAL SYSTEM, аз само там не погледнах :roll:
Колега аз викам курбан да хапнем ,а :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Нищо лично ,Просто бизнес !

Назад към E39