Сутрин като запаля тресе. От какво?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- transformer520
- Потребител
-
Сутрин като запаля тресе. От какво?
Сменил съм свещите, мислех че е от тях но уви, сутрин като запаля колата докато качи малко градусите тресе, после се оправя, иначе не харчи
Въпроса ми е от какво може да е, един колега ме ориентира към някой температурен датчик но искам да видя и вашите мнения.
Мерси.
Въпроса ми е от какво може да е, един колега ме ориентира към някой температурен датчик но искам да видя и вашите мнения.
Мерси.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Провери дали имаш тези симптоми:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 7%EE%E2%E5
Също така може и да са запушени дюзи,но не съм мн запознат как се установява,че е от тях.Успех
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 7%EE%E2%E5
Също така може и да са запушени дюзи,но не съм мн запознат как се установява,че е от тях.Успех
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
И при мен е така колега от петък. Днес даже и на около 40 градуса ми се разтресе пак. И аз се съмнявах да е дюзи, но майстора ми вика че ако е дюза ще го прави постоянно. Клапан на картерните газове съм сменил. Утре съм на диагностика заради тоя проблем и ще пиша какво са установили.
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
има много варианти: гадни свещи, бобини, лоли, клапан картерни газове, проблем с дебитомер (неуловим от компютър), дроселова клапа - подгряване, пробив в смукателния колектор, вакуми и т.н
- FLEX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 540ia Е65 745i
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
За бобините-опитайте да ги истриете със чист спирт.Ако са мазни,прашни или зацапани с нещо могат да ви създадат големи ядове.Манипулацията не е сложна.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- badsharki
- ентусиаст
-
Бях днес на диагностика...всичко и е шест на колата, каза диагностика. Вика запиши сутрешен час, и я остави да пренощува и да видим тогава проблема, и се чудя дали да го правя или да търся друг майстор.
Днес обаче забелязах нещо друго, че тресенето почва точно когато пусна фаровете сутринта. Също така откакто го прави тоя номер с тресенето, дори когато колата загрее, се усещат леки вибрации и понякога се поразтриса за няколко секунди и докато е топла. Обаче като изгася фаровете и всичко си е ОК отново, и не се усеща даже как работи двигателя. Та си мисля каква връзка може да има това. Алтернатора ли нещо не зарежда като хората, или има някоя спекла ролка, или ремък който сега от влагата приплъзва и като се включат повече консуматори, алтернатора не смогва да зарежда. Сигурно са абсурдни тия разсъждения, но вече се хващам за сламка с тоя проблем. Някакви идеи?
Днес обаче забелязах нещо друго, че тресенето почва точно когато пусна фаровете сутринта. Също така откакто го прави тоя номер с тресенето, дори когато колата загрее, се усещат леки вибрации и понякога се поразтриса за няколко секунди и докато е топла. Обаче като изгася фаровете и всичко си е ОК отново, и не се усеща даже как работи двигателя. Та си мисля каква връзка може да има това. Алтернатора ли нещо не зарежда като хората, или има някоя спекла ролка, или ремък който сега от влагата приплъзва и като се включат повече консуматори, алтернатора не смогва да зарежда. Сигурно са абсурдни тия разсъждения, но вече се хващам за сламка с тоя проблем. Някакви идеи?

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
я вържи едно мултицетче и виж колко зарежда - без консуматори трябва да е на 13.8 - 14.2, може четките на генератора да са заминали.
- badsharki
- ентусиаст
-
Manoel написа:Провери дюзите, аз имам подобен проблем само че го прави като спра на светофар и бачка на празен ход.
Ти май ако не се лъжа си с дизел, но въпреки това едното от съмненията ми е дюзите. За това съм решил профилактично да ги почистя, освен това да сменя ролките и ремъците, и да проверя генератора (макар, че преди 20 дена като смених акумулатор и ми го замериха и казаха, че зарежда перфектно). И тук е момента да попитам някой ако знае сервиз където наистина разбират от генератори, да го погледнат ще съм много благодарен.

- badsharki
- ентусиаст
-
spacepl написа:я вържи едно мултицетче и виж колко зарежда - без консуматори трябва да е на 13.8 - 14.2, може четките на генератора да са заминали.
На празен ход зарежда 12.6 (с консуматори), на 3000 оборота е 14.1. Май не е добре работата?

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Регулатор на празен ход - смяна/почистване/, профилактика на алтернатор - /четки, лагери, клеми и охлаждащ въздуховод/, смяна ролки и ремъци.
Чувал съм за неравномерно работеща бобина основно при студен двигател да дава подобни признаци. Бобините се мерят и гледаш контактите дали няма нагар или някакви други гадости.
Чувал съм за неравномерно работеща бобина основно при студен двигател да дава подобни признаци. Бобините се мерят и гледаш контактите дали няма нагар или някакви други гадости.
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
убедих се че наистина проблема в претрисането е от мръсни дюзи. След почистването им свичко поне при мен се оправи.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2