Управляващ блок на печката не работи?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Управляващ блок на печката не работи?
Миналата зима си отключих печката в Дару, а във Вебасто ми смениха горелката на печката, че не работеше. И така си изкарах почти цяла зима, докато един ден печката не умря. Отидох пак във Вебасто и ми казаха, че ми е изгорял управляващия блок, който за съжаление трябва да се купи от БМВ.
Въпросът ми е: някой знае ли дали мога да си намеря само управляващ блок, че в Дару продават цялата печка. И също така дали този управляващ блок може да се ремонтира и ако може - къде?
Въпросът ми е: някой знае ли дали мога да си намеря само управляващ блок, че в Дару продават цялата печка. И също така дали този управляващ блок може да се ремонтира и ако може - къде?
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Колега, аз съм с абсолютно същия проблем и извървях същия път като теб(Рея-Дару), с малката разлика, че моята печка е бензинова. За сега се отоплявам със седалките, пък ако се намери някой добър човек та да помогне....... 

печка
Колеги бихте ли споделили , за колко време ви загрява колата зимата с печка. Не мога да разбера моята печка дали си изпълнява основната функция ,когато стане под шес градуса да помага на мотора да загрее.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Re: печка
vladi2828 написа:Колеги бихте ли споделили , за колко време ви загрява колата зимата с печка. Не мога да разбера моята печка дали си изпълнява основната функция ,когато стане под шес градуса да помага на мотора да загрее.
Ами в момента моята въобще не помага на нищо и никого(еле па на мен). Иначе на предишната ми кола 02' 525D до 8-10мин. мотора загряваше на 12 часа(стрелката). А ако съм я пуснал предварително...... -:welcome: влизах на топло и като запаля, двигателя си е загрял. Ама сега......мъка-а-а.
Re: печка
vladi2828 написа:Колеги бихте ли споделили , за колко време ви загрява колата зимата с печка. Не мога да разбера моята печка дали си изпълнява основната функция ,когато стане под шес градуса да помага на мотора да загрее.
най-лесно можеш да провериш като запалиш сутрин и погледнеш под шофьорската врата, трябва да излиза дим от малко ауспухче на печката. ако не излиза, значи или нямаш печка, или не ти работи.
- sandik1
- Потребител
-
- Детайли за колата: E39 525d Touring 2002
Проблем с печката
Колеги имам следния проблем. Печката на моето 525Д 2002 година не работи.От аспуха и излиза само въздух.Вероятно има вентилатор за вкарване на въздух в горивната камера но гориво или пламък няма.
Аспухът и вътре е без сажди, което ме кара да си мисля че никога не е работила/колата е от Италия и е внесена 03/08 /.Ходих в сервиз на Вебасто/ беше мн топло навън/-оттам ми тестваха вс компоненти и казаха че не могат да ми пуснат принудително печката ,а като застудее тя сама ще се включи. Те за това отключване ,за което говорите, не са й чували.Но при условеи че те от техният стенд стартираха едно по едно помпа,вентилатор и т.н ме кара да си мисля че печката е отключена или...!? Другото,което остава е печката да има някакъв мех.проблем. Някой да е ходил в кадърен сервиз във Варна за тази пека?
Аспухът и вътре е без сажди, което ме кара да си мисля че никога не е работила/колата е от Италия и е внесена 03/08 /.Ходих в сервиз на Вебасто/ беше мн топло навън/-оттам ми тестваха вс компоненти и казаха че не могат да ми пуснат принудително печката ,а като застудее тя сама ще се включи. Те за това отключване ,за което говорите, не са й чували.Но при условеи че те от техният стенд стартираха едно по едно помпа,вентилатор и т.н ме кара да си мисля че печката е отключена или...!? Другото,което остава е печката да има някакъв мех.проблем. Някой да е ходил в кадърен сервиз във Варна за тази пека?
- sandik1
- Потребител
-
- Детайли за колата: E39 525d Touring 2002
Re: Управляващ блок на печката не работи???
gpt написа:Миналата зима си отключих печката в Дару, а във Вебасто ми смениха горелката на печката, че не работеше. И така си изкарах почти цяла зима, докато един ден печката не умря. Отидох пак във Вебасто и ми казаха, че ми е изгорял управляващия блок, който за съжаление трябва да се купи от БМВ.
Ивинявай да те питам какво значи да ти отключат печката? Нещо софтуерно ли е ? Колко струваше горелката?
Я потърсете с търсачката,има бая писано за за тази екстра.sandik1 написа:Ивинявай да те питам какво значи да ти отключат печката? Нещо софтуерно ли е ? Колко струваше горелката?gpt написа:Миналата зима си отключих печката в Дару, а във Вебасто ми смениха горелката на печката, че не работеше. И така си изкарах почти цяла зима, докато един ден печката не умря. Отидох пак във Вебасто и ми казаха, че ми е изгорял управляващия блок, който за съжаление трябва да се купи от БМВ.
sandik1 написа:Ивинявай да те питам какво значи да ти отключат печката? Нещо софтуерно ли е ? Колко струваше горелката?gpt написа:...
"Отключат" означава, че ако я нямаш тази есктра стандартно, трябва да отидеш в ДаруКар, за да могат софтуерно да ти отключат печката и да можеш вече да си я виждаш в менюто "Aux vent/heating" и да можеш да си задаваш час, когато тази печка да се включва. Но това се прави само в сервиз на БМВ, от Вебасто няма да могат да ти я отключат.
gpt написа:sandik1 написа:Ивинявай да те питам какво значи да ти отключат печката? Нещо софтуерно ли е ? Колко струваше горелката?gpt написа:...
"Отключат" означава, че ако я нямаш тази есктра стандартно, трябва да отидеш в ДаруКар, за да могат софтуерно да ти отключат печката и да можеш вече да си я виждаш в менюто "Aux vent/heating" и да можеш да си задаваш час, когато тази печка да се включва. Но това се прави само в сервиз на БМВ, от Вебасто няма да могат да ти я отключат.
Един приятел ходи с неговото Е39 във ДаруКар с въпрос за печкката. Значи отговора е бил около 2000 лева. Иначе е 530д, със автоматично включваща се печка на мотора. Хората там или са го излъгали или нещата които са му казали : вие преценете.
600 лева смяна на екрана -
1400 лева печката - тая която пише на екрана аукс хейтинг
и ддс
Не знам как така се отключват тези печки, ама мойта кола също ми е мерак да отида да видя какво става с печката и наистина много ми се иска да е някакво софтуерно отклюване и да 100 или 200 лева, но тук много говоирте за това, ама май не е точно така.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
От тук специално поне полвината форум сме си отключвали по този начин печките... така че .. явно твоя приятел или те лъже или някой преди това я е свалил принудително.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
печка
И на мен в Дару лятото ми казаха че не ми работи печката и трябва да си търся печка ,сега по съвета на колегите от форума видях че ми пуши ауспуха под седалката и температурата е на дванадесет часа за 6-7 минути , там ми казаха също че от отключване няма смисъл тъй като не съм MID.
525bmw написа:gpt написа:sandik1 написа:Ивинявай да те питам какво значи да ти отключат печката? Нещо софтуерно ли е ? Колко струваше горелката?gpt написа:...
Един приятел ходи с неговото Е39 във ДаруКар с въпрос за печкката. Значи отговора е бил около 2000 лева. Иначе е 530д, със автоматично включваща се печка на мотора. Хората там или са го излъгали или нещата които са му казали : вие преценете.
600 лева смяна на екрана -
1400 лева печката - тая която пише на екрана аукс хейтинг
и ддс
Не знам как така се отключват тези печки, ама мойта кола също ми е мерак да отида да видя какво става с печката и наистина много ми се иска да е някакво софтуерно отклюване и да 100 или 200 лева, но тук много говоирте за това, ама май не е точно така.
На мен миналата година за отключване в Дару ми взеха 80лв, а на един приятел след мен 50лв. Общо взето го оценяват на човеко/час, затова при всеки е различно.
И все пак някой знае ли как си оправя печката или решението е само едно - НОВА

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
gpt написа:.............
И все пак някой знае ли как си оправя печката или решението е само едно - НОВА
Хайде колеги, двама сме, помогнете

- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3