Избор 525/Avensis/407

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Избор 525/Avensis/407

Мнение от steltphone » 26 Ное 2008, 11:02

Привет, имам дилема кой автомобил да избера, става въпрос за втора употреба. Да внимавам ли за автоматичната трансмисия при BMW ?

http://bmw.testdrive.bg/model/5er-e39.html
става въпрос за МОДИФИКАЦИИ НА: Bmw 5er (E39)

възможен ли е този среден разход:

Разгод - градско
7.8 л/100км
Разход - извънградско
4.7 л/100км

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Re: Избор 525/Avensis/407

Мнение от Веселин|Василев » 26 Ное 2008, 11:11

steltphone написа:Привет, имам дилема кой автомобил да избера, става въпрос за втора употреба. Да внимавам ли за автоматичната трансмисия при BMW ?

http://bmw.testdrive.bg/model/5er-e39.html
става въпрос за МОДИФИКАЦИИ НА: Bmw 5er (E39)

възможен ли е този среден разход:

Разгод - градско
7.8 л/100км
Разход - извънградско
4.7 л/100км

На мен ми дава 8-9л градско и 6-7л извън града, 525TDS!
Последна промяна Веселин|Василев на 26 Ное 2008, 11:16, променена общо 1 път
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 26 Ное 2008, 11:13

малко нисък ми се вижда, въпреки че не си написал за кои точно двигател говориш. Според мен най-доброто относно вървене-разход е 525Д или 520 от 2001 и нагоре ама то е акцизно щото е 2.2 мотора и е 170 коня

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 26 Ное 2008, 11:33

Никой от този форум няма да ти препоръча нещо по различно от БМВ. Но ако погледнем реално, Пежото направо си го изключи от списъка, преди 3-4 години бях се засилил да си купувам 407, и по това което изчетох и чух като мнения - много проблемен модел и кофти сервиз на СофияФрансАуто където трябва да чакаш със седмици да ти погледнат колата. Относно Авенсис-а - японски автомобил, значи уж трябва да е здрав и пипнат до последния детайл..., но май не е точно така с новия модел...поне доколкото съм чувал. Тъй, че май само БМВ-то остана :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 26 Ное 2008, 11:34

За Авенсиса нищо не мога да кажа, Пежото френска кола (като е нова е добре), но БЯГАЙ ОТ АВТОМАТИКа при BMW!!! Прецизна и скъпа поддръжка на скоростна кутия, по-голям разход близо 1л., Проблем в колектора ( клапи които се чупят и мотора всмуква част от тях и... :mhihi:) по-често сменяш тампони на двигателя и т.н...
Колегите с автоматици могат да се вкл и те!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 26 Ное 2008, 12:20

Няма база за сравнение-БМВ-то разбира се(без пристрастия)!
Само удоволствието от шофирането,ако вземеш....,здравина,возия.....! :D
Единствено може би Авенсиса(D4D моторът)ще дава по-малък разход!

Бензиновата 407-ца не спира,не вози комфортно,вървежът не отговаря на очакванията,като се има в предвид визията и агрегатът с който е оборудвана!За дизел нямам впечатления!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 26 Ное 2008, 12:52

колега имам преки наблюдения върху авенсиса и спокойно мога да ти кажа, че като мотор е много добър...като разход също...надеждна кола е...но не е изпипано всичко като за теб и го няма това усещане, че колата е "твоята", а това усещане го има определено при 5-цата на бмв...за пежото...на баща ми приятел е официален вносител на пежо за бг и по специално за Велико Търново и от него знам, че очакванията лъм 407 са били големи но реалностите са съвсем други...поздрави и нали знаеш...в света има само два вида коли БМВ и всички останали :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobbybd » 26 Ное 2008, 13:03

Авенсис-ите за Европа се правят в Англия, специализирани издания пишат за некачествени сглобки. Иначе е доста масова у нас в момента но мойте впечатления са че 80% са фирмаджийски и като че ли наистина стават повече за служебна отколкото за лична. За лична така че да е емоционален избора ти не само практичен е ясно коя ... ;)

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 26 Ное 2008, 15:53

WALL написа:......., но БЯГАЙ ОТ АВТОМАТИКа при BMW!!! Прецизна и скъпа поддръжка на скоростна кутия, по-голям разход близо 1л., Проблем в колектора ( клапи които се чупят и мотора всмуква част от тях и... :mhihi:) по-често сменяш тампони на двигателя и т.н...

Колега, недей така да говориш наизуст :evil: Имах 3бр. автоматични Е39-ки: TDS, D и сега си карам бензиновата. Нямал съм и нямам никакви проблеми със скоростите. Естествено, че като всяко друго нещо по колата е хубаво да внимаваш как го експлоатираш, но след първоначална смяна на маслото в ск. кутия(а и това не знам дали е задължително, но за всеки случай) не виждам какво има да и се страхуваш. За разликата между ръчна и автоматична скоростна кутия не е това темата да говорим, но удобството и удоволствието в града с едната ;) е несравнимо. Така, че тази ти теза отпада. Да, разхода е по-голям, но в града! А на дълго?
И за да съм в темата все пак :): за Пежото колегите вече се изказаха-"ич ти не требе", все още ми става смешно от надписа в един сервиз за коли: "Рено, Пежо и свирки не правя!!!"
Авенсиса е не лош автомобил като двигател, икономичен, бърз, но като му се разтракат пластмасите вътре ти става много тъпо. Освен това на външен вид на мен ми е доста грозен. В това отношение Хонда и Мазда са много по-напред. И въобще от японските коли-Хонда е марката.
Но ние сме от BMW и отговорът на въпросът ти е съвсем логичен: Взимай BMW-то та да се видиш в автомобил! :) И естествено трябва да внимаваш и за авт. ск. кутия, и за двигателя, и за окачването, и за кормилна рейка и, ...... абе за всичко. За това най-добре с колата в добър сервиз, ако не знаеш къде има и решиш да покажеш от къде си, колегите ще ти помогнат да си избереш(мисля, че ако си в София ще бъде най-лесно). А след това решението е изцяло твое ;)

П.П. Аз също мисля, че този разход е малко занижен дори за 520D.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 26 Ное 2008, 21:08

нямя такъв въпрос... даже се чудя как са отговорили толкова хора :mhihi:
сядаш в 3те коли и им правиш по кръгче и ще се сетиш коя е колата хахах
Френската няма д ая кометирам, авенсис имаме служебни няколко и мога да кажа само че това е кола от класа СЛУЖЕБНИ.... на 100к всичко и хлопа тропа и недяй си боже да се бъркаш в сервиз за нея... а ако гониш разход забрави за бавареца, това е кола за фанатици, сядаш караш и се кефиш ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 26 Ное 2008, 22:23

WALL написа:За Авенсиса нищо не мога да кажа, Пежото френска кола (като е нова е добре), но БЯГАЙ ОТ АВТОМАТИКа при BMW!!! Прецизна и скъпа поддръжка на скоростна кутия, по-голям разход близо 1л., Проблем в колектора ( клапи които се чупят и мотора всмуква част от тях и... :mhihi:) по-често сменяш тампони на двигателя и т.н...

Тука се изказа малко неподготвен,и аз карам автомат ТДС и вече 2 години нямам проблеми с него!
Колкото до избора на кола,мисля че избора ти е повече от ясен....Пежото и Авенсиса не са за пистата на Е39 ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 26 Ное 2008, 23:28

Относно каква кола да избереш - отговорът ти го дадоха всички колеги.
За автомата - без проблемен / когато му се обръща нужното внимание /
При покупка - зъдължителна смяна на маслото в скоростите + всички останали манипулации при покупка
След това........газ до ламарината и се наслаждавай на комфорта:driving:
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....

Мнение от bate koko » 26 Ное 2008, 23:33

колега-твоиата кола се продава вав офизиалниат представител на БМВ-ВАРНА,:))
колкото до другите 2-ТОИОТА-един приател си взе на лзиинг-илзезе му 50 000лв. и ве4е сажалиава-икономи4ни са,но сас отвраттелен дизаин и ло6а сглобка-ако иска6 тоитота-само УСА изплнение...
за пежото-или хубаво или ни6о-в слу4ая-ни6о...... :mhihi: успех и погледни в мобилето -бе6е кам 35 000 лева,ама си струва...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepelq6ko » 27 Ное 2008, 14:00

за избора добре,тойотата и бмв ок,ама тва пежо му е*и маиката.единственото което имат тия коли като постижение е двигателя ХДИ обаче не всичко в колата е двигател.ако искаш да ти харчи малко ,тва е колата обаче да знаеш че задалжително трябва да слагаш добавка в нафтата че с нашето качество преебваш дюзите и плачеш при ремонт(1 дюза е към 800 лв).тва отпада ,а?тоиотката на мен лично ми харесва,здрава е ,Д4Д е страхотно изпълнение(стига да можеш да си го позволиш)НА вид също е добре.1 забелешка към пласмаските,наистина след време се поразкарцват,ама то на тия пътища трябва да се радваме че не ги губим по пътя,като цяло бих си взел такава кола.за Бмв аз лично бих търсил 530Д след 2001.мнг як мотор 6так,184 коня,върви много,с хубава динамика.поизчистени си калпавините от предния модел, но в случая акцизен което е кофти.на пътя спор няма че от баварката ще са наи респектирани ,а не некви пернишки голфове да ти присветкват.ти решаваш,ама кажи с какви пари разполагаш,пък тогава искаи съвет щото за модел цените варират в хиляди.

Потребител
Аватар

Мнение от VanDzaMin » 27 Ное 2008, 17:35

Французите правят хубаво вино! Возил съм се на 407 не ме грабна ...

Виж Тойота нова Авенсис дизел 2.2 / 2.0 с много екстри определено е здрава и вози "хубаво" (цифрата е сериозна гони 50 000 лв за "Executive" ниво).
Има едно нещо което мен МНОГО МНОГО ме издразни има фонов шум в купето - натрапва се при дълго пътуване.
Друго което ме издразни в Авенсиса - купето е ниско, главата ми се намира на 4-5 сантима от тавана, когато седна на предната седалка (аз съм почти 190см). Много ме боли глава когато мина през дупка, или неравност :)

За мен BMW 520i ot 1999 вози по-хубво и е по-просторно. Като здравина малко не е разумно да сравнявам кола от 1999 - 2000 с нов Авенсис :) :) - прецени си финансиите и вземай решението (ако можеш купувай ново БМВ най - добре)
Причините за да се случват нещата са много, но най-важната е добрият апетит.

Следваща

Назад към E39