Подгряващи свещи - 525 ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Подгряващи свещи - 525 ТДС

Мнение от panadol » 26 Ное 2008, 12:09

Здравейте колеги, преди време имах запитване от какво може да тресе колата като загрее и да няма мощност. След двумесечен престой в няколко сервиза и малко пари на вятъра се оказа, че е от електрониката на помпата.
Сега със сменена електроника, макар и недонацентрована (колата чат пат ми гасне и е малко тромава) пак имам проблем и се обръщам към вас!
Откакто паднаха температурите не мога да я запаля-подгрявам /даже няколко пъти/, и когато завърти стартера е на косъм да запали, но въпреки всичко не може. Отзад си мирише на нафта, даже хвърля и малко облачета докато въртя.
Предполагам, че има поне 2 изгорели свещи. Търсих по форума, но не успях да намеря има ли начин да се замерят свещите дали работят без да се свалят пластмасите и гадните колектори. Благодаря предварително !
Ако някой говори зад гърба ти, радвай се, че си пред него ;)

Аватар
Кара: 313tds

Мнение от E34 - Fanatic » 26 Ное 2008, 12:33

Има и вариянт да не се свалят пластмасите, но е доста трудно.

Аз също си мисля, че ще има някоя друга изгоряла свещ.

Айде успех! :)

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 26 Ное 2008, 13:56

Аз също мислех, че имам две изгорели свещи, тъй като под 10 градуса палеше трудно... оказа се, че наистина са две, но са две тези, които са работили :mhihi: Най-добре си смени 6-те, не е хубаво да са ти различни, защото ще горят по-бързо.
Мисля, че е по-сложно да не махнеш колекторите, все пак 12 гайки са, но поне като ги свалиш (колекторите) ще видиш дали в тях няма масълце, можеш да ги промиеш, да изчистиш датчика отдолу и т.н.

П.С. Я сподели за електрониката - колко ти излезе, плочката ли смени и т.н.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 26 Ное 2008, 14:11

Vlados написа:Аз също мислех, че имам две изгорели свещи, тъй като под 10 градуса палеше трудно... оказа се, че наистина са две, но са две тези, които са работили :mhihi: Най-добре си смени 6-те, не е хубаво да са ти различни, защото ще горят по-бързо.
Мисля, че е по-сложно да не махнеш колекторите, все пак 12 гайки са, но поне като ги свалиш (колекторите) ще видиш дали в тях няма масълце, можеш да ги промиеш, да изчистиш датчика отдолу и т.н.

Здрасти, много си прав не е кой знае какво да се смакне и да се направи профирактика. Аз го правя поне 3 пъти в годината. Искам да попитам какви свещи ползвате като марка?

Предварително благодаря

P.S. Във Варна в Бош сервиз знам че правят ремонт на плочката и струваше около 300-400 лв. с гаранция. Но нямам инфо дали става добре!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 26 Ное 2008, 14:57

аз миналия ден си смених и 6-те AC delko предишните са били NGK може да се замерят дали работят пробна лампа ти трябва!обаче трябва да разкачиш всички свещи и единия край на лампата на + другия допираш свеща ако светне хубу ако не сменяш
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Потребител
Аватар

Мнение от panadol » 26 Ное 2008, 15:54

Vlados написа:Аз също мислех, че имам две изгорели свещи, тъй като под 10 градуса палеше трудно... оказа се, че наистина са две, но са две тези, които са работили :mhihi: Най-добре си смени 6-те, не е хубаво да са ти различни, защото ще горят по-бързо.

Колега,
В тия 2 месеца, в които колата ми обиколи няколко сервиза и няколко "майстори" ми говореха какво ли не...
1. Казаха електроника
2. Казаха механика на ГНП, тъй като не даваше грешка на диагностиката.
3. Казаха колектори и АГР клапан
4. Казаха разтегната верига
5. Казаха катализатор.

Колата ми дълго време вися при един мой уж познат-майстор. Един ден ми се обади и ми каза, че колата ми е готова, дадох 300 лв, взех я, навъртях й 200 км. и пак същото :idea: :idea: :?: Откарах му я и след като повися още един месец при него си я взех, той каза, че е сменил електрониката /и наистина е, защото цялото ми ГНП беше рециклирано и изглеждаше като излезнало от магазин, а "новата" плочка е доста черничка/. Един ден се ядосах и си взех колата, той каза че била почти готова и някой ден да мина да я донагласи /плочката на електрониката/. Изобщо мисля да не го посещавам повече... За пари не сме говорили пак, но съм сигурен че ще ми заиска още, а нямам намерение да давам още 300 лв.... В ПАН СЕРВИЗ /БОШ/ на околовръстното оня "експерт" ми каза че трябвало да се почистят колекторите и АГР клапана. И за това = 43 лв. След това още 20 лв. за чистенето при един приятел и само си изгубих времето и 63 лв. /без нафтата/
Утре мисля да сваля колекторите за да видя свещите и да си донаглася плочката на електрониката, тъй като сега колата е доста куца /но и разхода падна ;) /
Последна промяна panadol на 26 Ное 2008, 16:00, променена общо 2 пъти

Потребител
Аватар

Мнение от panadol » 26 Ное 2008, 15:55

golov_bg написа:аз миналия ден си смених и 6-те AC delko предишните са били NGK може да се замерят дали работят пробна лампа ти трябва!обаче трябва да разкачиш всички свещи и единия край на лампата на + другия допираш свеща ако светне хубу ако не сменяш

Колко пари ти се хвана това удоволствие и от къде ги купи
????

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 26 Ное 2008, 16:07

panadol написа:
golov_bg написа:аз миналия ден си смених и 6-те AC delko предишните са били NGK може да се замерят дали работят пробна лампа ти трябва!обаче трябва да разкачиш всички свещи и единия край на лампата на + другия допираш свеща ако светне хубу ако не сменяш

????

Аз до колкото знам под 30 лв. на бройка не струват! Така ми каза мой приятел който купил първо някакви за 16 лв. на бройка и се наложи да ги сменя! До колкото знам после даде по 35 -36 на бр. и сега работата спи :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от panadol » 26 Ное 2008, 16:13

Peter Angelov написа:
panadol написа:

????

Аз до колкото знам под 30 лв. на бройка не струват! Така ми каза мой приятел който купил първо някакви за 16 лв. на бройка и се наложи да ги сменя! До колкото знам после даде по 35 -36 на бр. и сега работата спи :mhihi:

Нямат ли по-евтино изпълнение, като за българин :roll: :help: :roll:
Бай дъ уей да се посмеете:
Оня ден си купих лети джанти, оригиналните от Е36 с гуми и се оказа че не стават
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :lol: :lol: :lol: :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 26 Ное 2008, 16:19

panadol написа:
Peter Angelov написа:
panadol написа:

????

Оня ден си купих лети джанти, оригиналните от Е36 с гуми и се оказа че не стават

Здрасти, да ти кажа не знам! Смятам и аз да сменям макар че нямам проблем но не съм ги пипал от както имам колата!
По скоро ме интерисува добри марки, че в повечето случаи ефтинкото после става двойно.

Много лесно ще проверя но като нямям идея за марка или другия начин свалям моите и гледам и земам същите. В Дару нямам идея за кво става въпрос :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от panadol » 26 Ное 2008, 16:28

Peter Angelov написа:
panadol написа:
Peter Angelov написа:
panadol написа:

????

Здрасти, да ти кажа не знам! Смятам и аз да сменям макар че нямам проблем но не съм ги пипал от както имам колата!
По скоро ме интерисува добри марки, че в повечето случаи ефтинкото после става двойно.

Много лесно ще проверя но като нямям идея за марка или другия начин свалям моите и гледам и земам същите. В Дару нямам идея за кво става въпрос :roll:

Здрасти, то мисля, че това е най-евтиния вариант- да видиш колко са ти изгорели и какви са и да си купиш същите...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 26 Ное 2008, 16:37

Не смятам че е правилно така! Сменят се всички наред, това само за изгорелите само да се сменят за мен е краен случай!

Успех :D

P.S. Все пак тук има други пичове които са доста в час, нека да кажат и те :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 26 Ное 2008, 17:00

свещите варират от 12 до 24 лева най скъпите нз от къде ги намирате тея свещи ама до сега каквото съм взел на AC Delco нямам проблеми тези са по 14,50лв/бр(колата ми е 524тд)за тдс не вярвам да са много по скъпи

Потребител
Аватар

Мнение от panadol » 26 Ное 2008, 17:02

golov_bg написа:свещите варират от 12 до 24 лева най скъпите нз от къде ги намирате тея свещи ама до сега каквото съм взел на AC Delco нямам проблеми тези са по 14,50лв/бр(колата ми е 524тд)за тдс не вярвам да са много по скъпи

Издай от къде ги купи ??? Или поне къде ги има :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 26 Ное 2008, 17:07

от магазина AC Delco-представител на GM за България аз съм от Пловдив магазина им се намира на Пещерско Шосе срещу кафе-бар CITY(бившото фламинго)до ТЕТ Ленин

Следваща

Назад към E34