Въпрос за REST и колко време държи топло?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 24 Ное 2008, 23:54

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 28 Юли 2009, 19:32, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 24 Ное 2008, 23:55

еми рест-а работи само при загрял двигател като може и да извадиш ключа и да си заключиш колата и то си остава да духа топло...задължително трябва да е на средата температурата обаче иначе не се включва

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 25 Ное 2008, 0:31

`DaRkMaN написа:еми рест-а работи само при загрял двигател като може и да извадиш ключа и да си заключиш колата и то си остава да духа топло...задължително трябва да е на средата температурата обаче иначе не се включва

Мерси, още утре ще го пробвам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 25 Ное 2008, 1:01

NAPSTERS написа:не ти работи електрическата циркулационна помпа , и при мен беше същото и след диагностика се установи че помпата се е предала. след смяната и всичко се оправи ;)

Къде се намира тази помпа?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 25 Ное 2008, 6:24

В РеалОем-а доколкото виждам май това е помпата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18 (номер 1 от схемата). Или греша?

WALL написа:Аз също нямам такова копче. На негово място имам за климатроник на мах. А за топлото май на феис лифта е ауто, но и при мен нещо бъгне, дори и вентилатора. Тръгва , спира... т.е. неравномерно духа :confused: Защо е така?

За сметка на копчето, са те компенсирали със 193 коне под капака ;) .... Сега сериозно, след фейса REST-a е заменен с MAX. A относно вентилатора, смени си датчика за температурата (таралежа).

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 25 Ное 2008, 13:07

Точно така, при Е39 до 2000 има копче REST,
след 2000 (т.е. Facelift-a) този бутон е заменен с MAX.

:idea: При Е60 пак се появява бутона REST!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 25 Ное 2008, 16:47

Аз го нямам... но пък имам Аукс Хитинг Aux Heating на дисплея на навигацията и си пускам печката от там... но тя е друго нещо :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 25 Ное 2008, 17:30

А някой да знае колко струва отключването на печката?
Че аз от aux heating не мога да я пусна.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 25 Ное 2008, 18:59

Днес пробвах <РЕСЕТ> ,чудо на чудесата ,топличко след 30 мин докато имах работа ,така е печките си имат печки ние ще се задоволиме с бензинките със <РЕСЕТ> :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Нищо лично ,Просто бизнес !

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 25 Ное 2008, 19:20

Georgieff написа:А някой да знае колко струва отключването на печката?
Че аз от aux heating не мога да я пусна.

80 лева мисля че беше в Дару
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 25 Ное 2008, 23:47

Гледам доста сте се отклонили от темата, ама на въпроса - днес сутринта пуснах REST-a и надух парното на макс и ... чудо изкара цели 10 минути да духа топло. Вечерта докато чаках жена ми от работа, пак го пробвах, но на 26 градуса и си духаше топло около 4-5 минути, докато дойде жената и трябваше да паля. И сега не мога да разбера как така се оправи от само себе си (и дали изобщо се оправи). По принцип утре съм на диагностика за други работи, и ще ги накарам да проверят и тая циркулационна помпа да не би да си работи когато иска.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 26 Ное 2008, 1:39

badsharki написа:Гледам доста сте се отклонили от темата, ама на въпроса - днес сутринта пуснах REST-a и надух парното на макс и ... чудо изкара цели 10 минути да духа топло. Вечерта докато чаках жена ми от работа, пак го пробвах, но на 26 градуса и си духаше топло около 4-5 минути, докато дойде жената и трябваше да паля. И сега не мога да разбера как така се оправи от само себе си (и дали изобщо се оправи). По принцип утре съм на диагностика за други работи, и ще ги накарам да проверят и тая циркулационна помпа да не би да си работи когато иска.

За да ти работи копчето трябва преди това климатроника да е бил на АУТО. Избираш Т, натискаш АУТО и тогава гасиш мотора. След това натискаш копчето и всичко е топло.

Сашо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_nn » 26 Ное 2008, 16:08

xela написа:За да ти работи копчето трябва преди това климатроника да е бил на АУТО. Избираш Т, натискаш АУТО и тогава гасиш мотора. След това натискаш копчето и всичко е топло.

Сашо.

Не съм съгласен при мен работи и без климатроника да е АУТО. Даже аз в повечето случай съм настроил климатроника да духа на краката и на пред и така както е като угася и натисна копчето няма проблем работи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 26 Ное 2008, 18:22

badsharki написа:Гледам доста сте се отклонили от темата, ама на въпроса - днес сутринта пуснах REST-a и надух парното на макс и ... чудо изкара цели 10 минути да духа топло. Вечерта докато чаках жена ми от работа, пак го пробвах, но на 26 градуса и си духаше топло около 4-5 минути, докато дойде жената и трябваше да паля. И сега не мога да разбера как така се оправи от само себе си (и дали изобщо се оправи). По принцип утре съм на диагностика за други работи, и ще ги накарам да проверят и тая циркулационна помпа да не би да си работи когато иска.

Колега, чакаме да споделиш резултата след диагностиката ;) да видим от тази помпа ли е проблема :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 26 Ное 2008, 23:31

Значи като бях на диагностиката майстора каза, че няма как да се провери дали работи. Но аз и не настоявах кой зне колко понеже явно откакто пуснах REST-a с температурата на МАКС а и вчера покарах малко колата пак с температурата на макс, системата се е обезвъздушила и проблема се оправи и пак си имам топло без да работи двигателя. Явно колегата spacepl се оказа прав за обезвъздушаването. Така, че благодаря на всички отзовали се със съвети. Докато се ровех за тоя проблем попаднах на някакъв отрязък от книжката с упътваането за Е39 и за копчето REST, така че го поствам тук за всички които са се чудили как работи и кога:

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39