Отгледана немска овчарка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Отгледана немска овчарка

Мнение от fastestbmw » 25 Ное 2008, 10:47

Здравейте колеги!! Трябва ми отгледано и възпитано куче порода немска овчарка. Имате ли представа дали изобщо мога да си купя и откъде. Мерси.
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Ное 2008, 11:01

а кво стана с другото!? а ,ани...!?
виж на развъдника на бан преди метро в локалното в дясно като отиваш към лозен. там взех мойто преди години-има хубави кучета. шефа е литов на тая галя литова баща и -манекенката от биг-брадито...! там има и със сертификати и обучени и малки...! и секви породи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 25 Ное 2008, 16:15

Мерси, изобщо не знаех за това място. По-късно, ако ми остане време, ще мина оттам. Дано позволяват да се разглежда...
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 25 Ное 2008, 18:02

SKISA, друже, имаш ли представа колко струва една обучена овчарка или каракачанка?

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Ное 2008, 18:10

savski написа:SKISA, друже, имаш ли представа колко струва една обучена овчарка или каракачанка?

от 1500 до 20000лв може и повече зависи от кого,колко и как е обучена. принципно не е хубаво кучето да е изцяло обучено и после да го вземеш,а дори и да го обучава друг -то вече да е твое и да е при тебе от време на време или даже да се обучава при тебе и с тебе. куче-овчарка за планинско спасяване струва 20 бона и нагоре. предполагам ,че нема да го ползваш за тва ,така че около 1500лв за добра овчарка ше ти стигнат и посел още около 1000 за дообучаване и ше стане добър пазач и ше те слуша...!!

ани,влез и в нета в гугъл и потърси има асоцияция на немските овчарки в българия-може и там да има линкове към други продавачи,но моят рамбо беше от там в бан и бях много доволен. и да-разрешават разбира се да се разглежда...!!
Последна промяна SKISA на 25 Ное 2008, 18:25, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 25 Ное 2008, 18:16

Между друго 1500 лева за куче с някакво обучение и навици не е кой знае колко много. Интересувам се за куче за вилата ни, като зимата ще си го взимаме в нас. Ще трябва да свиква с пекинеза ;)
Благодаря SKISA!

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Ное 2008, 18:24

да уточня ,че тва са цени ,които знам от пролетта! и за 1500лв нема да ти е най-обученото куче на света. най-добре си земи хубава немска овчарка на около 8 месеца ,научи си го повечето неща сам ако имаш време и после един курс и си ти...!аз поне така направих. или бесна каракачанка и да ги изеде-не и требва обучение.имай впредвид ,че е важно да го научиш да не зима от чужди хора храна щом ше е на вила,щото го отроват гадовете....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 25 Ное 2008, 18:32

Да, на доста познати така им отровиха кучетата!
По-скоро и аз съм за варианта да го взема с някакви базови навици и обучение и да си дообучим аз и баща ми.
Само последен въпрос си позволявам, защото мисля, че това ще е полезно и за автора - 8-9 месеца не е ли късно малко? Чувал съм че кучето е най-податливо на възпитание именно до към 8-9 месеца...

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Ное 2008, 18:38

мойто го взех на 8! трябва да ти кажа ,че беше най-доброто куче на света. умря на 16г . като е на три месеца има опасност да дадеш доста пари и да си отиде от гана-доста са податливи ,особено чистокръвните немски овчарки. отделно от 2 до 6 месеца все пак са го пообучили и ще имаш основата. понеже питате и двамата за все пак малко обучени ,а там при литов ги учат-за тва така казах. отделно мойто беше минало вече през няколко изложби в сърбия за малки кучета от чиста порода и тва беше доказателство ,че е наистина чистокръвно. може и на 6 месеца,но по-малко риска е голям. а каракачанките са тъпи ,но зли и упорити и ако някакси успееш да го научиш на нещо е добро куче. имам са едно такова ,ма никой не се занимава с него и е кухо като хралупа тва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 25 Ное 2008, 18:41

Ще видя как са нещата при Литов! Благодаря ти, SKISA :)

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

Мнение от tonkata » 25 Ное 2008, 21:31

аз днес си поръчах един Аляски Маламут доста ми харесва и ше го донесат другата седмица , специялно аз мисля че е по хубаво тва куче от немската овчарка ;)

Назад към Извън Темата