Управляващ блок на печката не работи?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Управляващ блок на печката не работи?

Мнение от gpt » 24 Ное 2008, 15:44

Миналата зима си отключих печката в Дару, а във Вебасто ми смениха горелката на печката, че не работеше. И така си изкарах почти цяла зима, докато един ден печката не умря. Отидох пак във Вебасто и ми казаха, че ми е изгорял управляващия блок, който за съжаление трябва да се купи от БМВ.
Въпросът ми е: някой знае ли дали мога да си намеря само управляващ блок, че в Дару продават цялата печка. И също така дали този управляващ блок може да се ремонтира и ако може - къде?

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 24 Ное 2008, 17:05

Колега, аз съм с абсолютно същия проблем и извървях същия път като теб(Рея-Дару), с малката разлика, че моята печка е бензинова. За сега се отоплявам със седалките, пък ако се намери някой добър човек та да помогне....... :bowdown:

Потребител
Аватар

печка

Мнение от vladi2828 » 24 Ное 2008, 18:29

Колеги бихте ли споделили , за колко време ви загрява колата зимата с печка. Не мога да разбера моята печка дали си изпълнява основната функция ,когато стане под шес градуса да помага на мотора да загрее.

FC BAYERN
Аватар

Re: печка

Мнение от ivo1bg » 24 Ное 2008, 18:38

vladi2828 написа:Колеги бихте ли споделили , за колко време ви загрява колата зимата с печка. Не мога да разбера моята печка дали си изпълнява основната функция ,когато стане под шес градуса да помага на мотора да загрее.

Ами в момента моята въобще не помага на нищо и никого(еле па на мен). Иначе на предишната ми кола 02' 525D до 8-10мин. мотора загряваше на 12 часа(стрелката). А ако съм я пуснал предварително...... -:welcome: влизах на топло и като запаля, двигателя си е загрял. Ама сега......мъка-а-а.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: печка

Мнение от gpt » 24 Ное 2008, 19:38

vladi2828 написа:Колеги бихте ли споделили , за колко време ви загрява колата зимата с печка. Не мога да разбера моята печка дали си изпълнява основната функция ,когато стане под шес градуса да помага на мотора да загрее.

най-лесно можеш да провериш като запалиш сутрин и погледнеш под шофьорската врата, трябва да излиза дим от малко ауспухче на печката. ако не излиза, значи или нямаш печка, или не ти работи.

Потребител
Аватар
Детайли за колата: E39 525d Touring 2002

Проблем с печката

Мнение от sandik1 » 25 Ное 2008, 0:03

Колеги имам следния проблем. Печката на моето 525Д 2002 година не работи.От аспуха и излиза само въздух.Вероятно има вентилатор за вкарване на въздух в горивната камера но гориво или пламък няма.
Аспухът и вътре е без сажди, което ме кара да си мисля че никога не е работила/колата е от Италия и е внесена 03/08 /.Ходих в сервиз на Вебасто/ беше мн топло навън/-оттам ми тестваха вс компоненти и казаха че не могат да ми пуснат принудително печката ,а като застудее тя сама ще се включи. Те за това отключване ,за което говорите, не са й чували.Но при условеи че те от техният стенд стартираха едно по едно помпа,вентилатор и т.н ме кара да си мисля че печката е отключена или...!? Другото,което остава е печката да има някакъв мех.проблем. Някой да е ходил в кадърен сервиз във Варна за тази пека?

Потребител
Аватар
Детайли за колата: E39 525d Touring 2002

Re: Управляващ блок на печката не работи???

Мнение от sandik1 » 25 Ное 2008, 0:06

gpt написа:Миналата зима си отключих печката в Дару, а във Вебасто ми смениха горелката на печката, че не работеше. И така си изкарах почти цяла зима, докато един ден печката не умря. Отидох пак във Вебасто и ми казаха, че ми е изгорял управляващия блок, който за съжаление трябва да се купи от БМВ.
Въпросът ми е: някой знае ли дали мога да си намеря само управляващ блок, че в Дару продават цялата печка. И също така дали този управляващ блок може да се ремонтира и ако може - къде?

Ивинявай да те питам какво значи да ти отключат печката? Нещо софтуерно ли е ? Колко струваше горелката?

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 25 Ное 2008, 0:42

sandik1 написа:
gpt написа:Миналата зима си отключих печката в Дару, а във Вебасто ми смениха горелката на печката, че не работеше. И така си изкарах почти цяла зима, докато един ден печката не умря. Отидох пак във Вебасто и ми казаха, че ми е изгорял управляващия блок, който за съжаление трябва да се купи от БМВ.
Ивинявай да те питам какво значи да ти отключат печката? Нещо софтуерно ли е ? Колко струваше горелката?
Я потърсете с търсачката,има бая писано за за тази екстра.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gpt » 26 Ное 2008, 11:31

sandik1 написа:
gpt написа:...

"Отключат" означава, че ако я нямаш тази есктра стандартно, трябва да отидеш в ДаруКар, за да могат софтуерно да ти отключат печката и да можеш вече да си я виждаш в менюто "Aux vent/heating" и да можеш да си задаваш час, когато тази печка да се включва. Но това се прави само в сервиз на БМВ, от Вебасто няма да могат да ти я отключат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 27 Ное 2008, 9:14

gpt написа:
sandik1 написа:

"Отключат" означава, че ако я нямаш тази есктра стандартно, трябва да отидеш в ДаруКар, за да могат софтуерно да ти отключат печката и да можеш вече да си я виждаш в менюто "Aux vent/heating" и да можеш да си задаваш час, когато тази печка да се включва. Но това се прави само в сервиз на БМВ, от Вебасто няма да могат да ти я отключат.

Един приятел ходи с неговото Е39 във ДаруКар с въпрос за печкката. Значи отговора е бил около 2000 лева. Иначе е 530д, със автоматично включваща се печка на мотора. Хората там или са го излъгали или нещата които са му казали : вие преценете.

600 лева смяна на екрана -
1400 лева печката - тая която пише на екрана аукс хейтинг
и ддс

Не знам как така се отключват тези печки, ама мойта кола също ми е мерак да отида да видя какво става с печката и наистина много ми се иска да е някакво софтуерно отклюване и да 100 или 200 лева, но тук много говоирте за това, ама май не е точно така.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 27 Ное 2008, 10:34

От тук специално поне полвината форум сме си отключвали по този начин печките... така че .. явно твоя приятел или те лъже или някой преди това я е свалил принудително.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

печка

Мнение от sajonara » 27 Ное 2008, 12:42

И на мен в Дару лятото ми казаха че не ми работи печката и трябва да си търся печка ,сега по съвета на колегите от форума видях че ми пуши ауспуха под седалката и температурата е на дванадесет часа за 6-7 минути , там ми казаха също че от отключване няма смисъл тъй като не съм MID.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gpt » 27 Ное 2008, 13:17

525bmw написа:
gpt написа:
sandik1 написа:

Един приятел ходи с неговото Е39 във ДаруКар с въпрос за печкката. Значи отговора е бил около 2000 лева. Иначе е 530д, със автоматично включваща се печка на мотора. Хората там или са го излъгали или нещата които са му казали : вие преценете.

600 лева смяна на екрана -
1400 лева печката - тая която пише на екрана аукс хейтинг
и ддс

Не знам как така се отключват тези печки, ама мойта кола също ми е мерак да отида да видя какво става с печката и наистина много ми се иска да е някакво софтуерно отклюване и да 100 или 200 лева, но тук много говоирте за това, ама май не е точно така.

На мен миналата година за отключване в Дару ми взеха 80лв, а на един приятел след мен 50лв. Общо взето го оценяват на човеко/час, затова при всеки е различно.

И все пак някой знае ли как си оправя печката или решението е само едно - НОВА :(

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 27 Ное 2008, 13:24

gpt написа:.............
И все пак някой знае ли как си оправя печката или решението е само едно - НОВА :(

Хайде колеги, двама сме, помогнете :) А като гледам има и други или ще има и други хора с такъв проблем. Кой/къде може да погледне управлението на печката на BMW?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 27 Ное 2008, 13:32

115 лв за откличване на 525 d 2003 Г ми взеха на 10.11.2008

Следваща

Назад към E39