Странични огледала за Е39?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 06 Авг 2008, 9:30

Тая сутрин и аз осъмнах с откраднато стъкло на едното огледало :evil:
Направо ми идеше да убия някой,все едно е извадено от хирург,въобще няма драскотина от страни,"майсторска изработка"
В момента най голямото ми желание е да разбера кой го е взел,ще го изкривя от бой :evil: :twisted:
Сега се почва една разправия с застрахователи.....не ми се говори :evil:

п.п. Мой човек,ти който си ми откраднал огледалото,ако случайно четеш това ми се обади на 0886/905 505,обещавам да ти счупя само едната ръка.До 1-2 дена ще знам кой си,затова по добре ми се обади!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 06 Авг 2008, 10:16

Ена мен в София колата не ми е барат-отидох на море -Варна- отекох с лаисни и огледала-в цялата страна за съжаление се краде-много хора вместо да си купят част-си е сваля от тоя или оня колега- :evil: -абе няма да се оправим................
За информе- и у европеиско си е има тая практика-не само у нас-повярваите ми :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60 525D

Мнение от nikiforov » 05 Сеп 2008, 19:08

КОЛЕГИ!!! Спешно търся странични огледала, че днес и на мен ми ги откраднаха! Моля ви - ПОМАГАЙТЕ!!! :evil: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D

Мнение от lowlevel » 05 Сеп 2008, 19:40

На мен досега застраховател не ми е плащал откраднати детайли. Затова колата само в гараж, то не че и там е гаранция де.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525d Combi

Мнение от alnik » 05 Сеп 2008, 22:26

Здравей, колега,

аз също имах този проблем с лявото оледало - изтече, но о реших по следния начин. Свалих стъклото-оледалото / на лично съобщение, ако искаш мога да ти пиша как точно се сваля за 5 секунди/. То се състои от две части: 1 е самото огледало и втората е горното стъкло, което придава релефа - извито е за да се вижда в мъртвата точка. Двете са захванати едно за друго с пласмаса, тип сандвич, херметично, а между тях е въпросната течност, която си променя цвета - затъмнява се след подаване на напрежение между горния и долния ръб на огледалото / там под пластмасата има два електрода отгоре и отдолу,, които са свързани с двете жици за затъмняването./ За да изтече тази течност, "стъклопакета се е разхерметизирал, или от удар или от прегряване на слънце и рязко охлаждане, например на автомивка. Както и да е след като се разхерметизира, влиза въздух и течността малко,по малко изтича, като оставя мтен слой. Но това вече си го видял. И при мен беше така. Какво направих аз:

1. свалих стъклопакета от пласмантериите, като прерязах двете жички за затъмняването, другите две за подгряването са на букси от задната страна на стъклопакета и се свалят лесно.

2. внимателно отделих двете части на стъклопакета от пласмасата. Там трябва да се внимава да не се счупят огледалото или външното стъкло. Двата електрода горе и долу, които са закрепени върху стъклопакета се махат. Двете части се разделят.

3. След това измиваш оледалото и стъклото с препарат за стъкла, ацетон или обезмаслител, с каквото имаш, важното е да се измият добре.

4. от Практикер купуваш лепило за стъкло, хелметексово лепило и малки стягички, най-малките възможни.

5. Притискаш стъклото към огледалото, както е било в стъклопакета. Ръбовете на стъклото и огледалото трябва да са изчистени много добре, да са паснали идеално.Стъклото и огледалото трябва да прилепват много добре добре едно към друго. Със стягите фиксираш дете стъкла да не мърдат едно спрямо друго и не стягаш много, че ще се счупят стъклата.

6. Намазваш ръбовете на стъклата с лепилото за стъкло, така че да се получи покритие върху двете, все едно, че са едно цяло- да не се виждат ръбовете по отделно. Оставяш на слънце за един час - лепилото засъхва на ултравиолетово лъчение /може и с УВ-лампа/.

7. След като изсъхне пробваш с вода на чешмата дали ще проникне между стъклото и огледалото вода, ако не, значи си ги залепил перфектно. Това се налага, защото ако не са херметически залепени, водата при всеки дъжд или мивка ще прониква между тях.

8. Взимаш силикон или хелметексово лепило и залепяш стъклопакета за пласмасата.

9. Монтираш на огледалото, не забравяш да включиш отоплението на огледалото. Другите две жички просто изолираш с изолирбанд и ги скриваш зад огледалото, може някога да си намериш стъкло-затъмняващо се, ново и да ги използваш.

Това е цялата процедура. трае 2-3 часа и ще ти струва. около 25-30 лв. - за лепилата и две малки стяги.

Гледам, че и дясното ми огледало е тръгнало, появили са се мехури на горния ръб, та сигурно и него ще го направя по същия начин. Нещо не ми се дават 1300.- лв за нови, които могат да ти ги откраднат.

Поздрави.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 06 Сеп 2008, 23:02

Имаш ЛС

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 15 Сеп 2008, 0:06

здравейте колеги! миналия месец беше 40 градуса на сянка и вътрешното ми огледало изтече пред очите ми.сега има само един мазен слой и понеже карам предимно нощно време никак не е практично с това изтекло огледало,разбрах,че няма поправяне,затова ви моля,да ми кажете колко ще ми струва ново или втора уротреба,благодаря за отговорите!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 15 Сеп 2008, 14:19

Така и така върнахте темата.... Нека споделя, че тази сутрин и аз осъмнах без огледала/сините/... Живея близко до арабите от Симеон и съм сигурен, че ще си ги намеря там, мога да си позная поне едното. Ще потърся като спре дъждът и ще съобщя дали са там!
П.П. Ако някой има такива нека се свърже с мен на ЛС. Купувам само такива с гарантиран произход!
Поздрави!

Потребител
Аватар
Кара: Е39

Мнение от milenkk » 19 Сеп 2008, 13:27

Май вече станахме много тия дето осъмват без огледала, и аз бях бесен сутринта като видях, че го няма. Мамка им наркоманска. Ще слагам камера май понеже колата ми е близко до прозореца и ще се бодува няколко дена понеже много неща взеха да ми изчезват и ако го хвана тоя господ да му е на помощ. :evil: :evil: :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 19 Сеп 2008, 18:37

В кой квартал се случи при тебе? При мен в центъра е ужас! И комшиите се оплакват и те от такива изцепки. Моите не бяха маркирани, но утре като ми ги донесат/от германия/ ще си ги маркирам и се надявам този път да не пипат защото ще се принудя да стоя няколко дни за да ги дебна :maad:

Потребител
Аватар

Мнение от M198 » 24 Ное 2008, 13:10

колеги и аз така осъмнах без странични огледала някои гнусен педал ми е смъкнал стъклата :evil:
та в този ред на мисли ако някои хване крадец на каквито и да е части от нашите автомобили нека да се свърже с мен и с най-голямо удоволствие ще го поставя в инвалиден стол да се мъчи цял живот. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 24 Ное 2008, 14:32

Баси наркоманската работа, тия заслужават да ги вържеш зад колата и да ги влачиш из целия квартал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 25 Ное 2008, 2:59

ееееее, аз осъмнах със счупено дясно огледало :twisted: в ДЗИ ми писаха щета и взех възлагателно писмо и в Дару Кар го поръчаха днеска струва 520лв. с мъртвата зона+автоматично затъмняване всичко си има и монтаж 6лв. май това им е най-евтината услуга :mhihi: :mhihi: :mhihi:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 12 Яну 2009, 15:21

Днес и на мен ми откраднаха стъклата. Аз съм в хиподрума, и ако хвана кой е бил също ще има наказания. Явно има няква мода да се свалят тея стъкла и да се препродават..

Потребител
Аватар

Мнение от vladi_pirata » 12 Яну 2009, 15:27

Аман от разни келешчета

Предишна

Назад към E39