Молба за помощ - Индикатор на дисплея

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

Потребител
Аватар

Молба за помощ - Индикатор на дисплея

Мнение от bate koce » 23 Ное 2008, 19:51

Здравейте.
Вчера в движение ми светна индикатор предстабляващ червен полукръг назъбен отдолу (като грайфер на гума) и с удивителна в средата. Ако някой има идея какво значи ще съм благодарен да сподели. За съжаление нямам книжката да проверя сам.
Ще я закарам в Дару при първа възможност, но не знам до тогава дали ще е ОК да я карам така.
Не знам дали има нещо общо, но това става след като си смених гумите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е63 М6

Мнение от pavlito » 23 Ное 2008, 20:09

Мисля, 4е това е индикаторът за мерене налягането в гумите ти, ако не си сменял и джантите просто ги провери дали са с еднакво налягане и 4-те гуми, защото това от4ита 4е имаш мека гума, а ако си сменил и джантите и новите ти нямат такива дат4ици, тогава ве4е не знам каква е процедурата, някои по-компетентен да каже....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 545i

Мнение от Sapa » 23 Ное 2008, 21:31

При всяка смяна на гимите или налягането трябва а се сет-не новото налягане - през IDrive-a
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 23 Ное 2008, 21:43

Има ли нещо общо с това тук, колега?
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=

При мен след загасяне на колата за повече от 10 секунди се оправи и вече около 3-4к километра си е наред всичко.

Потребител
Аватар

Мнение от bate koce » 23 Ное 2008, 22:15

Не, проблем с скоростите няма. Не съм сменял джантите, само сложих зимни гуми. Страното е, че този индикатор се появи 3 дни след като смених гумите :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 23 Ное 2008, 22:26

Първо ето от тук си свали книжката да си я имаш винаги пред теб.

Ако иконката е била тази Изображение не се притеснявай, светнала е защото си сменил гумите с различен размер от предишните, това което трябва да направиш е да стартираш двигателя, да натиснеш BC и да скролваш докато на таблото отново се появи тази икона и под нея да пише Init или нещо такова беше, после пак даваш BC, след това отново натискаш BC и го задържаш докато се покаже отметка до текста и си готов :P Успех

P.S. ако това което написах не ти помогне провери дали нямаш спукана гума все пак :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от bate koce » 24 Ное 2008, 18:31

Благодаря S_GonzaLes и за книжката и за съвета. Оправих го както го беше описал и сега вс е ОК.
Само не знам дали тази корекция ще трябва да се прави всеки път когато сменям гуми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 24 Ное 2008, 18:50

Ами всеки път, понеже ти настройваш даден радиус на колелото и като смениш гумите той се променя и системата си мисли че има спукана гума.

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series