проблем с разхода
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
ja написа:Аз в крайна сметка не разбрах какъв е нормалния разход за тдс-а...
Някой може ли да покаже какви са данните на производителя за Е39 с различните двигатели?
Колега влез в mobile.de и виж горе долу колко им дават пък ти си прави сметка
- steltphone
- кандидат ентусиаст
-
Привет виж колко и дават разхода:
Разгод - градско
11.5 (13) л/100км
Разход - извънградско
6.2 (7) л/100км
http://bmw.testdrive.bg/model/5er-e39.html
Разгод - градско
11.5 (13) л/100км
Разход - извънградско
6.2 (7) л/100км
http://bmw.testdrive.bg/model/5er-e39.html
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
след като има съмнения за проблем, се ходи на диагностика, там ти казват какво е и решаваш проблема, така че отивай да я закачт за компа и готово...после да разкажеш
Re: проблем с разхода
izviniavai no da pitam pri men razhoda e 14 na 100 v sofia tova normalno li e? za tds e39Ivaka написа:cecoko написа:Сменени са всички консумативи-масло,филтри,антифриз и т. н. Потготвена е за зимния сезон,но сега като застудя рахода се вдигна с близо 2 литра на 100км.Даите идея кво да правя.Видимо течове няма ипромяна в работата на двигателя
Нормално е като паднат температурите да ти се вдигне разхода.Виж дали термостата не е постоянно отворен,стои ли на 12часа стрелката на температурата,загрява ли бързо.
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
ja написа:Ходих на диагностика и ми казаха че всичко е наред... два пъти ходих...
а как установяваш разхода... тоя борд го мани, зареждаш на колонка до капачка караш 100км и пак до капачка и тогава нали...
Mitaran написа:ja написа:Ходих на диагностика и ми казаха че всичко е наред... два пъти ходих...
а как установяваш разхода... тоя борд го мани, зареждаш на колонка до капачка караш 100км и пак до капачка и тогава нали...
Не, компютъра показва толкова. Лятото показва 12 сега скача на 17...
Не карам зверски не настъвам изобщо, не буксувам, просто някой път работи на място повечко за да не спирам парното.
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
пробвай с зареждането до капачка, карай 200км 300км колкото прецениш и зареди на същата колонка пак до капачка и тогава се кахари, ще видиш че има разлика 

!
колеги моята праска 17\100 градско като почети не се гаси и се кара яко в задръстванията а извънградско 9\100 при 140km\ch колата е 520i комби разхода е нереален за засичане в градски условия за това не се кахърете колко харчи важно е на дълго да е тънко!!!

- veigan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525
- Мечтае да кара: X6 M
- Детайли за колата: M-paket
колега,аз карам 525 Д комби и в града ми гори 12л. Ако колата ти е комби и има големи джанти и е автоматик разхода ти е нормален.Имам много познати които карат ТДС автомат и на всички колите им горят по 15-16 литра зимата. Ако е комби особено разликата е много по-голяма от при другите марки. При БМВ комбито тежи с близо 380кг повече от седана.
veigan написа: При БМВ комбито тежи с близо 380кг повече от седана.
110 кг е разликата между седан и комби (за 525 tds), дават 100 кг разлика за 520i

- veigan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525
- Мечтае да кара: X6 M
- Детайли за колата: M-paket
При мен дали ще карам с 120 или 140,или 160 разлика в разхода няма.Пак си гори 6,5 обаче като сам в града няма как да гори малко. Все пак това не е тико или някоя малка каручица дето да гори 5 в града,и ако отидеш от единия краи до другия на града да имаш чувство ,че си патувал от щатите до БГ.Който си купува кола от висок клас би трябвало да си направи сметката предварително. Е и аз имах S500 и трябва да ви кажа,че там разход под 22л/100км не сам видял.
- alexgrup
- Потребител
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: only BMW
колеги незнам какъв ви е проблема но и аз съм с тск-а а над 10 на 100 не помня да ми е качвала разхода.до морето със 7.7л и не съм я жалил изобщо.градско до 10л.
BMW FOREVER