SPESHNO vapros za bmw 318
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
SPESHNO vapros za bmw 318
Имам BMW 318.Смених скъсан маркуч който излизаше от главната тръба на въздушния филтър и отиваше някъде в двигателя.Дано сте ме разбрали.След като смених сам този марку4 разхода на гориво ми се вдигна в стотен размер.За 20 километра ми галта 10 литра бензин 95.Някой може ли да ми каже от какво може да е станало. това.
Колко трябва да ми хар4е колата по принцип. Благодаря ви предварително. 

имам кутия за 318 - за 30 лв ще ти я дам.....в дару нова за М42 струва 300 лв
А ако не искаш такава, си вземи спортен конусен филтър за 50 - 120 лв според зависи и си ок...
Според мен обаче проблема е след дебитомера щом ти вдига разхода, така че провери пак дали си стегнал всичко като хората
А за кутията ако ти е счупена е хубаво да се смени
пиши ЛС или ме търси тел-а от някъде
......................................
Весели празници!!!
================
Аааа....забравих да спомена
Не бях чувал за центоване на кутия за въздушен филтър

А ако не искаш такава, си вземи спортен конусен филтър за 50 - 120 лв според зависи и си ок...
Според мен обаче проблема е след дебитомера щом ти вдига разхода, така че провери пак дали си стегнал всичко като хората

А за кутията ако ти е счупена е хубаво да се смени

пиши ЛС или ме търси тел-а от някъде

......................................
Весели празници!!!
================
Аааа....забравих да спомена

не съм се изказал правилно.не центровка на кутията, а зимна центовка на двигателя.
А каде се намира дебитомера.Колко по принцип трябва да ми хар4е колата.да не би да е от филтъра
Сега пак я погледнах и видях 4е и дебелата траба която излиза от кутията на филтара е скасана малко ж на4алото.Някой зне е ли колко горе доло струва тази траба. 

- KAIL_77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Дебитомера се намира точно след "кутията" на въздушния филтър.
Ще го познаеш лесно, има квадратна форма (гледано отгоре) с пластмасов капак. Отстрани има букса с дебел гумиран кабел, който отива нанякъде (тук вече да ме допълнят знаещите)
Една компютърна диагностика може би ще обади каква е причината да гори така като ламя, иначе за нормалният разхода на твоя модел имаше доста мнения тук из форума. Според мен нормалният ти разход (градско) е около 10-11л. /100км. (може и по-малко, ако галиш педала на газта)
И аз имах счупен капак на възд. филтър, ама за 10лв. ми го залепиха (с вулканизация някаква), сега е като нов.
Потърси човек, който умее да лепи пластмаси, ако не ти се купува оригинален капак... а пък щом имаш пробойна на оребрената тръба след възд. филтър, работата е вече ясна... требе си нова (или поне здрава)!
Ама я си кажи правичката, колата ти има ли газова уредба?
Ще го познаеш лесно, има квадратна форма (гледано отгоре) с пластмасов капак. Отстрани има букса с дебел гумиран кабел, който отива нанякъде (тук вече да ме допълнят знаещите)

Една компютърна диагностика може би ще обади каква е причината да гори така като ламя, иначе за нормалният разхода на твоя модел имаше доста мнения тук из форума. Според мен нормалният ти разход (градско) е около 10-11л. /100км. (може и по-малко, ако галиш педала на газта)

И аз имах счупен капак на възд. филтър, ама за 10лв. ми го залепиха (с вулканизация някаква), сега е като нов.

Ама я си кажи правичката, колата ти има ли газова уредба?
нямам газова уредба.опазил ме бог
.преди да сменя марку4а няма6е мо6тност и след като го смених пак по4на да гори като ламя.преди седмица я закарах в bosh и ми казаха 4е колата ми е в отли4но състояние и 4е си е с реалните километри-направиха ми диагностика.само ми казаха да си сменя марку4а.Вси4ко по двигателя ми е като 4исто ново,само тази смотана кутия и оребрената траба са стро6ени.интересно от какво 

- KAIL_77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- ToHuTo
- Потребител
-
- Кара: под налягане
Колега тва ми звучи като 50 на 100
И на мен ми беше сцепен
гофрирания маркуч.. ма разлика почти нямаше ...що не си провериш
ламбда сондата

гофрирания маркуч.. ма разлика почти нямаше ...що не си провериш
ламбда сондата

- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
melody1 написа:къде се намира ламбда сондатаО6те съм авто-пелена4е и те първва 6те се у4а от такива като вас
Отдолу на изходящата тръба преди катализатора

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
gazzzar написа:Отдолу на изходящата тръба преди катализатораАма с гледане само нищо няма да разбереш, трябва ти свястна диагностика
При мене беше след катализатора ама то може да е щото не е БМВ знам ли, ...

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2