Старо vs Ново строителство
Модератор: Общи модератори
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Аз го прочетох коментара

Да, еми значи знаеш.
Те затва при земетресението в Измит много от блоковете не се срутили, ами паднали като спънати - напреде или назаде... Щото е нормално да потъват... Особено от едната страна...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Те затва потъват, за да не се изръсат настрани
А, тва ли е новата технология? Заземяват се...
Така е, нормално е да потъва... Вече требе да почнеме да се притесняваме ако четвъртия етаж стане първи... Особено ако сградата е триетажна...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
тва са асансьорни блокове ,бе!!много ви разбират главите-питайте пенчеви!! просто си заставаш на терасата,чакаш земетръс/то тука вече нали има предсказатели като ги заболи ляво коляно/ и като тръгне надолу и стане твоят 4ти етаж на кота 0 и просто си слизаш на улицата ....! просто е!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
SKISA написа:тва са асансьорни блокове ,бе!!много ви разбират главите-питайте пенчеви!! просто си заставаш на терасата,чакаш земетръс/то тука вече нали има предсказатели като ги заболи ляво коляно/ и като тръгне надолу и стане твоят 4ти етаж на кота 0 и просто си слизаш на улицата ....! просто е!

SaSo написа:Недей да говориш глупости...Че някои хора тука разбират от строителство и ще ти се смеят...
Кое точно е глупост ? Ама ако ще къртим стената и ще отслабваме конструкцията, мерси.

someone написа:
Шайба е... представи си 2 колони на разстояние 4-5 метра една от друга, там се плете арматура - вертикално и хоризонтално, после се залива с бетон. Стените на стълбищата от към апартаментите също са такива.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
rever написа:SaSo написа:Недей да говориш глупости...Че някои хора тука разбират от строителство и ще ти се смеят...
Кое точно е глупост ? Ама ако ще къртим стената и ще отслабваме конструкцията, мерси.someone написа:
Шайба е... представи си 2 колони на разстояние 4-5 метра една от друга, там се плете арматура - вертикално и хоризонтално, после се залива с бетон. Стените на стълбищата от към апартаментите също са такива.
Незнам как ги преценяваш тия неща ама хич не си прав...Това правило за шайбите което се пробваш да вкараш е просто абсурдно...

А иначе Дзвер...Верно си компетентен по доста теми но тук недей да говориш защото просто не си компетентен...
Ето ти едно нещо което ще ти е интересно

Силата на земетресенията се оценява по техния магнитуд. Магнитудът се определя по скала,създадена от Рихтер — скала на Рихтер Въздействията, които оказват върху земната повърхност, се отчитат по сеизмични скали. В Европа се използват скалите на Медведев-Шпонхойер-Карник (MSK) и на Меркали-Канкани-Зиберг, в САЩ — модифицираната скала на Меркали. От 1996 година в страните от Европейския съюз се използва по-съвременната Европейска макросеизмична скала (EMS). В Япония използват Скалата на Омори.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%B8%D0%BA <--- това е информация за скалата първата скала...
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%B5%D1%80 <--- Това ти е за скалата на Рихтер... Така нашумяла по телевизията

Така мисля че тук вече можеш да замълчиш... Ако искаш мога да ти намеря и по подробни неща за скалите... Незнам с какво образование си и какво правиш приятелю... Но неслучайно казах че като ходя на лекар не казвам на чичо доктор как да ме лекува.... Както сигурно и той не ми казва как да правя сгради....
Другото което е .... Като стана въпрос за съседна турция и земетресенията...Мога да го потвърдя с 2 ръце че там строителството е под всякаква критика... Новото имам впредвид... И не заради нещо друго ами просто защото се използва морски пясък за добавка...Което е адски неправилно и отслабва качествата на материалите..
Така че със здраве на всички... И ако се съмняваш че греша за тия скали ... Просто можеш да питаш колегите проектанти тук във форума по коя аджъбъ скала оразмеряват

- SaSo
- старши ентусиаст
-
D3BEP написа:Сградите в България се оразмеряват по скалата на Медведев-Шпонхоер-Кармик... Която е доста по показателна от тая на Рихтер...Последната показва само обема на разрушения и е 10 степенна а първата е 12 степенна и показва честота на хоризонталните и вертикалните трептения...
Пич, объркал си името на медведев шпонхойер и карник в първия си пост.
Писал си, че Рихтер е 12 степенна, а тя е 9
Че Шпонхойер е 10, а тя е 12
и ми ковеш тука някакви линкове да ме учиш... Майтап ли си правиш?
Да не говорим за другите научни приумици само в тоя цитат...
Мен не ме дразни липсата ти на елементарни познания по геология.
Дразни ме, че буташ познанията си на преден план в строителството и ми говориш, че било нормално нова сграда да потъва под земята.
Което показва, че този, който е трябвало да направи ГЕОЛОЖКОТО проучване е за бесене.
А ти ми казваш, че е за награда.
Всички турски строители тва говорите... Като учите български да не ви го изписват някъде като оправдание? "Ако потъва сградата ше казвате тва и тва"...
Напълни се тука с "геолози", амаааа...
А строителството... Пълен хазард.
Приятелю мислех те за умен човек но мога само да ти кажа че си поредния който е от така наречените "разбирачи" които от всичко чаткат... Да видях че по-погрешка съм написал името не с Н а с М... Но нали се сещаш колко други неща са ми в главата че да се сетя дали името е с Н... Както и да е ... Земи погледни какво съм написал ... "Последната" в коментара ми значи че се отнася за тази на "Рихтер"... Или господин всезнайко чете отгоре отгоре... Ти от историк и строител стана бе приятелю...

Приятелю земи замълчи че ставаш смешен киселяк който е на всяка тенджера похлупак... Аз като видях някои теми които не съм компетентен си мълча...Ама ти никнеш къде не те сеят и все си с едни гърди напред...

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Иначе забравих да ти кажа че има една наредба 3 ако си чувал за нея... В която има един протокол 4 за геоложки проби при достигане на кота фундиране... Незнам колко фирми ги правят но лично аз си ги правя... В проектната документация си има обузначено какви са изискванията към основата... Ако попадат в допустимите граници ОК ако не си има мероприятия за заздравяване на основата... Лично аз държа на тия неща и в практиката ми която не е много голяма но е около 5 години е нямало случай да се оправдавам... Казвам си това което е .... Дори в момента приятелю съм на обект който е доста уникален за мащабите не само на България но и за половин Европа...И всичките изисквания по изпълнението си ги изпълвам... Можеш да дойдеш да погледнеш да разгледаш и да кажеш така ли трябва да се строи или не...
Айде със здраве
Айде със здраве

- D3BEP
- старши ентусиаст
-

Хубуу, запазил си поста ми - щом го искаш - твой е, аз го бях изтрил. Че не ми се занимава.
Само недей си преиначава приказките пак.
Казах, че сградата потъва от основата в земята.
Ти ми се подигра и го нарече нормално - не ми се рови.
А сега ми говориш за слягане на стените и височината на сградата. Мислиш, че ще ме объркаш с думички ли, кво? Че не мога да схвана разликата? Много за "умен" ме смяташ....
Както и да е.
Аз си изтрих поста, щото разправия с тебе вероятно нямам, макар че де да знам... Като те слушам.
Ок, бъди си строител, аз ше си бъда идиот и се разбрахме...
Със здраве/
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Новото си е ново...тва е се едно да кажеш коя кола е по-добра старата или новата?
Иначе напоследък се нагледах на "семейни" фирмички, които са решили че ще стават строителни гиганти....Събрали се Чапай и Петка и решили да стават предприемачи.Каквото и да си говориме за повечето такива фирми приоритета е да си изплатят кредитите възможно най-бързо, като цел номер едно е намаляване на разходите, което е = некачествено строителство и неизпълнение на сроковете.
За архитектура няма какво да си говориме....от 60 м2 направили 3-стаен апартамент
стаите - някакви кутийки, но иначе две на брой
. Направо нямам думи..........Иначе и аз живея в ново стрителство 
Иначе напоследък се нагледах на "семейни" фирмички, които са решили че ще стават строителни гиганти....Събрали се Чапай и Петка и решили да стават предприемачи.Каквото и да си говориме за повечето такива фирми приоритета е да си изплатят кредитите възможно най-бързо, като цел номер едно е намаляване на разходите, което е = некачествено строителство и неизпълнение на сроковете.
За архитектура няма какво да си говориме....от 60 м2 направили 3-стаен апартамент

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
someone написа:SaSo написа:Ами правилно ти е казал човека... ЕДРОПОЛОЩЕН КОФРАЖ Е! И абривиатурата е ЕК... Тоест не значи че стените са по 40см.. А че формата в която се изливат вертикалните елементи е обикновенно метална рамка с метални ребра отзад и се сглабя лесно прихваща се със шпилки и скоби... Ползва се и днес... И то доста... По-заможните строителни фирми могат да си го позволят... Струва скъпо но се изплаща ако имаш доста обекти и се върти постоянно...Подлежи и на рециклиране... Произвеждат го известни фирми като Пери ( Мултифлекс ) , Хюнебек ( Манто ) , ДОКА ( не си спомням тяхната система как се казваше ), Алтрад ( Мостостал )....
Незнам ама в България след като взе да се сменя комунизма със фашизмакуцо и сакато стана политик и взе да разбира от политика... Като почна строителството куцо и сакато стана строител и взе да разбира от строителство...Както са казали старите хора...Айде всяка жаба да си знае гьола...
Аз що не давам акъл на доктора като отида да ме лекува...
Не, не...тази сграда с дебелите бетонни стени в Бургас си я правиха с най-обикновени платна. Даже ако се мине сега оттам може да се види ръбовете на платната къде са били, щото така и не я измазаха отвън. Само някаква боя и хвърлиха. И това за тази сграда го разказах, не щото смятам, че е ЕК или ЕПК, а просто за да е весело във форума, щото много киселяшка стана тая тема.
Иначе мога да правя дупки с бормашината, да кова пирони и да човъркам по ел. инсталацията - това са ми уменията в строителствотоДаже нямам идея кви са тези шайби, за които говорите и как е възможно стена на асансьорна шахта да бъде направена от шайби.
Е в кво ги правиш тея дупки с бормашината ? Защото в стройтелството се използват перфоратори ... Иначе мога да сложа едни 10 лева че неможеш да вършеш девяторен ключ тогава за какво човъркане в ел иснталация говориме ?
I'm slowly drifting

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
rever написа:......Кое им е по здраво ? Мазилката ли...Да не дава господ ама, при война или земетресение да не съм около панелен или вътре в него блок.
Тука си в голяяяма грешка приятел,щото ако си запознат малко по добре с едно понятия наречено "коравина",при земетръс ще искаш да си в панелка