проблем с разхода
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Колеги и при мен положението с градския разход е около 14л!
Аз съм със Е39 530д М57,автоматик. При топло време извънградския разход поне според компютъра е 6.2-6.3 л/100. На безиностанцията като зареждам, там някъде около 6.3-6.5 л./100 трябва да е. В града обаче положението е по-друго (Варна, може да е леко ама съвсем леко по-добре от София по отношение на трафика),но карам на относително къси разстояния 4-8 км. , често пъти сутрин, особено при по-хладно време мотрът не успява да загрее до работна температура докато пристигна, а в пиковите часове: къси разстояния между светофарите (спри/тръгни), често на светофар по 2-4 мин. се чака, резки ускорения в трафика, маневри докато се търси място за паркиране и се паркира и ето разходът 14-14.5л/100 и при компютъра и при бензинозтанцията. А, да, забравих, климатроника не го спирам никога.
Е не е малък разхода, но като се имат предвид горните обстоятелсва съ по-склонен да го приема за нормален. Не знам , споделете опит за 530дМ57автоматик!
Е не е малък разхода, но като се имат предвид горните обстоятелсва съ по-склонен да го приема за нормален. Не знам , споделете опит за 530дМ57автоматик!
- mirkata79
- Потребител
-
- Кара: '02 е39 530d touring
Re: Колеги и при мен положението с градския разход е около 1
KARDJILOV написа:Е не е малък разхода, но като се имат предвид горните обстоятелсва съ по-склонен да го приема за нормален. Не знам , споделете опит за 530дМ57автоматик!
Не знам колега как го караш твоя дизелак извън града с автоматика.
Аз имам е39 530д ръчка, и вдигна ли над 150 км/ч, отивам над 7 /100. Да не говорим, че компа си лъже с около 0.5 литра надолу и то винаги.
В града обаче ми показва 10.1 - 10.2, което с моя коефициент на намаление, дава реален 10.5 /100 минимум (говорим за София).
Зависи как я караш, според мен.
Някой друг да сподели, ако иска.

- SCRAPY
- Потребител
-
- Кара: 330xd 2011
Колеги, моята е автомат и в града около 12 по борд компютър (градското е много относително спред мен) но извън града при скорост 120-140 и по магистралите 160-180 ми дава 7.4-7.5. При спокойно каране може да падне и до 7. Няколко пъти съм засичал реално е с около 0.6-0.8 л повече от борда.
shu
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
Колеги, днес имах път до София. Та..заредих на ОМВ на влизане нафта до изключване на пистолета, нулирах борда и потеглих / около 8-8.30 ч./
Околовръсно, Черни връх, Болница Токуда, Гео Милев, Орландовци, бул.Витоша, пак Орландовци...покрай военна болница, околовръстното, Изход София. Малко се отплеснах, но за да получите някаква представа за маршрута. Борда - 8.7 л./100 ....по сметка 9.1 л./100 вие си правете изводите

Почвам да се притеснявам вече, днес засякох пак 15,3...
Последна промяна ja на 17 Ное 2008, 23:22, променена общо 2 пъти
- p0lterguest
- кандидат ентусиаст
-
пичове..струвами се че разходите ви са нормални..много се вгадявате..
ас на моита Е39 сложих газов инжекцион за да ми идва по рентабилно понеже нея спирам.... експериментирал с разхода..
като я галя 120 извънграцко на газ ми дава 9.8/100
като и смачкам газта ( 160-190 ) 15.2/100
грацко иначе дига ...12.6/100
на бензин стойностите са 1.3лт. по ниски от тези..

ас на моита Е39 сложих газов инжекцион за да ми идва по рентабилно понеже нея спирам.... експериментирал с разхода..
като я галя 120 извънграцко на газ ми дава 9.8/100
като и смачкам газта ( 160-190 ) 15.2/100
грацко иначе дига ...12.6/100
на бензин стойностите са 1.3лт. по ниски от тези..

- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
добре де, а за колко време трябва да загрява колата? мисълта ми е дали да сменям термостат и сменя ли се нещо друго с него..? защото май май бавно ми загрява...
Инак и мойта вдига разхода, сега е почти 12,
Инак и мойта вдига разхода, сега е почти 12,
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега ако я натискаш яко може и да го качи тоя разход не четох по предните мнения на колегите ама за да си сигурен за разхода пълниш до горе минаваш 100 км и пак до горе пълниш на същата бензиностанция и на същата колонка и ако ти е автомат колата особено като нищо ще хапва повече
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive
ja написа:Не съм единствен значи
И при мен разхода зимата се вдига точно с 2 литра, нямам идея обаче защо. Сега е 14,6/ 100, само градско каране в София. Май е нормално...
при мене мисла че разхода се вдигна след като смених умната дюза и плочката на гнп-то,отколкто преди смяната на тези елементи.а и на малките обороти не поема много добре според мен.дайте съвет къде мога да отида да ги регулират и какви пари взимат
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
супер дизел на околовръстното при Драгалевци, 40 кинта ти е диагностиката от там нататък те ти казват кое колко е,
И аз смених умната дюза, ни няма разлика в разхода, ако имаш катализатор го махай веднага... може да е от него
На колегата СаМа (може да е от Туранага СаМа
) мерси в събота я вкарвам в бокса за термостат, са ако ми каже някой и къде вди въпросния термостат ще е супер 
И аз смених умната дюза, ни няма разлика в разхода, ако имаш катализатор го махай веднага... може да е от него
На колегата СаМа (може да е от Туранага СаМа

- Mitaran
- младши ентусиаст
-