Старо vs Ново строителство

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ново vs старо

старото
61
45%
новото
59
43%
панела
17
12%

Общо гласове : 137
Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Старо vs Ново строителство

Мнение от N.Mihaylovski » 19 Ное 2008, 0:53

пускам анкета,че ми е любопитно какво ще се получи
Казват че новото строителство е по сигурно и по добро,но повечето хора смятат че старото е по добро а новото боклук,бих искал който гласува да обоснове решението/отговора си
Хруман ми таз тема защото имам Апартамент в Манастирски ливади,чистак нов и в лозенец също който е на 40 години
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Ное 2008, 0:56

офтопик : баси гъзара! :shock:

онтопик : ново! просто сме напреднали много за 40 години във всяко едно отношение ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Re: Старо vs Ново строителство

Мнение от WilliamsF1Team » 19 Ное 2008, 0:56

Scott написа:пускам анкета,че ми е любопитно какво ще се получи
Казват че новото строителство е по сигурно и по добро,но повечето хора смятат че старото е по добро а новото боклук,бих искал който гласува да обоснове решението/отговора си
Хруман ми таз тема защото имам Апартамент в Манастирски ливади,чистак нов и в лозенец също който е на 40 години

Ами гледам, че срещу моя блок строят нов и въз основа на наблюденията ми смятам, че не става за нищо. Чувал съм от доста хора, че имат течове на последните етажи, което говори само по себе си за какво иде реч. А като пренебрегнем здравината... тристаен маломерен апартамент 64кв.м... :mhihi: Това е бизнес и нищо друго... На никой не му пука, че може да ти се срути покрива след 5 години... Важно е да ти вземат парите на момента... ;)

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 19 Ное 2008, 1:17

За това става дума,новото стройтелство има лош имидж,хората мислят бързо строителство=лошо строителство,като се змислиш не е баш така,времената се менят техниката съораженията и т,н
Аз мисля,че ако строителя е спазил сроковете,не е спестил от арматура и материали,новото строитество е по безопасно,но ако не е е бомба със закъснител :confused:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 19 Ное 2008, 1:23

няма как да са даде точен отговор.Спор няма,че в 'новото' се използват съвременни технологии и материали.Появява се проблема с качественето изпълнение на проекта,качеството на самия проект,техническия контрол, "компетентните майстори" и още куп фактори,който превръщат новото стройтелство в по-лошо от старото(не говоря за панелките).Много може да се говори на тая тема.За мен ведещи са 1.Качествен проект и 2.Качествено изпълнение ,а не ново или старо

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 19 Ное 2008, 1:27

Gottlos написа:няма как да са даде точен отговор.Спор няма,че в 'новото' се използват съвременни технологии и материали.Появява се проблема с качественето изпълнение на проекта,качеството на самия проект,техническия контрол, "компетентните майстори" и още куп фактори,който превръщат новото стройтелство в по-лошо от старото(не говоря за панелките).Много може да се говори на тая тема.За мен ведещи са 1.Качествен проект и 2.Качествено изпълнение ,а не ново или старо
то това е,дали е направен както трябва архитектурния план и дали е изпълнен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 19 Ное 2008, 1:49

Scott написа:
Gottlos написа:няма как да са даде точен отговор.Спор няма,че в 'новото' се използват съвременни технологии и материали.Появява се проблема с качественето изпълнение на проекта,качеството на самия проект,техническия контрол, "компетентните майстори" и още куп фактори,който превръщат новото стройтелство в по-лошо от старото(не говоря за панелките).Много може да се говори на тая тема.За мен ведещи са 1.Качествен проект и 2.Качествено изпълнение ,а не ново или старо
то това е,дали е направен както трябва архитектурния план и дали е изпълнен.

именно.те тухлите са си тухли бетона си е бетон.

Добър проект(арх,конструкции,ВиК,ел и т.н)+добро изпълнение=добро строителство
Добър проект + лошо изпълнение=лошо строителство
Лош проект +добро строителство =лошо строителство
Лош проект+ лошо изпълнение = :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 19 Ное 2008, 2:06

гласувах за новото въпреки 4е стария матрял си е стар и по здрав,а за панелките нямам думи :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 19 Ное 2008, 3:14

Ново, но добре изпълнено, проверена фирма с име, отзиви от клиенти и т.н. Тия вмирисани панелки бъкани с хлебарки и плъхове дет нямат една права стена хич не искам да ги виждам
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 19 Ное 2008, 3:18

Ново, но добре изпълнено, проверена фирма с име, отзиви от клиенти и т.н. Тия вмирисани панелки бъкани с хлебарки и плъхове дет нямат една права стена хич не искам да ги виждам

бате ми това ни е наследството от хубавия конунизъм :mhihi:
Здравата е осъкатена столицата от комунистите :mhihi:
И пак те управляват :mhihi:
Кой ли тъпаци си дават гласа за тях незнам :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 19 Ное 2008, 3:22

ditko1 написа:

бате ми това ни е наследството от хубавия конунизъм :mhihi:
Здравата е осъкатена столицата от комунистите :mhihi:
И пак те управляват :mhihi:
Кой ли тъпаци си дават гласа за тях незнам :mhihi:

бате, столицата ни не е България нали, и комунистите не са управлявали само столицата. Повярвай ми грозни панелни блокове има из цяла България, дори и в изключително малки градчета
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 19 Ное 2008, 3:31

Незнам как правят оценка на здравината на панелките след като не са строени от българи, а от виетнамци и как са ги правили само те си знаят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vasilmm » 19 Ное 2008, 4:11

Гласувах за старото.Не съм някой специалист но имам някой наблюдения,пове4ето лоши отколкото добри.Работил съм известно време в тази сфера.Бяхме на един обект(фирмара се занимава с строителство и дограма,аз работих към дограмата)наложи се да повдигаме дограмата защото колегите ми я сложили на нивото на терасата,грешката бе установена след проливната градушка :mhihi: Запо4вам аз да къртя кнауфа от ютонга,усилията ми бяха нулеви - 2 4ука и бяха достатъ4ни.Съборих кнауфа и какво да видя :shock: вси4ко мухлясало а още е в строеж.След това дойде ред на парапетите на терасата.Тъй като на шеф4ето му се свидеха 250-300лв за фреза ни нареди да пробиваме вра4анският камък с перфоратор и свредла за бетон :mhihi: Излизаме с колегата и запо4ваме
1-свредло 8
2- 12 камъкът се понапука званим по тел-а,отговорът беше продължавайте :lol:
3- 22 камъкът се отлепва и заедно с него падат две тухли ютонг от самата тераса :help:
В последствие се разбра 4е лепилото струвало 4лв :mhihi:
Попадал съм и на други интересни гледки -стайни прозорци с големина по малка от тази на мойта баня,врати които не се затварят,стълбища без прозорци,стаи без контакти и какви ли не глупости за които не се сещам сега.
Не упреквам вси4кото ново строителство но за съжаление пове4ето е под всякаква критика.
Онтносно старото,там съм останал със друго впе4атления.Къртил съм половин ден отвор за дограма с по 1см от всики страни с огромен кърта4.Няма просто такъв бетон,транбован с едри пар4ета камъни.
Наи интересната гледка на която съм попадал е в една сграда на центърът.Строена е около 1930г може и малко по-рано.Едни пи4ове се опитваха да избият врата през една стена,оба4е се оказа 4е в стената се крият релси наредени на X :help: :mhihi:

Сори за дългият пост но просто сън не ме хваща и реших да драсна някой ред :lol:
http://vbox7.com/tag:%D1%80%D0%B5%D0%BD ... 82?&page=1
ако ще е кола да е немска,а не любов френска :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Ное 2008, 8:31

В духа на трусовете... ПАНЕЛКАТА издържа 9 по скалата на Рихтер, а ние имаме и бомбоубежище :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 19 Ное 2008, 9:02

Старо....Новото не става за нищо в 99% от случаите.....
Особено в духа на последните трусове, смятам че ако удари по-силно, ще има нови терени за застрояване....
:mhihi:
Не се изпълнява качествено, не отговаря на изискванията.....не коментирам чак технически, нито съм инженер, нито архитект, но имам вътрешни наблюдения, ако мога така да се изразя, и цената на която се предлага 1 нов кв.м. не бих я платила, срещу това което ще получа ;)

Следваща

Назад към Извън Темата