пищялки може ли да сържа 4 пищелки към предните канали
Модератор: Icco
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
пищялки може ли да сържа 4 пищелки към предните канали
пищялки, може ли да сържа 4 пищелки към предните канали
на касетофон (мп3) пионер
демек имам свързан комплект компонентна системах хертз на предните канали на един касетофон и искам да си купя още един комплект пищелки може ли да го свържа там и него ???
там незнам какво става с омовете да не станат малко и да изгори стъпалото на касетофона ?
на касетофон (мп3) пионер
демек имам свързан комплект компонентна системах хертз на предните канали на един касетофон и искам да си купя още един комплект пищелки може ли да го свържа там и него ???
там незнам какво става с омовете да не станат малко и да изгори стъпалото на касетофона ?
не е точно така
дали са пищялки или басове, тея омове са импеданс и зависи дали си вързал ниски или високи или кои знае каква простотия не се смята като съпоротивления от учебника по физика...
има значение честотите с които работят и прочие неща които не разбирам ... демек може да вържеш и 10 колони на един канал и то паралелно и да са по 4 ома всичките но с различни филтри и чесототи и пак да имаш 4 ома за всичкото ...
а паралелно нали знаеш как се смята ...
дали са пищялки или басове, тея омове са импеданс и зависи дали си вързал ниски или високи или кои знае каква простотия не се смята като съпоротивления от учебника по физика...
има значение честотите с които работят и прочие неща които не разбирам ... демек може да вържеш и 10 колони на един канал и то паралелно и да са по 4 ома всичките но с различни филтри и чесототи и пак да имаш 4 ома за всичкото ...
а паралелно нали знаеш как се смята ...
Нови закони на физиката... Какъв е тоя Ом и как ще ни казва как да смятаме съпротивление, нали!?
Защо ще пишат съпротивлението, ако няма значение според теб.
Паралелно: (R1xR2xRn)/(R1+R2+Rn)
Чети тук: http://www.bcae1.com/spkrmlti.htm
М/у другото съпротивление = impedance

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Аз лично съм връзвал по 2 на канал и проблеми не съм имал
Поне за една година а след това колата беше продадена.

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
liloff написа:Нови закони на физиката... Какъв е тоя Ом и как ще ни казва как да смятаме съпротивление, нали!?![]()
Човекът е прав. Не се излагай. Всеки говорител има крива на импеданса съответстващ на честотата. То ако ставаше само с физика от 9 клас, нямаше да има специалисти, които посвещават живота си на тази наука.
Възможно е да бъркам, но малко ме съмнява. Почетете малко преди да обяснявате някакви фантастики. Линка не случайно съм го постнал.
Ще се радвам някой да се аргументира. Това че някой е навързал няколко говорителя и нищо не се е случило не показва нищо.
За мен съпротивлението на говорител се определя от намотките на мембраната, които са определен брой и няма как да се променят...
Ще се радвам някой да се аргументира. Това че някой е навързал няколко говорителя и нищо не се е случило не показва нищо.
За мен съпротивлението на говорител се определя от намотките на мембраната, които са определен брой и няма как да се променят...
Последна промяна kdl на 18 Ное 2008, 16:32, променена общо 1 път
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
liloff написа:Възможно е да бъркам, но малко ме съмнява. Почетете малко преди да обяснявате някакви фантастики. Линка не случайно съм го постнал.
Мале, стига, бе, къв съм бил прост... Другия семестър записвам физика, ще се науча.
Значи, от тебе искам да ми обясниш как една трилентова колона е 8 ома, а в нея има 3 говорителя по 8 ома. А, и понеже не го разбирам твоя линк, аз тука имам един друг, ако може да ми обясниш по него как стоят нещата.
http://www.installer.com/tech/sit.html
Прочетох малко, съгласен съм. Като се прибера ще измеря чистото съпротивление на намотка на говорител и ще го сравня с посоченото, че ми е интересно дали съвпада с номиналния импеданс.
За повече инфо: DIY Audio Club :: Преглед на тема - Въпрос за съпротивление на ОТ
За повече инфо: DIY Audio Club :: Преглед на тема - Въпрос за съпротивление на ОТ
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Mario Pankov написа:...
Пич, защо така ме нахрани? Аз си казах че физиката - другия семестър ще я изучавам. Все пак всички сме едни младши ентусиасти, нали така?

Благодаря за информацията. Колкото до лютите спорове и караниците, има едно забавно подфорумче стритрацерс, тука е скука.
Остри реплики не съм отправял към никого. Колегата лилоф нито го знам нито го познавам, исках да изкажа мнение по темата, уви некомпетентно.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Ебаси, стегнете се малко, кво се храните само в тая тема. Човека иска пищялки във вратите да си слага вие за ТЛ приказвате... Тука било по-важно да се изтъкнеш, отколкото да помогнеш на някого.
това беше идеята на въпроса, аз не съм наясно и сега дост ами се изясни
първият пост със схеми се отнася за басови говорители
трябваха ми повече пищялки защотот бас касата е много яка и усилвателите които ползвам като изключим моноблока hifonics bxi2008d другото са pioneer gm-x944 имат настроики за всичко и тъй като ми оставаше празни ляв и десен канал сложих там пищялки
имат по едно кондензаторче мерси на колегата с ефтиния вариант, освен това са отязани от усилвателя само от 3 кило хертза нагоре да им се подава сигнал
и сега музиката само с две пищялки повече звучи савсем различно ...
колебаех се да сложа още едни към предния канал на касетофона кадето са свързани еск 165 на хертз компоненти пищялка и среда, и двете са по 4 ома но в различен честотен дипазон, демек са паралелно по инструкция и не са 2 ома а 4 ри ... идеята ми беше ако вържа към тия филрти още две пищялки какво ще стане ...
отговора е може но не е хубаво ...
и разбрах че това е голема наука и съм много далече
само за инфо да ви кажа пуснах и в тунинг бг такава тема и нищо само един е дал мнение като първото в наща тема
евала на форума още веднъж се доказа че тука има свесни хора
първият пост със схеми се отнася за басови говорители
трябваха ми повече пищялки защотот бас касата е много яка и усилвателите които ползвам като изключим моноблока hifonics bxi2008d другото са pioneer gm-x944 имат настроики за всичко и тъй като ми оставаше празни ляв и десен канал сложих там пищялки
имат по едно кондензаторче мерси на колегата с ефтиния вариант, освен това са отязани от усилвателя само от 3 кило хертза нагоре да им се подава сигнал
и сега музиката само с две пищялки повече звучи савсем различно ...
колебаех се да сложа още едни към предния канал на касетофона кадето са свързани еск 165 на хертз компоненти пищялка и среда, и двете са по 4 ома но в различен честотен дипазон, демек са паралелно по инструкция и не са 2 ома а 4 ри ... идеята ми беше ако вържа към тия филрти още две пищялки какво ще стане ...
отговора е може но не е хубаво ...
и разбрах че това е голема наука и съм много далече
само за инфо да ви кажа пуснах и в тунинг бг такава тема и нищо само един е дал мнение като първото в наща тема
евала на форума още веднъж се доказа че тука има свесни хора
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2