Сваляне на катализатора на tds
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- totev78
- Потребител
-
- Кара: E61
- Детайли за колата: E61 525D 2008г.
Сваляне на катализатора на tds
Здравейте колеги, решил съм да сваля катализатора на моето бмв 525 tds. Колата е на 250000 хил. и смятам че е време. Дайте съвет как да стане това дали да го изчистя стария или да търся ново гърне да не вземе да бучи повече.
- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Re: Сваляне на катализатора на Е39tds
totev78 написа:Здравейте колеги,решил съм да сваля катализатора на моето бмв 525 tds.Колата е на 250000 хил. и смятам че е време ,дайте съвет как да стане това дали да го изчистя стария или да търся ново гърне да не вземе да бучи повече.
За да нямате проблеми, заменяте с трикамено катализаторно гърне или се прави рециклация( преработка) на старият катализатор.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Отиваш в Крафт в Дружба,
търси Краси, кажио че си от БМВ клуба,
там, само там, имаме и отстъпки!!!
Темата е тук: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=29729
Ето и извадката която ти трябва! Успех!
търси Краси, кажио че си от БМВ клуба,
там, само там, имаме и отстъпки!!!
Темата е тук: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=29729
Ето и извадката която ти трябва! Успех!

ICE написа:СЕРВИЗИ:
КРАФТ
www.kraft-bg.com
адрес: гр.София, ж.к. Дружба, бул.Проф. Цветан Лазаров №32
тел:(02) 974-50-32, 974-5047, 0887/235-975
Работно време: Понеделник-Петък 9-18ч, Събота 10-14ч, Неделя - почивен ден
Допълнителна информация:
Сервиз за ауспуси. Всякакви ремонти по изпускателната система. Нестандартни решения.
Отстъпка от 20% на всички артикули/части (собствено производство, т.е. произведени от КРАФТ ) при представяне на клубна членска карта.
Отстъпката се отнася само за сервиза, който се намира в ж.к.Дружба.
- totev78
- Потребител
-
- Кара: E61
- Детайли за колата: E61 525D 2008г.
Благодаря за съдействието но съм от Троян,ще се обадя в крафт на дружба да ми го пратят с наложен платеж гърнето за смяна на катализаторното .
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Твоя "проблем" го има в няколко теми с различни решения.
Аз избрах следния вариант: махане на катализатора, слагане на тръба, продаване на катализатора и от цялата процедура си тръгнах с 50 лева в джоба.
Звукът на колата не се променя, ако е бил зле катализатора се усеща подобряване на работата на двигтеля и вървежа", не се занмаваш в последствие със смяна на пробити резонаторни гърнета, може да се направи във всеки нормален сервиз за ауспуси и общо-взето бих казал си е далавера, поне докато не е въведен като задължителен стандарта Евро3.
Става дума за 525тдс, за 525д не мога да твърдя, но едва ли би трябвало да има разлика.
Аз избрах следния вариант: махане на катализатора, слагане на тръба, продаване на катализатора и от цялата процедура си тръгнах с 50 лева в джоба.
Звукът на колата не се променя, ако е бил зле катализатора се усеща подобряване на работата на двигтеля и вървежа", не се занмаваш в последствие със смяна на пробити резонаторни гърнета, може да се направи във всеки нормален сервиз за ауспуси и общо-взето бих казал си е далавера, поне докато не е въведен като задължителен стандарта Евро3.
Става дума за 525тдс, за 525д не мога да твърдя, но едва ли би трябвало да има разлика.
- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
pazokolarov написа:Става дума за 525тдс, за 525д не мога да твърдя, но едва ли би трябвало да има разлика.
Няма !!

А и стой там докато ти вадят катализатора,че аз не стоях и като се върнах ми бяха оставили толкова колкото да видя що е това катализатор и за какво се бори

- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
map13 написа:pazokolarov написа:Става дума за 525тдс, за 525д не мога да твърдя, но едва ли би трябвало да има разлика.
Няма !!![]()
Напротив, има разлика!!!!
И тя е в това че при 525d има с 4 катализатора!

Точно така, 4 (четири) броя!

- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
ICE написа:map13 написа:pazokolarov написа:Става дума за 525тдс, за 525д не мога да твърдя, но едва ли би трябвало да има разлика.
Няма !!![]()
Напротив, има разлика!!!!
И тя е в това че при 525d има с 4 катализатора!![]()
Точно така, 4 (четири) броя!
Това не съобразих,че по новите покриват други норми !!
А да попитам тогава моята е 2000г тя колко трябва да има, че аз съм махнал за сега само единия !!
- gigov
- Потребител
-
- Кара: e 39 525tds
Колеги днес махнах катализатора (отворих го и извадих отвътре това което беше) подобри се работата на двигатела,почистих интеркулера,тръбопроводите,егр клапана обаче турбото го чувам как свисти като на голф 4 като преди това този шум го нямаше,предполагам че с резонансно гърне нямаше да го има обаче ръждасват повече и затова избрах този вариант.След това му направихме диагностика и даде грешка на дебитомера(даваше я и преди обаче си мислех че след тези процедури може да се пооправи)почистихме дебитомера изчистихме грешката,никъде не опират кабелите всичко е наред обаче след 10 км. пак взе да придърпва се едно че му свършва нафтата като пусна гаста и я натисна пак се оправя и не го прави постоянно а от време на време като се досети иначе си пали добре ,добре си работи не тресе.
Въпроса ми е от какво може да дава грешка или просто съм си за нов дебитомер
Въпроса ми е от какво може да дава грешка или просто съм си за нов дебитомер
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
pazokolarov написа:Твоя "проблем" го има в няколко теми с различни решения.
Аз избрах следния вариант: махане на катализатора, слагане на тръба, продаване на катализатора и от цялата процедура си тръгнах с 50 лева в джоба....
Къде ги изкупуват катализаторите и защо ? Какво им е толкоз ценното? Аз не съм отвариял, ама те не са ли просто една керамика вътре? Има и някои дето са метални май, а ?
И на 520и различен ли е от на ТДС?
Айде че станаха много въпроси май.

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Toni Montana написа:Къде ги изкупуват катализаторите и защо ? Какво им е толкоз ценното? Аз не съм отвариял, ама те не са ли просто една керамика вътре? Има и някои дето са метални май, а ?
Тая керамика вътре е покрита с благородни метали, май платина беше. За 520и дават повече пари по принцип, тъй като е по голям от на тдс-а. Обаче май не изкупуват вече на много места, защото виждате какво става с цените на суровините.
- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
badsharki написа:Toni Montana написа:Къде ги изкупуват катализаторите и защо ? Какво им е толкоз ценното? Аз не съм отвариял, ама те не са ли просто една керамика вътре? Има и някои дето са метални май, а ?
Тая керамика вътре е покрита с благородни метали, май платина беше. За 520и дават повече пари по принцип, тъй като е по голям от на тдс-а. Обаче май не изкупуват вече на много места, защото виждате какво става с цените на суровините.
Да в Бургас вече никаде не изкупуват,нямало смисъл много паднали цените
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2