проблем с разхода
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Пич сто процента имаш проблем с плочката или по точно с центровката и, имам колата от 7 месеца града ми гори около 9 и извън града между 7,5 и 12 зависи как я карам не я засичам по борда ами пълня резервоара и после допълвам
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
ja написа:Не съм го имал за проблем това и не съм го споменавал в сервиза...
Venkata, Кво ме направи ти бе, аз извън градско със 120 не мога да докарам такъв разход...
Нищо лично колега, ама имаш нещо което не е в ред или поне тъка ми се струва, а относно мойта ти гарантирам

- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Елате покарайте в софия и тогава засечете какъв разход ще ви даде.И аз съм с 12-14л .градско.Venkata написа:ja написа:Не съм го имал за проблем това и не съм го споменавал в сервиза...
Venkata, Кво ме направи ти бе, аз извън градско със 120 не мога да докарам такъв разход...
Нищо лично колега, ама имаш нещо което не е в ред или поне тъка ми се струва, а относно мойта ти гарантирам
обичам BMW
- Venkata
- младши ентусиаст
-
Колега попринцип съм през ден в София и да ти кажа честно не виждам голяма разлика иначе погледнете и това:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=39291

- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Тя темата от преди 2годинки колега има разлика в трафика за това време според мен.Venkata написа:Колега попринцип съм през ден в София и да ти кажа честно не виждам голяма разлика иначе погледнете и това:
![]()
![]()
обичам BMW
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
ja написа:Ммм, с тдс съм, ами кво да правя?
Аз си мислех че е нормално. Зимата качва до 16 иначе около 12 лятото.
Какво мже да не е наред? Филтри и ремъци са сменени, на диагностика в "Супер дизел" ми казаха че всичко е наред.
Да не е заминало някое маркуче от тия за обратната нафта или да имаш отнякъде теч по системата - горивопроводи, резорвари.. Както са отбелязали колегите - не е нормално толкова висок разход за тдс...
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колеги карам 3 -ти тдс . Разход около 9-11 градско и около 8 извънградско е нормален. Третия е автоматик и градско даде 12 . а извънградско 9. Изобщо не ми се вярва за разходи под 8л освен по нанадолно или ако се кара с не повече от 80 .
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
asasin18 написа:на мене тдс-ката автоматик ми дава 12 градско в софия
И на мене толкова в Варна,ма като застудее повече и 13 стига.
- Venkata
- младши ентусиаст
-
zlobicar написа:Тя темата от преди 2годинки колега има разлика в трафика за това време според мен.Venkata написа:Колега попринцип съм през ден в София и да ти кажа честно не виждам голяма разлика иначе погледнете и това:
![]()
![]()
Има резлика ама дали е чак такава че да направи разлика 4-5 л. / 100

- Venkata
- младши ентусиаст
-
klintan66 написа:Колеги карам 3 -ти тдс . Разход около 9-11 градско и около 8 извънградско е нормален. Третия е автоматик и градско даде 12 . а извънградско 9. Изобщо не ми се вярва за разходи под 8л освен по нанадолно или ако се кара с не повече от 80 .
Незнам колега дали е по нанадолно или по нанагорно, но ти казвам лятото тази година от БЛД до Бургас след нулиране на борда и пълнене до изключване на пистолета на шел ми показа 6.3 - 6,5 при средна скорост 80 - 100 на магистралата от Костенец до Бургас 140 - 150

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Всеки ден пътувам за Варна и въртя вътре в града и то по най натоварение часове и сам засичал не веднъж, но повече от 9 в града не ми е давал. Извън градско при скорост до 120 някаде 8-8,5л. При зверско каране до прекъсвач дето се вика не ми е давал повече от 12л. Колата е без чип и набира до 215км/ч и после спира, явно е ограничен заводски 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Ок , в отделни отсечки и подходящи условия може 6-7 при 100км /ч . Но като цяло средните показания са 8-10. То на е34 -та ми в момента на борда е 7,8/100 само градско вече 1000км ,на отсечки не повече от 1-2 км , все студена . На 39 -та , автоматик - 11,7. Съгласен съм ,че над 12 /100 е много . Но като софийските 100км други нямаVenkata написа:klintan66 написа:Колеги карам 3 -ти тдс . Разход около 9-11 градско и около 8 извънградско е нормален. Третия е автоматик и градско даде 12 . а извънградско 9. Изобщо не ми се вярва за разходи под 8л освен по нанадолно или ако се кара с не повече от 80 .
Незнам колега дали е по нанадолно или по нанагорно, но ти казвам лятото тази година от БЛД до Бургас след нулиране на борда и пълнене до изключване на пистолета на шел ми показа 6.3 - 6,5 при средна скорост 80 - 100 на магистралата от Костенец до Бургас 140 - 150![]()
![]()
не карам никой да си прави изводи за неговата кола, по мойта давам само мнение по въпроса, защото на мен не ми се вижда нормално 525 tds да харчи над 12 л./100

- Да не забравяме, че ако се нулира борда в задръстване ,после дълго няма да падне под 15 .