адаптиращи светлини
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
При мен е точно както е при колегите - ако ключа за светлините е
завъртян в дясно (т.е. нормално положение) светлините не завиват
освен това не ми работи и системата за автоматично гасене и палене
на дългите светлини при идващ насреща автомобил.
Когато преместя ключа на фаровете в ляво на автоматичен режим
ми светва постоянно зален индикатор над лявата позиция и фаровете
си завиват и автоматичната система с дългите си работо.
Между другото системата за автоматично включване и изключване на
дългите светлини е супер и може би е най-евтината екстра (по спомен
цената за това удоволствие е 180 кинта). Принципно не обичам да
карам на дълги но когато я ползвам глупаците срещу мен се сещат
да си загасят дългите като видят, че и мойте се изключват.
завъртян в дясно (т.е. нормално положение) светлините не завиват
освен това не ми работи и системата за автоматично гасене и палене
на дългите светлини при идващ насреща автомобил.
Когато преместя ключа на фаровете в ляво на автоматичен режим
ми светва постоянно зален индикатор над лявата позиция и фаровете
си завиват и автоматичната система с дългите си работо.
Между другото системата за автоматично включване и изключване на
дългите светлини е супер и може би е най-евтината екстра (по спомен
цената за това удоволствие е 180 кинта). Принципно не обичам да
карам на дълги но когато я ползвам глупаците срещу мен се сещат
да си загасят дългите като видят, че и мойте се изключват.
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
Ето и моя принос - светлинката в ляво свети когато ключа е на ауто и фаровете са включени (на тъмно). Тогава всичко си работи, фаровете завиват. Една дребна подробност - фаровете завиват само на дясно (ха-ха-ха това ми го каза БМВ дилъраиначе никъде не го пише) на ляво не завиват за да не заслепяват насрещните
. И на място и в движение се виждат как завиват на дясно фаровете и се връщат обратно (но не и на ляво)
Не знам дали знаете също, че когато фаровете са на ауто и е светло (т.е. те не се включват) ако се натисне бутона за фаровете за мъгла се включват и фаровете и аутото работи (и когато загасиш двигателя си гаснат автоматично)
Сега ако има някой отворен тука да каже как може да си настроим машините за през зимата така че когато ключа е на ауто фаровете да светват автоматично винаги (и през деня)

Не знам дали знаете също, че когато фаровете са на ауто и е светло (т.е. те не се включват) ако се натисне бутона за фаровете за мъгла се включват и фаровете и аутото работи (и когато загасиш двигателя си гаснат автоматично)
Сега ако има някой отворен тука да каже как може да си настроим машините за през зимата така че когато ключа е на ауто фаровете да светват автоматично винаги (и през деня)
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Sapa написа:.............Сега ако има някой отворен тука да каже как може да си настроим машините за през зимата така че когато ключа е на ауто фаровете да светват автоматично винаги (и през деня)
Настройват се от компютъра, ама ако не си си чел книжката с упътването по добре го направи, отворен.
- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Sapa написа:... Една дребна подробност - фаровете завиват само на дясно (ха-ха-ха това ми го каза БМВ дилъраиначе никъде не го пише) на ляво не завиват за да не заслепяват насрещните...
Тука нещо са те излъгали фаровете завиват и в двете посоки

нали целта на тази благинка е като караш по път със завои да имаш
подобрена видимост. По твойта логика левите завои от БМВ не ги
броят за завои ли

- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
Huku написа:Настройват се от компютъра, ама ако не си си чел книжката с упътването по добре го направи, отворен.
Ми мойте не се настройват от компютъра, тази опция не е активирана
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
rosen.kolarov написа:Тука нещо са те излъгали фаровете завиват и в двете посоки![]()
нали целта на тази благинка е като караш по път със завои да имаш
подобрена видимост. По твойта логика левите завои от БМВ не ги
броят за завои ли![]()
![]()
И аз така си мислех, ама не. Не завиват на ляво. Пробвайте
- pkw08
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
- Мечтае да кара: всеки ден
Правилно казва колегата по горе/вкл.положение е наляво и зел.индикатор показва вкл./и добре се вижда особено в завои светлините как се местят
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
всеки ден го гледам 4е свети диода ,защо в книшка пише 4е е неизправностpkw08 написа:Правилно казва колегата по горе/вкл.положение е наляво и зел.индикатор показва вкл./и добре се вижда особено в завои светлините как се местят

- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Sapa написа:... Не завиват на ляво. Пробвайте
Колега аз от опит говоря (поне мойте завиват и в двете посоки).
stoni написа:всеки ден го гледам 4е свети диода ,защо в книшка пише 4е е неизправностpkw08 написа:Правилно казва колегата по горе/вкл.положение е наляво и зел.индикатор показва вкл./и добре се вижда особено в завои светлините как се местят
Колега, виж хубаво какво пише... щото в 2 ръководства за Е60 (US и UK) пише, че когато има проблем лампичката мига!
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
гледам го на Бьлгарски,освен превода да не е то4енabsix написа:stoni написа:всеки ден го гледам 4е свети диода ,защо в книшка пише 4е е неизправностpkw08 написа:Правилно казва колегата по горе/вкл.положение е наляво и зел.индикатор показва вкл./и добре се вижда особено в завои светлините как се местят
Колега, виж хубаво какво пише... щото в 2 ръководства за Е60 (US и UK) пише, че когато има проблем лампичката мига!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
превода е кьопав...!!!
при мен свети зеленият диод на автоматик и си завиват фаровете и в двете посоки и тва им е правилното действие...!! на немски в книжката си е написано абсолютно точно и няма грешка-мига само при неизправност ,но може да свети-просто може би не завиват ако нещо се е преебало. иначе системата е удачна и я ползвам по път с много завои ,но не и в софия ,щото тука...леви,десни и рипам из дупките и само ше прееба некой мотор за светлините...
при мен свети зеленият диод на автоматик и си завиват фаровете и в двете посоки и тва им е правилното действие...!! на немски в книжката си е написано абсолютно точно и няма грешка-мига само при неизправност ,но може да свети-просто може би не завиват ако нещо се е преебало. иначе системата е удачна и я ползвам по път с много завои ,но не и в софия ,щото тука...леви,десни и рипам из дупките и само ше прееба некой мотор за светлините...
Когато си свети зелено , а не мига значи всичко е наред.Мисля , че по-тази тема всички сме съгласни.
Така , сега , първо здравейте на всички форумци и бмв маняци, от скоро и аз съм в клуба с Е90 320д , но има едно нещо което не ми дава мира.Когато си включа светлините на ауто и от компа съм настроил "Daylight running lights" (нещо подобно беше) фаровете светят постоянно.А когато изключа тази опция и отново фаровете са на ауто, нищо не свети.Поне габаритите не трябва ли да са вклщчени или има нещо друго от което зависи това нещо ?
Така , сега , първо здравейте на всички форумци и бмв маняци, от скоро и аз съм в клуба с Е90 320д , но има едно нещо което не ми дава мира.Когато си включа светлините на ауто и от компа съм настроил "Daylight running lights" (нещо подобно беше) фаровете светят постоянно.А когато изключа тази опция и отново фаровете са на ауто, нищо не свети.Поне габаритите не трябва ли да са вклщчени или има нещо друго от което зависи това нещо ?
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Tzveto написа:Когато си свети зелено , а не мига значи всичко е наред.Мисля , че по-тази тема всички сме съгласни.
Като махнеш тази опция "Daylights", има сензори,и фаровете работят само като си на тъмно... Т.е влизаш в тунел и фаровете ти бачкат, илзизаш-не работят

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series