проблем с разхода
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
проблем с разхода
Сменени са всички консумативи-масло,филтри,антифриз и т. н. Потготвена е за зимния сезон,но сега като застудя рахода се вдигна с близо 2 литра на 100км.Даите идея кво да правя.Видимо течове няма ипромяна в работата на двигателя
- Ivaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 M3 Convertible
Re: проблем с разхода
cecoko написа:Сменени са всички консумативи-масло,филтри,антифриз и т. н. Потготвена е за зимния сезон,но сега като застудя рахода се вдигна с близо 2 литра на 100км.Даите идея кво да правя.Видимо течове няма ипромяна в работата на двигателя
Нормално е като паднат температурите да ти се вдигне разхода.Виж дали термостата не е постоянно отворен,стои ли на 12часа стрелката на температурата,загрява ли бързо.
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
ja написа:Термостата профилактично ли да го смениме? Или има някакви признаци като замине?
Колата или не загрява или прегрява
Това са признаците

- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
Re: проблем с разхода
cecoko написа:Сменени са всички консумативи-масло,филтри,антифриз и т. н. Потготвена е за зимния сезон,но сега като застудя рахода се вдигна с близо 2 литра на 100км.Даите идея кво да правя.Видимо течове няма ипромяна в работата на двигателя
Колега напълно нормално, още повече ако през повечето време я караш студена. Иначе за термостата -

- Venkata
- младши ентусиаст
-
ja написа:Не съм единствен значи
И при мен разхода зимата се вдига точно с 2 литра, нямам идея обаче защо. Сега е 14,6/ 100, само градско каране в София. Май е нормално...
Колега 14.6

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
16
тва не е истина. Според мене може да ти е центровката на плочката, може да е от 100 неща. В супердизел каза ли им колкото ти харчи, ако не си отиди пак и им каже какъв е проблема.

тва не е истина. Според мене може да ти е центровката на плочката, може да е от 100 неща. В супердизел каза ли им колкото ти харчи, ако не си отиди пак и им каже какъв е проблема.
- Venkata
- младши ентусиаст
-
Колега сори предварително ама това е супер много. Мойта лятото ми е 7-7.5 л./100 зимата 8.5 максимум 9.0 Карам с VPOWER DIESEL от както съм купил колата, ама ти ми напрво ме застреля. Засичам я всеки сезон не по борда, говорим среден разход иначе градско ми е около 10 зимата.
Това лято до морето ми показа 6.3 на борда, а по сметка 6.5 л.
П.П. В момента ми показва 8.1 л./100 - само градско
Това лято до морето ми показа 6.3 на борда, а по сметка 6.5 л.

П.П. В момента ми показва 8.1 л./100 - само градско
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5