Сенник от стъклопласт -ЗАВЪРШЕН - НОВИ СНИМКИ...

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: му се шейната на дядо коледа
Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW

Мнение от nesko » 14 Ное 2008, 9:36

ще си позволя да пусна една снимка с такъв сеник от колегата СУПЕРФЛАЙ който ми прати като го наложих седеше както и по горе спомена колегата като пейка но го намазах целия със силикон и после го залепих за стъклото след което го прихванах с хартиено тиксо на няколко места и се получи идеялен ефект ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от civic » 14 Ное 2008, 10:20

затова има и пласмасови.и затова не слагам нищо стъклопластово по колата.
така стои без силикон:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328i Е46 '99

Мнение от arabian » 14 Ное 2008, 10:58

SuPeR_FLY написа:Колегата го купи от мен сенника, благодарая му за коректността, че не спомена името ми, но аз не искам да имам недоволни клиенти... Защо не ми се обади да ме питаш поне как се монтира или да ми кажеш, че не ти харесва и искаш да го върнеш? Монтира се супер елементарно, а се е нацепил от нагряването с пистолета :confused: Хващаш още един човек да ти държи, слага се по целия ръб силикон, слагаш го на колата - застава като дъска както спомена и после просто го хващаш здраво с хартиено тиксо навсякъде, за да си прилепне докато изсъхне силикона и става перфектно :!: И това, че съм изкарал добавката от кофата за боклук не беше много уместно, защото имах готова, но човека не се появи и затова ти я предложих....

Ами определено трябваше да питам как се поставя и предполагам, че затова пуснах темата. Много ми е чужд силикон пауъра а и както споменах вече стори ми се странно да лепя нещо, което очевидно ще е под напрежение. Да го кажем простичко, обичам нещата да пасват идеално. Иначе вътрешния ръб наистина ти беше леко крив и отзяваше на 1-2 места. Предполагам, че и това не би направило впечатление на колегите. Сега като оформих долния ръб с 200гр. влакнест кит дето килото му е 8лв трябва да видиш как заспива на прозореца и според мен когато го снимам ще бъдеш горд да си го сложиш в галерията.
Колкото до добавката за бронята - доколкото разбрах има други поръчки преди моята ;) Иначе сега както е само с черен филер дори изглежда толкова яко, че направо не ми се боядисва. Единствения проблем, който се появи е, че трябва да сложа широк накрайник на гърнето, че иначе е трабант пауър :mhihi:

civic, вече и моя стои така без силикон 8)
Усмихвайте се широко пред камерите на КАТ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Is Hybrid
Мечтае да кара: M1

Мнение от phantomas » 14 Ное 2008, 17:11

аз също си взех много неща на куп и много се чудих дали да пиша и има ли смисъл да коментирам понеже нищо не пасва и само един майстор тука се нави да прави шприц да китва и пак шприц преди боя докато в един момент ми каза да си взимам нещата и да търся друг , но сам съм си виновен като знам че всички тук са казали оригинала си е най добре, а евтиното винаги излиза скъпо
BMW 318is

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arabian » 14 Ное 2008, 17:25

Ами аз съм много изобретателно копеле и рядко се отказвам. И все пак ми се струва някак странно. Не разбирам нищо точно от стъклопласт но не виждам какъв е проблема да се направи калъп по нещо оригинално и от него да излизат нещата с формата на оригиналното. Нали затова е калъп. Има и още нещо, като омажете целия сенник в силикон, който никак няма да е малко за да го задържи, какво точно се вижда от вътрешната страна :mhihi:
Не винаги цената е гаранция за качество и не винаги качеството струва колкото някои хора или компании се опитват да ни внушат че струва.

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 14 Ное 2008, 18:04

Няма нужда да се маже целия, а само по ръба, който се опира в оплътнението... За да има хубав калъп трябва да има и хубав оригинал, който не се намира толкова лесно или е достатъчно скъп...
Дидо, това повечето са лиготии на бояджиите, а и защо не дойде до Сливен и за 1 час да ти монтираме всичко да видиш как всичко става без проблеми :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arabian » 14 Ное 2008, 18:31

Тука съм съгласен, че бояджиите прекалено много се лигавят... Аз затова каквото мога сам си правя. Нямам камера за 50000лв, обаче имам мерак 50000 пъти повече от повечето, които познавам...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Is Hybrid
Мечтае да кара: M1

Мнение от phantomas » 14 Ное 2008, 19:26

верно е че повечето майстори и бояджии / прехвърлили 40г/ са пияндета и с наврени ръце в гъзовете си , казвам повечето да не засегна някой , лично аз все на такива попадам в моя регион , в най-добрия случай ще направи нещо и ще окипази друго , след което аз сам си го оправам , ей така я изучих бимата , чарк по чарк , ама това е друга тема , за стъклопласта - сега всичко ми е на колата чат пат доизпипано след многобройни процедури , ама най много ме е страх да не пукна нещо , щото после тука няма кой да ми го направи както трябва , и филма става много дълаг и скъп :)
BMW 318is

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arabian » 15 Ное 2008, 0:23

След един дълъг петък в офиса нямаше по-подходящ начин да си почина от това да се заровя в гаража. Поиграх си още малко с пистолета за горещ въздух да дооправя горния ръб, този път се разминах без пукнато и доста добре възприе формата на прозореца. Две стабилни ръце кит и започна да прилича на каквото си трябва. Още имам места, където виброшлайфа не хвана и ще трябва да мацна още малко кит утре, а и вече го свърших всичкия и ще се ходи до магазина с боите, който действа доста зле на джоба ми :mhihi:
Още има вълнички като го погледна срещу светлината, но утре ще ги оправя. На колегата Super Fly мога да го пратя да си направи калъп ако иска и ако той се занимава с това. Публикувал съм снимки с кратко описание в snimka.bg защото са доста. Ето линк към албума:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... 703&view=2

Приятно гледане, утре ще има още custom тунинг в реално време

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA

Мнение от djoni82 » 15 Ное 2008, 0:28

аве колега ти си бил направо майстор щом си го доизкусурил до такава степен но ми се струва че преувеличаваш малко
Изображение
В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arabian » 15 Ное 2008, 0:29

djoni82 написа:аве колега ти си бил направо майстор щом си го доизкусурил до такава степен но ми се струва че преувеличаваш малко

За кое преувеличавам колега? Сега качих снимка с работното ми място да видиш колко кит изстъргах

старши ентусиаст
Аватар
Кара: му се шейната на дядо коледа
Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW

Мнение от nesko » 15 Ное 2008, 0:41

arabian написа:
djoni82 написа:аве колега ти си бил направо майстор щом си го доизкусурил до такава степен но ми се струва че преувеличаваш малко

За кое преувеличавам колега? Сега качих снимка с работното ми място да видиш колко кит изстъргах
иначе пъ ко щеше да правиш да летиш някаде с колата и да ти земат книжката :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arabian » 15 Ное 2008, 0:54

Абе книжката още си е в мен, ама вече месец и нещо нямам талон откак ми писаха, че съм бил без колан щото се въртях пред една патрулка :mhihi: За пръв път не казаха "Еди кой си Пътна Полиция" или "Добър Вечер", а просто "Кво искаш бе" :lol:

Що се касае до кита и търкането - аз така си почивам след дългия и напрегнат ден на един финансов мениджър :uups: Май само аз ходя в банката с черни ръце, ама в това срамно няма...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arabian » 19 Ное 2008, 15:35

Сенника е монтиран вече от два дена, обаче все като се прибера от работа е тъмно и не мога да направя хубави снимки. Ще се пробвам тази вечер в гаража. Определено си заслужаваше труда. Сега не ме притеснява, че е под напрежение и като се раздвижат двете 12" в багажника ще мога да хващам Al Jazeera ако пусна една жица до задното стъкло :mhihi: Сега просто си застана перфектно. Само долния ръб, който се допира в стъклото не съм го лепил от естетически подбуди, обаче като засиля музиката малко дрънчи и ще трябва да го лепна с нещо безцветно и да е дискретно.

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 19 Ное 2008, 15:37

тва няква чужда музика ли е :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning