525d, 2003, Навигация 16:9

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 525dA - 2003

525d, 2003, Навигация 16:9

Мнение от calico » 13 Ное 2008, 21:20

Здравейте колеги !

Това ми е първи пост и започвам можеби със станен проблем. :help:

Значи, в някой моменти менюто на навигацията ми се променя (сменя) със съвсем различно , но със същите функций ! По точно ако е нормалното, при гасене на колата, и след това при запалване дава различното. Другото което е, имало е пъти когато ми седи само логото на BMW на екранчето и нищо друго, а радиото например си работи ! Също още нещо - по време на каране менюто се едно забива ! Като дам да избера някоя функция я избира например по 5 сек. а след повече време менюто съвсем забива и не може нищо да се прави въпреки, че радио, касетка, СД си работят ! Моля помогнете, че е много изнервящо ! Другия ми въпрос е - Имам печка, проверих, но не ми е активирана в менюто и не може да ми грее сутрин ! Прочетох, че се активира но така и не разбрах къде да се иде за да ми я активират !

Прилагам снимки относно дисплея за по ясно !

Изображение

Изображение

Благодаря предварително !

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 13 Ное 2008, 21:31

Първата снимка е на дисплей, който ти дава пказанията, но в навито нямаш диск или активна навигация

Втората снимка/дисплей се получава когато си гледал навито, то те е водило някъде и после превключиш на инфото от компютъра.

Поне при мен е така.

Потребител
Аватар

Мнение от calico » 13 Ное 2008, 21:41

ICE написа:Първата снимка е на дисплей, който ти дава пказанията, но в навито нямаш диск или активна навигация

Втората снимка/дисплей се получава когато си гледал навито, то те е водило някъде и после превключиш на инфото от компютъра.

Поне при мен е така.

ICE благодаря, стана ми горе долу ясно ! Аз забравих може би най-важното ! :roll: Имам сложен допълнително ДВД чейнджър с който гледам клипове на дисплея ! А това дето ми забива/замръзва дисплея от какво може да е ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D

Мнение от lowlevel » 13 Ное 2008, 23:39

При мен го прави това когато диска на навигацията се надкраска, или пък е писан във формат който не може да изчете и се мъчи като грешен дявол. Даже някой път се рестартира и не може да зареди графичния режим и виждам това което ти си снимал.

Потребител
Аватар

Мнение от calico » 14 Ное 2008, 0:03

lowlevel написа:При мен го прави това когато диска на навигацията се надкраска, или пък е писан във формат който не може да изчете и се мъчи като грешен дявол. Даже някой път се рестартира и не може да зареди графичния режим и виждам това което ти си снимал.

lowlevel , стана ми ясно ! Благодаря ти много ! Просто карам бмв от 3 дена и нямах на идея защо така е станало. А точно когато зе да ми прави проблеми преди това бях сложил новата версия на навигацията за източна европа(България включително) , явно тя е направила проблема ! Ще сложа предишната. Мерси пак !

Потребител
Аватар

Мнение от calico » 14 Ное 2008, 0:06

lowlevel написа:При мен го прави това когато диска на навигацията се надкраска, или пък е писан във формат който не може да изчете и се мъчи като грешен дявол. Даже някой път се рестартира и не може да зареди графичния режим и виждам това което ти си снимал.

Или по-скоро се е надраскал диска ! Ще я пробвам на нов. Между другото някой ако я иска последната версия - Navteq VDO 2008_2 Eastern Europe , кажете и ще я кача някъде.

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 14 Ное 2008, 3:24

calico написа:...Между другото някой ако я иска последната версия - Navteq VDO 2008_2 Eastern Europe , кажете и ще я кача някъде.

И питаш още? :mhihi:
Ама аз съм вече с DVD...

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 14 Ное 2008, 12:41

ICE написа:
calico написа:...Между другото някой ако я иска последната версия - Navteq VDO 2008_2 Eastern Europe , кажете и ще я кача някъде.

И питаш още? :mhihi:
Ама аз съм вече с DVD...

нищо че си с двд, и аз съм с двд ама му забих цд-то дето има и софия и си карам с него :driving:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 2&start=45

Потребител
Аватар

Оправи се !

Мнение от calico » 15 Ное 2008, 21:14

Колеги всичко се оправи ! Също така ъпдейтнах софтуера с версия 31 ! Има преспектив/3d за картата, много е подобрено като цяло !

Просто откачих кабелите отзад и ги закачих пак и диска излезе, беше заял и не излизаше.

Благодаря на всички !

Потребител
Аватар

Navteq VDO 2008_2 Eastern Europe

Мнение от calico » 15 Ное 2008, 23:37

Ето и линк със последната версия на картата ! Записва се на диск ! Това е image файл.

http://calico.data.bg/e39/Navteq%20VDO%202008_2%20Eastern%20Europe.iso

Аватар
Кара: 525dА-2003

Re: 525d, 2003, Навигация 16:9

Мнение от mashina » 17 Ное 2008, 2:23

calico написа:Здравейте колеги !

Значи, в някой моменти менюто на навигацията ми се променя (сменя) със съвсем различно , но със същите функций ! По точно ако е нормалното, при гасене на колата, и след това при запалване дава различното. Другото което е, имало е пъти когато ми седи само логото на BMW на екранчето и нищо друго, а радиото например си работи ! Също още нещо - по време на каране менюто се едно забива ! Като дам да избера някоя функция я избира например по 5 сек. а след повече време менюто съвсем забива и не може нищо да се прави въпреки, че радио, касетка, СД си работят ! Моля помогнете, че е много изнервящо ! Другия ми въпрос е - Имам печка, проверих, но не ми е активирана в менюто и не може да ми грее сутрин ! Прочетох, че се активира но така и не разбрах къде да се иде за да ми я активират !

Изображение

Изображение

За печката в Дару Кар

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 17 Ное 2008, 6:28

calico написа:Здравейте колеги !

Изображение

Изображение

Чакай малко......тези два дисплея на една и съща кола ли са?
Горният дисплей на снимката е новият софтуер, а долната снимка е старият. Аз съм съм с такъв като горният и никага не ми е променя. Само погледни шрифта и цветоввете. Да не са ти преинсталирали софтуера и да не са махнали стария и да работят двата или нещо подобно. Щото това ковто пишеш няма логика.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

Потребител
Аватар

Мнение от calico » 17 Ное 2008, 22:29

[/quote]

Горният дисплей на снимката е новият софтуер, а долната снимка е старият. Аз съм съм с такъв като горният и никага не ми е променя. Само погледни шрифта и цветоввете. Да не са ти преинсталирали софтуера и да не са махнали стария и да работят двата или нещо подобно. Щото това ковто пишеш няма логика.[/quote]

Хаха, има, има логика ! Как да не е на една и съща кола колега ! Ами чети внимателно какво съм написал ! Направи някак да ти заседне диска на навигацията или го надраскай много и го сложи да се мъчи да върти да видиш дали го няма това "опростеното" меню твойта ! Както и да е, всичко е ОК сега ! Това е явно някакво временно меню ли не знам а и не ми се търси.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 18 Ное 2008, 17:01

calico написа:

Горният дисплей на снимката е новият софтуер, а долната снимка е старият. Аз съм съм с такъв като горният и никага не ми е променя. Само погледни шрифта и цветоввете. Да не са ти преинсталирали софтуера и да не са махнали стария и да работят двата или нещо подобно. Щото това ковто пишеш няма логика.[/quote]

Хаха, има, има логика ! Как да не е на една и съща кола колега ! Ами чети внимателно какво съм написал ! Направи някак да ти заседне диска на навигацията или го надраскай много и го сложи да се мъчи да върти да видиш дали го няма това "опростеното" меню твойта ! Както и да е, всичко е ОК сега ! Това е явно някакво временно меню ли не знам а и не ми се търси.[/quote]

Приятелю, написах ти това, защото съм карал две такива бмв-та, едно беше с менюто от долната снимка, а новото е съ менюто от горната. Преди време един приятел с един майтор се бяха опитвали да сменят старото с новото меню и нещо се прецака работата, а онова нямаше навигация, затова те попитах. И пак така му блокираше, правеше дивотии.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

Ледения
Аватар

Re: Navteq VDO 2008_2 Eastern Europe

Мнение от ICE » 18 Ное 2008, 22:06

calico написа:Ето и линк със последната версия на картата ! Записва се на диск ! Това е image файл.
http://calico.data.bg/e39/Navteq%20VDO%202008_2%20Eastern%20Europe.iso

Вече има 2009-1!
Чаааакам я! :mhihi:

Следваща

Назад към E39