Въпрос относно филтрите
Модератор: Icco
3 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно филтрите
Ще бъда много благодарен,ако някой ми даде малко инфо
Плеъра ми е JVC-KD-SC601,дават го 4х50,23 rms на канал.Отпред съм със пайнер ts-g1316,25 вата rms,отзад две елипси JVC- CS-V6932,70 вата rms,туба пайнер 305с,400 вата rms,стъпало сони,вързано към тубата на бридж-160 вата и подава,а другите два канала захранват елипсите със по 80 вата rms.Стъпалото е малко за тубата и се случва следното-предните колони издържат усилване от плеъра до 25 от възможно 50,на бас минус 6.Трилентовите на 25 понасят +1 бас,а тубата свири най-добре при +6 бас,въпреки че тя е вързана за директния субууфер контрол на плеъра,оттам през стъпалото на бридж,смисъл субууфер контрола се влияе от регулирането на баса на директните изводи за колони.Та стигам до извода,че максимално качество ще излезе,ако сложа филтри на предните колони,които да режат изцяло баса,а трилентовите други филтри,режещи баса донякъде,по този начин изтегляйки звуковата картина по-напред и с бас +6 би трябвало да стане нещо май
Въпроса е какви филтри да сложа,марка и параметри?И още едно въпросче
-във стъпалото влизат два чинча от субконтрола и други два от Line out,дали затова имам смущение в елипсите,което се чува,когато определена песен свърши?

Живота се измерва с моментите,когато сърцето ти спира
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Намали входното ниво на у-ля така, че при Volume 50 елипсите и ууфера да не кривят и дай FADERa повече на задни- тва беше смущенията. А добри пасивни филтри за high mid bass & tweeter имат HERTZ
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Вържи елипсите последователно с по един 200мФ кондензатор всяка и предните с около 50мФ всяка
(Това ще отреже всичко под 200 херца към елипсите и всичко под 1000 херца към предните колони).
http://www.the12volt.com/caraudio/crosscalc.asp

http://www.the12volt.com/caraudio/crosscalc.asp
3 мнения
• Страница 1 от 1