BMW 520i e39 съвети преди покупка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

BMW 520i e39 съвети преди покупка

Мнение от R1cerBoy » 11 Ное 2008, 15:26

Утре ще отида да погледна една е39-ка. Та въпроса ми е какво да гледам по-специално? Мога ли да разбера дали ваноса е заминал? Другият ми въпрос е дали мога да му сложа оригинален сд ченджър, ако е с малкия борд и оригнално няма?

Благодаря предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 11 Ное 2008, 16:16

Нищо лично ,Просто бизнес !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 Е39 M52B20

Мнение от Karlo » 11 Ное 2008, 16:28

Не знам откъде си, но при всички положения най-обективна информация
според мен ще получиш в Дарукар Дружба. Диагностики-миагностики,
ще ти отговорят на въпросите и т.н. 8) Или Камор.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 11 Ное 2008, 19:08

имам една 520-ка за продаване - моята старата, та ако имаш интерес пиши ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
Мечтае да кара: м5

Мнение от popai » 11 Ное 2008, 20:03

най добре да си намериш е39 ка, от колега от форума, и няма да имаш особени грижи, тук колите са си гледани...

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 11 Ное 2008, 20:33

popai написа:най добре да си намериш е39 ка, от колега от форума, и няма да имаш особени грижи, тук колите са си гледани...

:yes: Подкрепям, особено ако е стар потребител и се знае че не е тук от вчера!
Тогава може би това да е по-добрия вариант, пред този да си докараш кола от
вън, или още по-лошо, да си купиш кола "нов внос".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R1cerBoy » 11 Ное 2008, 23:22

ICE написа:
popai написа:най добре да си намериш е39 ка, от колега от форума, и няма да имаш особени грижи, тук колите са си гледани...

:yes: Подкрепям, особено ако е стар потребител и се знае че не е тук от вчера!
Тогава може би това да е по-добрия вариант, пред този да си докараш кола от
вън, или още по-лошо, да си купиш кола "нов внос".

Интересно мнение ... а старите потребители от къде са я взели преди да я драмяскат 5 години? Или пък 5 години по българските пътища подобряват състоянието на колата, когато е поддържана с качествените консумативи предлагани на пазара :mhihi:

Шегата на страна разгледах всичките обяви за е39ки и никоя не ме впечатли със съотношението цена/качество. Може някоя обява да ми е обягнала, но дайте вие предложение :arrow:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 12 Ное 2008, 0:35

Не взимай 520! Огледай се за нещо с повечко коне,че както написа един колега иначе си взимаш Мерцедес с емблема на БМВ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R1cerBoy » 12 Ное 2008, 1:46

NeoPrint написа:Не взимай 520! Огледай се за нещо с повечко коне,че както написа един колега иначе си взимаш Мерцедес с емблема на БМВ.

Ако търсех бърза кола щях да си взема японска :mhihi:
В случая колата я взимам, за да пътувам с нея и 150-те кончета са ми достатъчни, за да подминавам болшинството по магистралата :mhihi:
BTW: е39ките са с ванос и вървят доста по-прилично от е34ките и най-важното има някой в ниските обороти :mhihi:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 12 Ное 2008, 2:10

Говори ми аз съм с ванус,същия мотор! На Е34 е слабичък,а на Е39 ...
След година-две и аз ще съм на твоя хал и затова споделям какво бих търсил аз,а ти си решаваш сам.
P.S. Нека не намесваме оризовите ракети при истинските автомобили плз.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Re: BMW 520i e39 съвети преди покупка

Мнение от bmw_n00b » 12 Ное 2008, 8:55

R1cerBoy написа:Утре ще отида да погледна една е39-ка. Та въпроса ми е какво да гледам по-специално? Мога ли да разбера дали ваноса е заминал? Другият ми въпрос е дали мога да му сложа оригинален сд ченджър, ако е с малкия борд и оригнално няма?

Благодаря предварително!

Ако не си тръгнал още, от мен следните съвети:

1. Да пали чисто, да няма необичайни шумове. Ако е изправен двигателя, работи като електромотор.
2. Бръкни в ауспуха и разтъркай на пръстите си черното, ако се изтрива добре, ако не - гори масло, кофти.
3. Пълен ляв, пълен десен - трябва да има съвсем леко занижаване на оборотите и никакви тракания и резки звуци.
4. На празни обороти - съединител натискаш, пускаш и слушаш за подозрителни звуци, гасиш, палиш, пак слушаш, не трябва да има тракане отдолу при изгасяне. Потегляш, не трябва да лашка. Скоростите трябва да влизат леко.
5. Относно километрите - все ше те излъжат, но все пак зависи с колко - гледай обичайно износващите се елементи - волан, копчета, гумите на педалите, топката на скоростния лост.
6. И каквото още се сетиш... основно оборудване и екстри, които смяташ, че ще са от полза. В първите 2-3 месеца все ще изскача по някое ремонтче, но оборудването си остава така или инъче.

Колата е добра, няма да съжаляваш. Вярно е, че при потегляне не е самолет, но веднъж в обороти предлага достатъчно мощност. Веднъж като свикнеш да я караш и ще се чувстваш като у дома. Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R1cerBoy » 12 Ное 2008, 14:25

NeoPrint написа:Говори ми аз съм с ванус,същия мотор! На Е34 е слабичък,а на Е39 ...
След година-две и аз ще съм на твоя хал и затова споделям какво бих търсил аз,а ти си решаваш сам.
P.S. Нека не намесваме оризовите ракети при истинските автомобили плз.

Виш сега преди съм имал 520и е34, в момента бащата има 730д, което върви прилично, но пак не е това, което трябва :mhihi: Тази кола я взимам за всекидневна. Бърза кола отделно ... преди имах Нисан 200сх и разни други японски. Като дойде време за бърза ще си взема втора. Надявам се че схващаш идеята ми :D

младши ентусиаст
Аватар

Re: BMW 520i e39 съвети преди покупка

Мнение от R1cerBoy » 12 Ное 2008, 20:52

bmw_n00b написа:
R1cerBoy написа:Утре ще отида да погледна една е39-ка. Та въпроса ми е какво да гледам по-специално? Мога ли да разбера дали ваноса е заминал? Другият ми въпрос е дали мога да му сложа оригинален сд ченджър, ако е с малкия борд и оригнално няма?

Благодаря предварително!

Ако не си тръгнал още, от мен следните съвети:

1. Да пали чисто, да няма необичайни шумове. Ако е изправен двигателя, работи като електромотор.
2. Бръкни в ауспуха и разтъркай на пръстите си черното, ако се изтрива добре, ако не - гори масло, кофти.
3. Пълен ляв, пълен десен - трябва да има съвсем леко занижаване на оборотите и никакви тракания и резки звуци.
4. На празни обороти - съединител натискаш, пускаш и слушаш за подозрителни звуци, гасиш, палиш, пак слушаш, не трябва да има тракане отдолу при изгасяне. Потегляш, не трябва да лашка. Скоростите трябва да влизат леко.
5. Относно километрите - все ше те излъжат, но все пак зависи с колко - гледай обичайно износващите се елементи - волан, копчета, гумите на педалите, топката на скоростния лост.
6. И каквото още се сетиш... основно оборудване и екстри, които смяташ, че ще са от полза. В първите 2-3 месеца все ще изскача по някое ремонтче, но оборудването си остава така или инъче.

Колата е добра, няма да съжаляваш. Вярно е, че при потегляне не е самолет, но веднъж в обороти предлага достатъчно мощност. Веднъж като свикнеш да я караш и ще се чувстваш като у дома. Успех!

Благодаря за съветите непременно ще ги използвам :yes:

Назад към E39