Съвети против кражби по колите ни?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 10 Ное 2008, 16:53

NAPSTERS написа:аз днес си занитих стоиките на фаровете, може да е тъпо, но поне е по-ефикасно. съшто така монтирах и пеиджер към алармата и приемника ми е винаги в джоба, ама знаели човек :roll:

Колега , може ли да пуснеш снимка как става занитването , мисля , че ще е полезно за доста колеги да последват твоя пример. А и може ли да се сложи пейджър към аларма , която е без пейджър? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 11 Ное 2008, 0:36

///sasho написа:
NAPSTERS написа:аз днес си занитих стоиките на фаровете, може да е тъпо, но поне е по-ефикасно. съшто така монтирах и пеиджер към алармата и приемника ми е винаги в джоба, ама знаели човек :roll:

Колега , може ли да пуснеш снимка как става занитването , мисля , че ще е полезно за доста колеги да последват твоя пример. А и може ли да се сложи пейджър към аларма , която е без пейджър? :roll:

ще снимам фаровете и ще ги пусна, иначе с две думи: с всредло 4мм, правя дупка до самото болтче на стоиката за фаровете и след това с нитачката занитвам стоиката за маската, а за пеиджера аз съм с оригиналната аларма, отворих алармата и с мултицет проследих на кои кабел идва (-) минус от бутоните на вратите и капаците , предаватела на пеиджера има (+) - (-) вързах плюса директно към акумолатора , а минуса към горе споменатия кабел на алармата, и в момента в които се получи задеиствие пеиджера индикира веднага ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 520,523

аре

Мнение от боцко » 11 Ное 2008, 4:49

Аре и аз да се размечтая, ами много интересна идея имам един ,евтин мобил за 30 лв скрит в багажника и вързан към зарядно за кола (да не остава без ток )и кои да е бутон от клавиатурата запоен към реленце от светлините на купето или като при мен на 2 стеидж на алармата (само като се отвори нещо,врата,капак,багажник).Мобила трябва да има функция беиби ситер, или които и бутон да се натисне набира заложен номер в фоунбука и ти звани на мобила в джоба.А после всеки си има въображение, кои има бухалка, кои е много як ,кои има пищов :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Re: аре

Мнение от NAPSTERS » 12 Ное 2008, 1:09

боцко написа:Аре и аз да се размечтая, ами много интересна идея имам един ,евтин мобил за 30 лв скрит в багажника и вързан към зарядно за кола (да не остава без ток )и кои да е бутон от клавиатурата запоен към реленце от светлините на купето или като при мен на 2 стеидж на алармата (само като се отвори нещо,врата,капак,багажник).Мобила трябва да има функция беиби ситер, или които и бутон да се натисне набира заложен номер в фоунбука и ти звани на мобила в джоба.А после всеки си има въображение, кои има бухалка, кои е много як ,кои има пищов :mhihi:

това можеш да го направиш с всеки ГСМ , просто му задаваш твоя номер като бутон за бързо набиране и готово ама е малко по-сложно като изпълнение , иначе идечта е готина ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 14 Ное 2008, 14:59

1. Колата в гараж.
2. Аларма с датчици дали има някои в близост до автомобила. Това са от тези аларми дето имат агресивен режим в които режим като я пуснеш ако някои се приближи на половин метър от колата тя почва да пищи.
3. Алармата да има пейджър и при всяко пищене да ти праща съобщение.
4. Камера която да гледа към колата или мястото на което е паркирана. Камерата да е с нощно виждане и вързана към PC което да записва денонощно.(Това вече не веднъж съм го споменавал из форума... и може да се направи за не много пари.)
5.GPS система с устроиство от тези които предават информация нон-стоп за местоположението на автомобила и най-важното записват тези данни пазеики ги в паметта си. Също не толкова скъп уред но трябва да се поръчва от чужбина обикновено.
6. Скрит бутон за блокиране на запалването.
7. Аларма със СОТ на гаража в които паркирате автомобила.

Обикновено някои фирми предлагат услуга макар и малко скъпа да наглеждат GPS-а на самата кола и ако изчезне и вие им се обадите те отиват на място и ви я докарват къде е била последно. Чувал съм за такива случаи но само съм чувал за България повече се прилагат в чужбина тези средства.

Като цяло ако се приложат всичките правила за подсигуряване на автомобила ще е нужен някои като бандата на Ocean за да ви откраднат колата. :mhihi: Имаите предвид обаче че дори и само камерата да сложите е много вероятно да заснемете евентуалният крадец преди да извърши кражбата. Доколкото знам те преглеждат мястото и опасностите преди да пристъпят към реалното престъпление и е възможно да заснемете крадеца няколко дни преди да ви изчезне колата.
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 18 Ное 2008, 21:20

Това е от темата за скрити екстри при Е 39.Не е кой знае какво,но мисля,че звучи надеждно
"И друго, което мисля че го имат само Е39 с MID и евентуално оригинална аларма, e кодирането. Първо си мислех, че по този начин се кодира само радиото, но се оказа че е вид имобилайзър.

Като изключите мотора, но все още сте на контакт, натискате копчето BC. Излиза "code" на предпоследното дисплейче на MID. Избирате "code" и въвеждате 4 цифрен код и натискате "set". След като извадите ключа, кодът се запаметява. При опит да запалите колата, трябва да въведете кода. Razz При три пъти грешен код се задейства алармата (ако има вградена).

В случай, че кодът бъде забравен, акумулаторът трябва да се откачи за 2мин. След това се пуска часовник, който отброява 10мин. След това колата може да се запали без код."

Предишна

Назад към E39