Малко мисли
Модератори: mitaka7, Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
Писането в тая тема е малко от типа "бе дай и аз съм на всяка манджа мерудия" и затова го избягвах първите дни. Но понеже Азраил ми обърна внимание, пък и има какво да се каже по нея (би могла да върви с години...) - викам чакай да бутна моите две-три мисли (човек първо мисли, после излага пред другите измисленото - или поне така е логичният ред, въпреки нежеланието на много хора да го спазват).
С много от казаните неща съм съгласна, с други - не. Правото да обитаваш България или не е изконното право на Избор. Не мога да съдя тези, които са заминали, нито пък искам да бъда една от тях - моят избор е да живея в България и да си карам 10-годишната кола
Често се случва - колкото повече места и начини на живот си видял, толкова повече да се привържеш към твоите си...
Е, вярно, реве ми се, когато избирам най-дебелата и изчерпателна История на България, за да я пратя на приятелка в Канада - чувствам се крайно недостойна за ролята на будител. Реве ми се също и когато събираме дарения за Дома в Гуцал. Бих искала приятелите ми да са тук и децата да имат родители, вместо да купуваме индулгенции на съвестта си, като се сещаме за всички тях по Коледа и Нова година.
Също се смея с глас всеки ден на неграмотността и невежеството в този форум
- и не само в него. Важно е да се разбере едно - всеки някога е бил незнаещ. Преди 3 месеца не съм мислила, че ще знам с колко цилиндъра и с колко клапана ми е двигателя на колата. Обаче да се излагат аргументи от типа "бе аз що да пиша правилно, като може и така", и "що да не пост-вам глупави теми, като 2/3 от темите са глупави" е, меко казано, смешно. Ако човек иска да стане за резил, никой не може да му попречи. И обратното - ако човек иска да научи нещо ново, също никой не може да му попречи. Освен тийнейджърите, които цапат пейзажа, тук имаме и много хора, от които можеш да научиш много неща.
Не трябва да се забравя факта, че BMW-форумът (както и цялата Интернет) е частен случай на житейския пейзаж изобщо - тези, които цапат, винаги ще бъдат повече от тези, които разкрасяват. Интернет обаче е по-демократична от живота - затова и повече се набива на очи.
И последно - не слушам Уайтснейк от 15 години, но на концерта им в София миналото лято се изкефих максимално заради носталгията по детството
И нещо, което забравих първия път - онова, дето не можеш да спиш с всички хубави жени, но си струва да опиташ - го е казал големият бразилски писател Жоржи Амаду, не някой простак.
Поздрави на всички, които както си седят - понякога мислят.
С много от казаните неща съм съгласна, с други - не. Правото да обитаваш България или не е изконното право на Избор. Не мога да съдя тези, които са заминали, нито пък искам да бъда една от тях - моят избор е да живея в България и да си карам 10-годишната кола

Е, вярно, реве ми се, когато избирам най-дебелата и изчерпателна История на България, за да я пратя на приятелка в Канада - чувствам се крайно недостойна за ролята на будител. Реве ми се също и когато събираме дарения за Дома в Гуцал. Бих искала приятелите ми да са тук и децата да имат родители, вместо да купуваме индулгенции на съвестта си, като се сещаме за всички тях по Коледа и Нова година.
Също се смея с глас всеки ден на неграмотността и невежеството в този форум

Не трябва да се забравя факта, че BMW-форумът (както и цялата Интернет) е частен случай на житейския пейзаж изобщо - тези, които цапат, винаги ще бъдат повече от тези, които разкрасяват. Интернет обаче е по-демократична от живота - затова и повече се набива на очи.
И последно - не слушам Уайтснейк от 15 години, но на концерта им в София миналото лято се изкефих максимално заради носталгията по детството

И нещо, което забравих първия път - онова, дето не можеш да спиш с всички хубави жени, но си струва да опиташ - го е казал големият бразилски писател Жоржи Амаду, не някой простак.

Поздрави на всички, които както си седят - понякога мислят.
You will find adventure
or the adventure will find you.
or the adventure will find you.
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
chefo написа:То това не се учи по форуми и чатове. Който го е научил в училище, научил го е. Смятам че за това се нарича "ОСНОВНО образование", затова до скоро беше задължително и това нещо те определя като българин, като човек със основна култура, който познава езика си. Да пишеш правилен Български език не означава да си филолог или професор, това е просто задължително и не трябва никой да се замисля как се пише тази или онази българска дума. Прави ми впечатление, че дори хора вишисти и студенти допускат груби правописни грешки, не говоря за погрешно натиснат съседен клавиш, а за нещо много по-сериозно.
тва май вече отиде към

Напълно съм съгласен с теб... обаче ти не си ме разбрал...
просто когато седим пред компютъра сме свикнали да "приказваме" с жаргони, които не използваме в речта си... свикнали сме да изписваме думите не само с грешни букви (което дори може да се нарече мода в чата) ами да ги пишем в някакъв жаргон... това също е породено от навиците... иначе когато седнем с химикал в ръка пред белия лист си пишем съвсем нормално и без грешки (или почти)
надявам се не си мислиш че извън чатове форуми и други такива пиша "такъф" "праиш" "щот" "ше" "тряба" "требе" "фе" и т.н. това също си е част от навиците които имам пред пц-то
както и тва че не слагам препинателни знаци, пиша всичко като в едно изречение и т.н и т.н. примерите са безкрайни....
разбира се че е абсолютно недопостимо да правим подобни грешки в ежедневието си
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
chefo написа:То това не се учи по форуми и чатове. Който го е научил в училище, научил го е. Смятам че за това се нарича "ОСНОВНО образование", затова до скоро беше задължително и това нещо те определя като българин, като човек със основна култура, който познава езика си. Да пишеш правилен Български език не означава да си филолог или професор, това е просто задължително и не трябва никой да се замисля как се пише тази или онази българска дума. Прави ми впечатление, че дори хора вишисти и студенти допускат груби правописни грешки, не говоря за погрешно натиснат съседен клавиш, а за нещо много по-сериозно.
тва май вече отиде към

Напълно съм съгласен с теб... обаче ти не си ме разбрал...
просто когато седим пред компютъра сме свикнали да "приказваме" с жаргони, които не използваме в речта си... свикнали сме да изписваме думите не само с грешни букви (което дори може да се нарече мода в чата) ами да ги пишем в някакъв жаргон... това също е породено от навиците... иначе когато седнем с химикал в ръка пред белия лист си пишем съвсем нормално и без грешки (или почти)
надявам се не си мислиш че извън чатове форуми и други такива пиша "такъф" "праиш" "щот" "ше" "тряба" "требе" "фе" и т.н. това също си е част от навиците които имам пред пц-то
както и тва че не слагам препинателни знаци, пиша всичко като в едно изречение и т.н и т.н. примерите са безкрайни....
разбира се че е абсолютно недопостимо да правим подобни грешки в ежедневието си
да, но ако ти сече пипето, шансовете са че си "отсякъл" овреме факта че правописа е важен
по темата- независимо къде е по света, българина винаги си остава българин и го тегли към родината. независимо какво говори. дори и най-самозабравилите такива си дават ясна представа от какво се лишават като живеят във странство.

по темата- независимо къде е по света, българина винаги си остава българин и го тегли към родината. независимо какво говори. дори и най-самозабравилите такива си дават ясна представа от какво се лишават като живеят във странство.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Обичам си страната,а държавата не
VIVA Горубляне колега!

да, но ако ти сече пипето, шансовете са че си "отсякъл" овреме факта че правописа е важен
VIVA Горубляне колега!

BMW///M-ma6inata написа:Utah написа:...
И ако такива теми се пускаха по-често, този ентусиаст /както и много други / сигурно още щеше да е активен участник във форума

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Azrail написа:...
МОРКОВ написа:...
Utah написа:...
... написа:...
Ето за това го ОБИЧАМ ТОЗИ ФОРУМ!!!
Колкото до държавата, мисля, че всеки ще намери своето място рано или късно... Българите притежаваме учудващата способност да се справяме с почти всичко

ПОЗДРАВИ!!!
п.с. от детската градина
п.п.с. Сигурен съм, че този човек за когото говори Utah и на когото всички сме му благодарни вижда, че труда който е положил не е отишъл напразно...
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
smoKing написа:правописа е суета. може да си неграмотен и много да ти сече пипето ... .
Туй ми напомня за народната приказка където богаташът е глупав, а беднякът е мноооооооооого умен и винаги надхитрява богатия. Да бе, да. Само дето не сме в приказка. Пък и някой да е чул в края на приказката умния бедняк да е забогатял? Май не. Дано да сте ме разбрали, че не ми се пишат дълги постове с безкрайни обяснения. Кратките форми са винаги гениални

- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Казват, че неспособните романтици са патриоти. Приемам да съм такъв. И като такъв казвам, че ненавиждам държавата България, заради всичката помия, която се случва в нея (да се изброява няма смисъл). Обаче обичам РОДИНАТА БЪЛГАРИЯ.
Бих странствал - да! Но мястото ми е тук.
Бих странствал - да! Но мястото ми е тук.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3