М50 гърми в смукателите - РЕШЕН...с продължение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 19' G31 540i
Как си проверил бобините,че са ти читави ?Запали колата на тъмно,махни капака на бобините и виж кои искрят. Навремето имах същия проблем,на диагностика всичко перфектно показва,а имаше леко "зачудване" като настъпиш рязко газта ,нормализираше се след 2000 оборота. Смених свещи,горивен филтър,и 2 бобини,които искряха на тъмно като отвориш капака.След което проблема изчезна.
- rocki1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 530д
- Детайли за колата: Е 39 530д комби 2000г
колега аз имах подобен проблем, при мен се оказа датчика на разпределителния вал беше хлабав,сипах и 1 добавка "ciklo"нещо подобно се казваше,за дюзите и колата се оправи..за мой кьсмет.....преди това ходих на диагностика и ми казаха датчик на разпределителен вал и ланда сонда
сагата продъшжава
взех си чистак нова бобина и я превъртях през всички цилиндри, но без резултат!
2 диагностики правих и всичко е перфектно
възможно ли е ламбдата да бачка, но да дава грешни стойности и да не излиза на комп. диагностика
oткачих я от буксата и промяна не видях на свободна и при подаване на газ си е същото.
трябва ли с откачена ламбда да има промяна
и дали ще е записало някоя грешка като съм я палил с откачена ламбда, с откачен МАС-дебитомер ми беше вкарало грешка в регистъра
но ми казаха, че не е проблем, тия грешки били просто информативни
другото което си мисля вече е за горивен филтър, но е на 8-9хил км
по сервизите викат, че не можело да са дюзи, вие как мислите
може ли да обеднява толкова от запушени дюзи
някой ако му трябва бобина, нова, за М50 да свирка
взех си чистак нова бобина и я превъртях през всички цилиндри, но без резултат!
2 диагностики правих и всичко е перфектно
възможно ли е ламбдата да бачка, но да дава грешни стойности и да не излиза на комп. диагностика
oткачих я от буксата и промяна не видях на свободна и при подаване на газ си е същото.
трябва ли с откачена ламбда да има промяна
и дали ще е записало някоя грешка като съм я палил с откачена ламбда, с откачен МАС-дебитомер ми беше вкарало грешка в регистъра
другото което си мисля вече е за горивен филтър, но е на 8-9хил км
по сервизите викат, че не можело да са дюзи, вие как мислите
може ли да обеднява толкова от запушени дюзи
някой ако му трябва бобина, нова, за М50 да свирка
svetoslavned написа:Колеги за прочистване на горивната система съм написал ГАЗ ЗА ОСВЕТЛЕНИЕ това е много важно не ТЕХНИЧЕСКИ СПИРТ или нещо такова....да сме наясно(газта за осветление е по чиста фракция от дизеловото гориво но с по високо октаново число 700г. е на цена 2,8 - 3,0лв.)
Сега за проблема.... да неби да имаш някой клапан да е нагорял и от там да се получава тези детонации...(да не затваря ..отваря добре)като ходиш по майстори нека да проверят и това.Успех
То спирта се слага зимата,против конденза,в резервоара понеже се смесва с водата.Знам за нафталина,че качи октана (разбивачи на митове по дискавари го пробваха:mhihi: ) за газта за лампи не бях чувал ,но има логика,само количеството което казваш ме притеснява(на 10-15л. 700г.газ)не е ли много?
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: 04" X5 m57
Людмил написа:svetoslavned написа:Колеги за прочистване на горивната система съм написал ГАЗ ЗА ОСВЕТЛЕНИЕ това е много важно не ТЕХНИЧЕСКИ СПИРТ или нещо такова....да сме наясно(газта за осветление е по чиста фракция от дизеловото гориво но с по високо октаново число 700г. е на цена 2,8 - 3,0лв.)
Сега за проблема.... да неби да имаш някой клапан да е нагорял и от там да се получава тези детонации...(да не затваря ..отваря добре)като ходиш по майстори нека да проверят и това.Успех
То спирта се слага зимата,против конденза,в резервоара понеже се смесва с водата.Знам за нафталина,че качи октана (разбивачи на митове по дискавари го пробваха:mhihi: ) за газта за лампи не бях чувал ,но има логика,само количеството което казваш ме притеснява(на 10-15л. 700г.газ)не е ли много?
ще оставя цитатите, щото е голям гювеч твърденията тук
газта за осветление, или керосин, или парафиново масло, е с
много ниско октаново число, по различни данни от 15 до 35, в зависимост от чистотата, т.е. тва е нещо дето гори страшно бързо има си и цетаново число, около 50...
като добавка знам че се ползва в дизеловото гориво за да възпрепятства замръзването, в бензина освен да подобри изгарянето и бързината на процеса, не знам за какво може да се ползва
но внимателно с количествата, щото независимо от разните датчици, може бързо да изпатка двигателя
за почистване на системата бих препоръчал на колегата бензин 95 от лукоил, или друг доставчик, на когото вярва, + спирт за горене... и ако не почисти ситемата, поне ще почисти резервоара

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Колеги днес в един сервиз една 320-ка гърмеше страшна работа и се оказа от разместени кабели на бубините и пуска искра каде не трябва 
тя тая 20-ка движила ли се е изобщо или нещо майсторчетата са я объркали и затова е зела да патка
а и нали знаете, че кабелите са номерирани и с различна дължина, странно ми се вижда да се объркат.
на моята не е там проблема.
какво ще кажете за горивен филтър или дюзи....възможно ли е
иначе остава нещо механично - клапан
а и нали знаете, че кабелите са номерирани и с различна дължина, странно ми се вижда да се объркат.
на моята не е там проблема.
какво ще кажете за горивен филтър или дюзи....възможно ли е
иначе остава нещо механично - клапан
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: 04" X5 m57
днес замерихме и налягането на бензина и е ОК
ламбдата и дебитомера показват добри стойности.
каква е вероятността да имам повечко неработещи както трябва бобини, защото съм пробвал с друга през всички цилиндри да заменям, но нямаше ефект
ако са 3-4 тръгнали - лошо
от датчика на вала възможно ли е да прави така, никава диагностика не му показва параметрите, само ако е тотално заминал вади грешка
ламбдата и дебитомера показват добри стойности.
каква е вероятността да имам повечко неработещи както трябва бобини, защото съм пробвал с друга през всички цилиндри да заменям, но нямаше ефект
ако са 3-4 тръгнали - лошо
от датчика на вала възможно ли е да прави така, никава диагностика не му показва параметрите, само ако е тотално заминал вади грешка
с други бобини колата заспа
дори и с 5 други и една моя/коя да е/ пак изкача проблема
възможно ли е всичките да са прецакани или просто трябва всички да са от един модел/марка?
в момента съм с 5бр zundspule и 1 Bremi, трябва ли всичките да са еднакви?
има ли някой с ралични бобини и да му бачка ОК двигателя.
то се е видяло че ще си вземам 6бр, но да го изясним това:)
дори и с 5 други и една моя/коя да е/ пак изкача проблема
възможно ли е всичките да са прецакани или просто трябва всички да са от един модел/марка?
- rocki1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 530д
- Детайли за колата: Е 39 530д комби 2000г
моите са различни и нямам проблем,но щом бачка с други сменяваи гиHellrider написа:с други бобини колата заспа
дори и с 5 други и една моя/коя да е/ пак изкача проблема![]()
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
с различни бобини работи добре стига да са читави ... късно видях темата тоя уй съм го ял просто бобините на около 200-250к трябва да се сменят с нови щото пробиват ,ако не искрят видимо може пробива да е вътрешен ,пада напрежението им и колата работи зле .. временно се решава ако малко намалиш фабричното разтояние на свещите ,тогава енергията от пробилите бобини е достатъчна за добра искра и колата работи сравнително добре ,но ако ще си я караш 6 бобини са добра инвестиция ...
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4