Приятели
Модератори: mitaka7, Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Приятели
Действието се развива в четвъртък вечерта след сбирката. Нека да внеса едно уточнение: от известно време колицата започна да гори подозрително много - към 20л/100км. и като изгася мотрра отзад при аспуха намирисва на бензин.
Та тръгваме си ние "лудите от Надежда" към 22.30. Аз съм първа кола, след мене Дизелбой и последен Василен. И така, гааааааааааааааз и с вратите напред (напоследък със зимните гуми е по-трудно, но с повече желание всичко става). На светофара на Дим. Несторов и К. Величков решавам да "накажа" един "иначе особено бърз Голф". И таман му изкъртих мивката, гледам Дизела пуска аварийки и отбиват в дясно. Спирам и аз и питам: Какво стана бре? А те с Василен викат; Абе ти течеш като чешма отзад. Навеждам се и гледам от резервоара капе. Реших: край, спукал се е, маа му деа. Сега се изръсих със сума ти пари за нов. А Дизелбой казва: Абе дай да ходиме на бензиностанцията и на светло да свалиме бронята и да видиме какво става. Абе ти луд ли си или какво, го питам аз, това е броня бе не е шега. А той: Абе аз тия брони за 5 мин. го свалям и слагам. Речено-сторено. Паркираме трите коли на Лукоил и почваме разкостването. Бронята падна бързичко (не точно за 5 мин, ама като не е сваляна никога, така е!) Почнахме да оглеждаме резервоара, нищо никъде. Влажен, но не тече. Дизела лежи на земята, ние с Василен клатиме като полудяли. Ъ-ъ. Накрая решаваме да разхлабиме шините дето го крепят. Леко го бутнахме надолу и пак гледаме. Нищо
. Накрая аз предложих да го закачиме горе-долу и да резна пак. И да се надяваме да покаже от къде тече. Забърсахме резервоара хубаво, закачихме го на няколко витки и аз: гаааааааааз. Гледам отзад МАХАТ. Спирам, поглеждам назад -> хубава, широка диря от бензин. Бързо обратно в "бокса", развиване болтовете дето крепят резервоара и виждаме, че тече от горната част. Василен венднага вади книгата и започва бърза справка относно сондата и помпата. В това време аз и Дизела махаме капачката дето е в багажника. И какво да видиме: маркучът за обратния бензин откачен и на всичкото отгоре скоба физически липсва. А около отвора за сондата езерце от бензин. Явно до преди да свалиме резервоара от маркуча е хвърляло по малко, а сега сме го измъкнали съвсем. Намирам някаква що-годе свястна скоба, натиквам маркуча обратно и го стягам. Взимам един парцал и започвам да попивам бензина около сондата. И да го цедя на земята. И така 2-3 мин.
Направо полудях. Но както и да е, за още 15-тина минути накачихме обратно всичко, измихме се и отидохме да пиинеме по бира за добре свършената работа. Тука е мястото да отбележа, че Боби много ни помагаше. Светеше с лампата, носеше бира. Абе, грижеше се за нашето удобство. Прибрах се в къщи към 1.30, поизмръзнал, с ръце изпръхнали от бензина, но щастлив, че имам такива приятели. БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ ВИ ИМА.
П.П. Сега колицата гори доста по-малко и направо не мога да повярвам, че съм сипал 30 литра, минал съм 100 км. и още не е светнала резервата - бях я намразил таз малка оранжева лампичка.
П.П.С. Не вярвайте на легендата дето я разпространява Цанков за онази бензиностанция на Стиви дето 92 не бил 92, а някакъв разреден 95. Сипах оттам и да ви каза за 100 км поне 7-8 пъти ми гасне при тръгване. Такова чудо не ми се е случвало и когато карах курсовете преди 22 години.
Та тръгваме си ние "лудите от Надежда" към 22.30. Аз съм първа кола, след мене Дизелбой и последен Василен. И така, гааааааааааааааз и с вратите напред (напоследък със зимните гуми е по-трудно, но с повече желание всичко става). На светофара на Дим. Несторов и К. Величков решавам да "накажа" един "иначе особено бърз Голф". И таман му изкъртих мивката, гледам Дизела пуска аварийки и отбиват в дясно. Спирам и аз и питам: Какво стана бре? А те с Василен викат; Абе ти течеш като чешма отзад. Навеждам се и гледам от резервоара капе. Реших: край, спукал се е, маа му деа. Сега се изръсих със сума ти пари за нов. А Дизелбой казва: Абе дай да ходиме на бензиностанцията и на светло да свалиме бронята и да видиме какво става. Абе ти луд ли си или какво, го питам аз, това е броня бе не е шега. А той: Абе аз тия брони за 5 мин. го свалям и слагам. Речено-сторено. Паркираме трите коли на Лукоил и почваме разкостването. Бронята падна бързичко (не точно за 5 мин, ама като не е сваляна никога, така е!) Почнахме да оглеждаме резервоара, нищо никъде. Влажен, но не тече. Дизела лежи на земята, ние с Василен клатиме като полудяли. Ъ-ъ. Накрая решаваме да разхлабиме шините дето го крепят. Леко го бутнахме надолу и пак гледаме. Нищо

П.П. Сега колицата гори доста по-малко и направо не мога да повярвам, че съм сипал 30 литра, минал съм 100 км. и още не е светнала резервата - бях я намразил таз малка оранжева лампичка.
П.П.С. Не вярвайте на легендата дето я разпространява Цанков за онази бензиностанция на Стиви дето 92 не бил 92, а някакъв разреден 95. Сипах оттам и да ви каза за 100 км поне 7-8 пъти ми гасне при тръгване. Такова чудо не ми се е случвало и когато карах курсовете преди 22 години.

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Re: Приятели
TheBoss написа:.... и последен Василен...
Че аз несъм очаквал и да е първи - с тая чупена 5-ца, пак хубаво, че е успявал да ви следва

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
TheBoss написа:от известно време колицата започна да гори подозрително много - към 20л/100км.
добре дошъл в клуба

и евала за приятелите.... наистина рядко се срещат такива

след като закачи тоя кабел ходил ли си на сервиз да я гледаш или проблема вече е решен завинаги ?
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Dimitar написа:TheBoss написа:.... и последен Василен...
Че аз несъм очаквал и да е първи - с тая чупена 5-ца, пак хубаво, че е успявал да ви следва![]()
Спокоен съм че върви повече от 318-ката

Радвам се че Тне Воss оценява помоща ни, тъй като той неведнъж ни е помагал на нас

May the BMW force be with you!
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
TheBoss написа:П.П.С. Не вярвайте на легендата дето я разпространява Цанков за онази бензиностанция на Стиви дето 92 не бил 92, а някакъв разреден 95. Сипах оттам и да ви каза за 100 км поне 7-8 пъти ми гасне при тръгване. Такова чудо не ми се е случвало и когато карах курсовете преди 22 години.

R.I.P Landikar
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Роска, ако съм се объркал - извинявай. Но Василен спомена, че някакъв твой приятел ти казал, че там 92 бил някаква смес и ти си зареждал само от там. Peace. 

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
TheBoss написа:Роска, ако съм се объркал - извинявай. Но Василен спомена, че някакъв твой приятел ти казал, че там 92 бил някаква смес и ти си зареждал само от там. Peace.
може аз да сам те изпарзалял

13 мнения
• Страница 1 от 1