Странно съскане
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- maty_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38
Странно съскане
Колеги, моля за компетентно мнение по въпроса. Вчера съвсем случайно един приятел искаше да погледне под капака при запален двигател и вика "дай и малко газ да я чуя". Като и подадох повечко газчица се чу някакво съскане. Колата е 520, 98-мо лето, М52. Когато работи на място пак го има това съскане, но е едва доловимо.Разхода на гориво си е приличен,върви си нормално, не пропушва и държи нормални обороти (с изключение на първото палене сутрин, когато за около 10 - 15 секунди леко притриса и после се оправя) и температура. Та, понеже още съм новобранец с колата, въпросчето ми е - нормално ли е това съскане или да се засилвам към сервиза ?
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
ето ти го проблема
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=113348

- maty_m
- кандидат ентусиаст
-
Ca_Ma написа:караи си колата и си гледаи здравето![]()
а за колата ако не си правил диагностика на двигатела, не пречи да направиш една в оторизиран сервиз
Това го направих в Бова Кар още преди да я платя

Колега shnitzera, при мен няма нито един от тези симптоми - не пипа масло, темп. е на 12, добър разход, без пропушване, върви си добре, а само това "съскане". Ако този клапан е заминал, не трябва ли да се появят някои от гореизброените симптомчета ?
- Dien
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds
Провери си вакумите , сервото !
След като изгасиш виж дали ти се втвърдява педала на спирачката (платното на сервото )
След като изгасиш виж дали ти се втвърдява педала на спирачката (платното на сервото )
maty_m написа:Ca_Ma написа:караи си колата и си гледаи здравето![]()
а за колата ако не си правил диагностика на двигатела, не пречи да направиш една в оторизиран сервиз
Това го направих в Бова Кар още преди да я платя, но като се замисля не е лошо да я прекарам пак.
Колега shnitzera, при мен няма нито един от тези симптоми - не пипа масло, темп. е на 12, добър разход, без пропушване, върви си добре, а само това "съскане". Ако този клапан е заминал, не трябва ли да се появят някои от гореизброените симптомчета ?
и на мен ми съска така тая клапа и като изгася съска и тва е , дръги симптоми няма, обаче и си върви както твоята. тайче не винаги ги има тия всичките симптоми
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
ro6lyo написа:maty_m написа:Ca_Ma написа:караи си колата и си гледаи здравето![]()
Това го направих в Бова Кар още преди да я платя, но като се замисля не е лошо да я прекарам пак.
и на мен ми съска така тая клапа и като изгася съска и тва е , дръги симптоми няма, обаче и си върви както твоята. тайче не винаги ги има тия всичките симптоми
спокойно и мойта започна само със съскане и след около 8-10 хил. км стана аварията

- maty_m
- кандидат ентусиаст
-
ro6lyo написа:колега shnitzera ще споделиш ли каква авария стана, че да сме на ясно какво ни очаква ако не вземем мерки!
Стана "смяна на клапана на картерните газове" - това имаше предвид shnitzera.
- maty_m
- кандидат ентусиаст
-
Dien написа:Провери си вакумите , сервото !
Проверих го - втвърдява се (педала имам предвид, да не ме нахраните )

- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
- maty_m
- кандидат ентусиаст
-
Ca_Ma написа:след като си минал в Бова Кар, на колко реални КМ ти казаха че е колата
Казаха, че е на 109

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
14 мнения
• Страница 1 от 1