Странно съскане

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38

Странно съскане

Мнение от maty_m » 08 Ное 2008, 10:32

Колеги, моля за компетентно мнение по въпроса. Вчера съвсем случайно един приятел искаше да погледне под капака при запален двигател и вика "дай и малко газ да я чуя". Като и подадох повечко газчица се чу някакво съскане. Колата е 520, 98-мо лето, М52. Когато работи на място пак го има това съскане, но е едва доловимо.Разхода на гориво си е приличен,върви си нормално, не пропушва и държи нормални обороти (с изключение на първото палене сутрин, когато за около 10 - 15 секунди леко притриса и после се оправя) и температура. Та, понеже още съм новобранец с колата, въпросчето ми е - нормално ли е това съскане или да се засилвам към сервиза ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 08 Ное 2008, 12:00

караи си колата и си гледаи здравето ;)
а за колата ако не си правил диагностика на двигатела, не пречи да направиш една в оторизиран сервиз

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 08 Ное 2008, 12:05

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maty_m » 08 Ное 2008, 17:50

Ca_Ma написа:караи си колата и си гледаи здравето ;)
а за колата ако не си правил диагностика на двигатела, не пречи да направиш една в оторизиран сервиз

Това го направих в Бова Кар още преди да я платя ;) , но като се замисля не е лошо да я прекарам пак.
Колега shnitzera, при мен няма нито един от тези симптоми - не пипа масло, темп. е на 12, добър разход, без пропушване, върви си добре, а само това "съскане". Ако този клапан е заминал, не трябва ли да се появят някои от гореизброените симптомчета ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 08 Ное 2008, 18:32

след като си минал в Бова Кар, на колко реални КМ ти казаха че е колата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds

Мнение от Dien » 08 Ное 2008, 20:01

Провери си вакумите , сервото !
След като изгасиш виж дали ти се втвърдява педала на спирачката (платното на сервото )

Потребител
Аватар

Мнение от ro6lyo » 08 Ное 2008, 20:08

maty_m написа:

Това го направих в Бова Кар още преди да я платя ;) , но като се замисля не е лошо да я прекарам пак.
Колега shnitzera, при мен няма нито един от тези симптоми - не пипа масло, темп. е на 12, добър разход, без пропушване, върви си добре, а само това "съскане". Ако този клапан е заминал, не трябва ли да се появят някои от гореизброените симптомчета ?

и на мен ми съска така тая клапа и като изгася съска и тва е , дръги симптоми няма, обаче и си върви както твоята. тайче не винаги ги има тия всичките симптоми

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 08 Ное 2008, 21:00

ro6lyo написа:
maty_m написа:

и на мен ми съска така тая клапа и като изгася съска и тва е , дръги симптоми няма, обаче и си върви както твоята. тайче не винаги ги има тия всичките симптоми

спокойно и мойта започна само със съскане и след около 8-10 хил. км стана аварията ;)

Потребител
Аватар

Мнение от ro6lyo » 08 Ное 2008, 22:14

колега shnitzera ще споделиш ли каква авария стана, че да сме на ясно какво ни очаква ако не вземем мерки!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maty_m » 09 Ное 2008, 0:12

ro6lyo написа:колега shnitzera ще споделиш ли каква авария стана, че да сме на ясно какво ни очаква ако не вземем мерки!

Стана "смяна на клапана на картерните газове" - това имаше предвид shnitzera.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maty_m » 09 Ное 2008, 0:19

Dien написа:Провери си вакумите , сервото !
След като изгасиш виж дали ти се втвърдява педала на спирачката (платното на сервото )

Проверих го - втвърдява се (педала имам предвид, да не ме нахраните ) :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 09 Ное 2008, 0:24

Не се притеснявай за това съскане, нормално е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maty_m » 09 Ное 2008, 0:26

Ca_Ma написа:след като си минал в Бова Кар, на колко реални КМ ти казаха че е колата

Казаха, че е на 109 :shock: , ама хич не ми се вярва. Виж на 209 или 309 съм по-съгласен. Между другото салона стои така, сякаш сега излиза от завода, ама пък баш на 109... Не малко, ами доста нереално ми се вижда. Има ли начин да се разберат реалните км на колата ?

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 10 Ное 2008, 2:56

Придържайте се към заглавието и темата моля!

Назад към E39