Съвети против кражби по колите ни?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 07 Ное 2008, 16:36

Колкото до каското, защо не плащат когато липсват вещи ... Еми до някъде също са прави по-тази логика моите фарове са оригинална хелла една торба с пари :mhihi: еми аз ще си ги сваля за една година 4-пъти сам и ще кажа откраднаха ми ги :confused: те какво ще ми плащат всичките 4-пъти ли ? ;) :winky:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

Потребител
Аватар

Мнение от emo1980 » 07 Ное 2008, 16:46

noiseless написа:Според мен е абсурдно и утопично да си мислим, че нещо може да спре кражбите - било то от променен закон, полиция или друго. По-скоро сме жертва на ставащ все по-масов, сътветно евтин модел на БМВ, но със скъпи резервни части. Така пишлемето дало 8 - 9 000 лв. за цялата кола не може да проумее как му искат 2 000 лв. за ксенонови фарове и решава, че е най-лесно да си ги открадне. Само че като попадне на залепени фарове, хванати с нитове или ще се откаже или с риск да бъде чут и заловен ще продължи да ръчка по колата, докато ги счупи и пак няма да му свършат работа, а на мен ще ми ги плати застрахователя.
Според мен всеки допълнително залепен и укрепен детайл по колата ще увеличи времето за свалянето му от крадците, което от своя страна ще увеличи шанса те да бъдат хванати на място. И дано следващите теми да не са "Пак ми откраднаха това или онова", а "Залових (пребих) крадец пред блока" :twisted:

:yes: някои лаиненца си казват-защо да си купувам като мога да си го взема без пари :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 07 Ное 2008, 17:42

bobih написа:Колкото до каското, защо не плащат когато липсват вещи ... Еми до някъде също са прави по-тази логика моите фарове са оригинална хелла една торба с пари :mhihi: еми аз ще си ги сваля за една година 4-пъти сам и ще кажа откраднаха ми ги :confused: те какво ще ми плащат всичките 4-пъти ли ? ;) :winky:

По тази теория никоя застрахователна компания по света не трябва да плаща откраднати вещи, защото може сам да си ги прибрал.
Ти и колата сам можеш 4 пъти да си я крадеш и те да ти я плащат. Нали за това има полиция и протокол, че има престъпление и не си ти извършителя, а трети лица и фаровете се маркират именно против такива злоупотреби.
Вероятността сам да си разбиеш стъклото или вратата, да си срежеш алармата и всички ел. букси и да задигнеш маркираните си фарове е доста по-малка от тази някой друг да го е направил. По-скоро застрахователя трябва да плати и после да докаже, че ти си си взел сам детайла, а не е откраднат. Така си мисля аз, че е редно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 07 Ное 2008, 19:44

Моето решение на въпроса е лесно и горе долу евтино.
1-во ти трябва компютър - 1000лв.
2-ро ти трябва камера за нощно виждане и да е подвижна за настройка в зависимост каде си паркирал (LUM=0) с голяма резолюция - 800лв. (хубава)
3-то ти трябва голям HDD - поне 360GB

Слагаш камерата на някое дърво, разбирасе да не те видят всички, скриваш я хубаво. И след кражбата са ти достатъчни 3-дни назад и си ги хванал. А после среща с ентусиасти и бой бой. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 07 Ное 2008, 20:02

Другия вариянт при всяко писване на алармата да се показваш през
балкона с джандака ....и ако има нещо което да шава до колата удри докато не спре да мърда :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 07 Ное 2008, 20:24

bobih написа:Колкото до каското, защо не плащат когато липсват вещи ... Еми до някъде също са прави по-тази логика моите фарове са оригинална хелла една торба с пари :mhihi: еми аз ще си ги сваля за една година 4-пъти сам и ще кажа откраднаха ми ги :confused: те какво ще ми плащат всичките 4-пъти ли ? ;) :winky:

На това му се казва застрахователна измама и в държавите, към които уж сме се запътили, застрахователните компании си имат агенти, на които работата им е да разследват подозрителни застрахователни събития. Някой като ги мами, да си го хванат и да си го бесят. При нас за поред път се спазва принципа - търсене на виновните и наказване на невинните.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 07 Ное 2008, 20:30

sajonara написа:Моето решение на въпроса е лесно и горе долу евтино.
2-ро ти трябва камера за нощно виждане и да е подвижна за настройка в зависимост каде си паркирал (LUM=0) с голяма резолюция - 800лв. (хубава)

Слагаш камерата на някое дърво, разбирасе да не те видят всички, скриваш я хубаво. И след кражбата са ти достатъчни 3-дни назад и си ги хванал. А после среща с ентусиасти и бой бой. :mhihi:

После ше има тема "откраднаха ми камерата" :)

Потребител
Аватар

Мнение от ro6lyo » 08 Ное 2008, 19:46

sajonara написа:Моето решение на въпроса е лесно и горе долу евтино.

мисля си за по добър вариант
1- трябва ти лаптоп : 200-2000лв (няма значение какив само да е с WiFi, монтираш си го някаде в колата, трябва да му вземеш зарядно за кола, че като свърши батерията да си я зареди)
2- някаква камера : трябва да е подвижна може и с фенерче, че с нощно ще е скапо (монтирасе вътре в колата някаде да има видимост)
3 -някакъв сензор за движение ( да може да казва на лаптопа ако нещо се доближи до колата, монтирасе някаде до камерата)
4- някакъв рутер на терасата.
и останалата работа е да си нагалиш лаптопа в колата да може да управлява камерата, сензора и да се връзва автоматично към рутера.

и всеки пат когато нещо се доближи до колата компа ти убома ще почне да се обажда и след това само трябва да натиснеш копчето и камерата да се завътри и да видиш, примерно че някав котарак ти е легнал на капака да се топли :))) или някой си крадец там се мачи да ти влезе в колата......
системата излиза по малко от 1000лв по мои изчисления

това е опцията ако колата ти стои пред блока, мислил съм и за други но те са за друга тема....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 09 Ное 2008, 4:18

Абе и полицейските стикери и тъмните джамове (предни) много помагат против кражбите :mhihi: Но и да го сбараш изрода как ти ръчка по колата,по добрия вариант е май да се развикаш да вдигнеш шум да избяга,че тия говеда носят ножове и кви ли не глупости и много много не им дреме,ръгат и бягат :roll:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 09 Ное 2008, 11:39

Аз си мислих да си купя газов пистолет и да стрелям с него, но току виж наркоманчетата извадят бойни патлаци и ме застрелят като куче заради некви си фарове - и това не е вариант :(

Потребител
Аватар

Мнение от ednet » 09 Ное 2008, 12:13

Един познат , дето има зоомагазин си държи вътре един ПИТОН :shock: :shock: :shock: и никой не му пипа колата , ама човека живее в Надежда :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 09 Ное 2008, 15:06

ednet написа:Един познат , дето има зоомагазин си държи вътре един ПИТОН :shock: :shock: :shock: и никой не му пипа колата , ама човека живее в Надежда :mhihi:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 09 Ное 2008, 23:53

аз днес си занитих стоиките на фаровете, може да е тъпо, но поне е по-ефикасно. съшто така монтирах и пеиджер към алармата и приемника ми е винаги в джоба, ама знаели човек :roll:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 10 Ное 2008, 8:06

NAPSTERS написа:аз днес си занитих стоиките на фаровете, може да е тъпо, но поне е по-ефикасно. съшто така монтирах и пеиджер към алармата и приемника ми е винаги в джоба, ама знаели човек :roll:

Браво колега, но само ако се замислиш какви глупости ни карат да правим в нашта китна родина. Аз ако хванем един от тия дето пипат, ще му занитим ръцете за колата и такъв пейджър ще му бодна в ...... и ще го разходя до витоша малко да покара ски, за да не мисли за глупости и как да изкара стотинки за дрога.

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 10 Ное 2008, 11:37

на мене има некво лапе дето ми краде предната емблема през 2 седмици некаде ама кжо да го права (не че го знам кое е де :mhihi: )
а иначе за фаровете ако ги откраднат ко да права чаша студена вода 1-2 аналгинчета и те тава е

ПредишнаСледваща

Назад към E39