Съвети против кражби по колите ни?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Съвети против кражби по колите ни?
След като наскоро ми свиха фаровете се замислих как другите колеги си опазвате колите? Гаражите и охраняемите паркинги ли са единственото решение или има и аларми (някакви пейджърни) или побългарявания за трудно отваряне на предния капак и т.н., които прегради и мерки биха затруднили евентуалните апаши.
Всякакви съвети са добре дошли!
Мерси!
Всякакви съвети са добре дошли!
Мерси!
Мислех да пиша в темата ти за фаровете ама тукае по-добре.
Хубаво е да започнем от полицията. Това е кражба и е тяхна работа да раследват и намерят крадците. Като начало викаш ги и държиш на протокол за кражба с протокола при застрахователите. Ако някой от тях откаже да си свърши работата си има закони и ги почваш в съда.
Това е според мен начина по който трябва да се борим с кражбите.
Жалко е, че повечето хора нямат вяра в полицията, както и аз.
Също и имат страх и от застрахователите
Постоянно чувам "Ами те не плащат ако има липсваща част", ами хубаво де що не плащат? Това е супер нелогично... крадът ти от колата нещо, имаш пълно каско и не ти го плащат? Някой трябва да докаже, че има кражба ли? Полицията ли не си върши работата или ния подписваме договори със застрахователите без да ги четем?
Това е според мен първата крачка в борбата с крадците. Иначе кво да си криеме колите като мишки ли? Ами нали все някъде ще те издебнат...
Хубаво е да започнем от полицията. Това е кражба и е тяхна работа да раследват и намерят крадците. Като начало викаш ги и държиш на протокол за кражба с протокола при застрахователите. Ако някой от тях откаже да си свърши работата си има закони и ги почваш в съда.
Също и имат страх и от застрахователите

Това е според мен първата крачка в борбата с крадците. Иначе кво да си криеме колите като мишки ли? Ами нали все някъде ще те издебнат...
- noiseless
- младши ентусиаст
-
ja написа:Хубаво е да започнем от полицията. Това е кражба и е тяхна работа да раследват и намерят крадците. Като начало викаш ги и държиш на протокол за кражба с протокола при застрахователите. Ако някой от тях откаже да си свърши работата си има закони и ги почваш в съда.
Също и имат страх и от застрахователитеПостоянно чувам "Ами те не плащат ако има липсваща част", ами хубаво де що не плащат? Това е супер нелогично... крадът ти от колата нещо, имаш пълно каско и не ти го плащат? Някой трябва да докаже, че има кражба ли? Полицията ли не си върши работата или ния подписваме договори със застрахователите без да ги четем?
Съветът ти с полицията го направих - на сутринта след кражбата отидох в 6-то и се оплаках. Оттам ми дадоха вчера протокол за кражбата, в който пишеше, че "по случая се работи"

Някой имали впечатление от алармите с пейджърно дистанционно, което индикира на дисплейчето си ако и защо се е задействала алармата - дали са надеждни, голям ли е обхвата им?
защита срещу кражби
Аз имах такава аларма с пейджър и се задействаше в радиус от 3 км . Но започна да ми дава ядове по запалването и батериите трябваше да се сменят често. Има и пейджъри които се монтират към стандартните аларми и струват около 100 лв. Някой знае ли за някъкво заключване на предния капак ?
Ами то така се почва, жалби дела и накрая ще им писне на застрахователите да плащат и ще се спре с тея набези...
Иначе за непосредствено опазване е най-добре на охраняем паркинг. Аз плащам 50 лева на месец за паркинг но по скоро да се пазя от ужулвания и удари, както ми се случи веднъж пред блока.
Неудобно е ако имам багаж, че трябва да го нося от паркинга до нас но пък пълно щастие няма...
Иначе за непосредствено опазване е най-добре на охраняем паркинг. Аз плащам 50 лева на месец за паркинг но по скоро да се пазя от ужулвания и удари, както ми се случи веднъж пред блока.
Неудобно е ако имам багаж, че трябва да го нося от паркинга до нас но пък пълно щастие няма...
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Еи хора,тъкмо преди малко писах на другия форум,по повод откраднато х5. Трябва да се почне от диагностичниа куплунг,или да кажем от заштита против отваряне на предниа капак,там е наи уиазвимото им място на е39 .Отвари ли се предниа капак , броите до 50
Оттам сьс лаптопа мога ви направиа лампите на купето да мигат с авариините
или да командвам от КАН овете квото кажете.Парно и квото искате радио
И тези ГПС с проследяването,ами и на тях им се намира цаката лесно.....Ако мога да ви бьда полезен сьс консултации относно сигурноста на колите ВИ ,питаите.С брат ми работим точно това,тои лично прави повече от половината софтуер на Х5,и за навигациата им.
Наи заштитени засега си остават Х6
Другото е вьпрос на 50 секунди...Не си даваите парите за скьпи аларми,караите си сьс стандартната . Поздрав от Н.Иорк

Колеги каквото и да се измисли против кражбите, какъвто и механизам да се измайстори, не трябва да забравяме, че са необходими броени дни на среднощните апаши да намерят слабото място на този пореден механизъм... Относно полицията и застрахователите - според тях, винаги са си свършили работата!!! Полицая идва, прави огледа, завежда една преписка срещу неизвестен извършител, издава ти служебната бележка за пред застрахователя и си вдига краката на бюрото, защото вече си е "свършил работата"! Питаме се какво става след туй??? Ние на бързи обороти се запътваме към застрахователя, защотото топката вече е в неговото поле и той си "свършва работата", прави опис на щетата, споделя мъката ти, тегли една "благословия" на крадците и това е, обяснява ти, че тази щета няма да бъде изплатена, защото липсващи части не се изплащат и ти намеква, че трябва да се бръкнеш дълбоко в джоба, защото преди това си се бръкнал, за да направиш 100%-во каско на колата си!!! (Доста интересно звучи това последното, не мислите ли!!!) Но ние не трябва да се притесняваме, защото счупеното стъкълце, одрасканата боичка, застрахователя ги поема... Те това е положението, колкото и жалко и тагично да е!
ами спрете да правите застраховки каско..така и така не дават пари ако има щета така 4е...тези пари за каското които давате годишно биха могли да отидат за откраднатите фарове или други щети..или поне не ходете прии разни мутрагенски застрахователни компании дето за да ти обьрнат внимание трябва да си 4овек на еди кои си...и другото аз сьм се замислил да си махам еку -то от колата и да видя как ще я запалят...щото тея крадци трябва тогава да ходят с сервизна кола и да имат няколко 4аса да установят кво трябва 4е да я дигнат...ина4е мисля 4е всеки трябва да си има таино нещо с което да не може да се запали колата и само тои да знае как и каде е прекьсва4а(примерно)..правете застраховки в нормалните застархователи не в леф инс или бул инс..генерали или булстард аз сьм доволен от тях..няма (поне не се виждат и набиват на о4и)разни дебелаци с ланци разни дупенца и тем подобни тарикати..така 4е усппех и мислете преди да им дадете парите си а после да се гаврат с вас
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Чудя се дали няма някакъв вариянт фаровете да се закрепват със секретни болтове. Мисля че всеки стругар би измислил някакъв вариант за глава на болт или гайка, която да е индивидуал размер или форма, както и да направи ключ за нея. Така единственият вариянт е да се счупят.
Огледалата са също обект на посегателства, поне на мен за 3 месеца два пъти ги крадат, първият път в центъра на софия. Вторият път - "за щастие" не бяха успели да ги свалят, а бяха ги счупили и застрахователя си ги плати както си трябва. Там вариянта е май само лепене.
Огледалата са също обект на посегателства, поне на мен за 3 месеца два пъти ги крадат, първият път в центъра на софия. Вторият път - "за щастие" не бяха успели да ги свалят, а бяха ги счупили и застрахователя си ги плати както си трябва. Там вариянта е май само лепене.
- noiseless
- младши ентусиаст
-
NAPSTERS написа: чудясе дали неможе да се измисли нешто което да възпрепятства отварянето на капака с лекота. или фароветв да се укрепят по различен наяин. аз маи ше хваштам нитачката и ще изпраскам нитове на местата на болтовете, така за да ги свалят трябва да ги счупят, и тогава да се усукват застрахователите колкото си искат
Stivi написа:NAPSTER съгласен съм с теб, че това с нитачката е един от вариантите... след моя случай един познат ми каза, че вече масова практика е не просто да закрепиш отделните части с болчетата, видийките и там другите му джундурийки, а да ги закрепяш така, че въобще да не ти се свалят... тогава поне като направят опит да свалят нещо няма да успея, ще го скупят и ако идеш при застрахователя той ще оцени щетата като "вандализъм" и ще не ще плаща![]()
Това с нитовете и лепилото са доста добри идеи, които предложиха колегите. Аз си мислих след като се затегнат винтовете на фаровете с флекс да се изпилят главите им, така че да не могат да се отвият лесно или да се залеят с епоксидна смола. Единствения проблем е, че ако на нас се наложи да ги свалим трябва да си играем бая с бормашината, но поне ще има какво да демонтираме

Лека, полека започвам пак оптимистично да се настройвам за покупка на нови Хелла фарчета....

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Единствения начин е да се променят условията на каското (в частта за липсващи части) и полицията да започне да си върши работата, каквито предложения вече дадоха колегите по-горе.
Да приемем, че намерите достатъчно ефективен начин да си фиксирате фаровете и стоповете (и огледалата, че аз там пострадах), така че да трябват часове, а не секунди за свалянето им. Погледнете пак картинките на колегите с откраднатите стопове - калниците са изтърбушени. И тук апаша установява, че няма да може да свали стоповете, тегли една и се маха. Собственика си намира колата рапорена, но със стопове. Със сигурност е по-добре отколкото да е разпорена и без стопове, но смятам, че крайната цел на всички ни е колите ни да не бъдат въобще пипани от крадци на части.
Да приемем, че намерите достатъчно ефективен начин да си фиксирате фаровете и стоповете (и огледалата, че аз там пострадах), така че да трябват часове, а не секунди за свалянето им. Погледнете пак картинките на колегите с откраднатите стопове - калниците са изтърбушени. И тук апаша установява, че няма да може да свали стоповете, тегли една и се маха. Собственика си намира колата рапорена, но със стопове. Със сигурност е по-добре отколкото да е разпорена и без стопове, но смятам, че крайната цел на всички ни е колите ни да не бъдат въобще пипани от крадци на части.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
А ако се замислим, защо има кражби? Ами, защото има покупки!!! Ако се спре или хаиде, да се намали, купуването на части, които са видимо "на далавера" може би малко и да се намалят и кражбите. Нали се сещате, че за да дойде мръсното и гадно копеленце и да Ви свали фаровете, значи някой ги иска
Мисля, че от тук би трябвало да се тръгне. Ама си е друго да си вземеш Angel Eyes за 200лв. или там за колкото, а не на магазинската цена. 

- noiseless
- младши ентусиаст
-
Според мен е абсурдно и утопично да си мислим, че нещо може да спре кражбите - било то от променен закон, полиция или друго. По-скоро сме жертва на ставащ все по-масов, сътветно евтин модел на БМВ, но със скъпи резервни части. Така пишлемето дало 8 - 9 000 лв. за цялата кола не може да проумее как му искат 2 000 лв. за ксенонови фарове и решава, че е най-лесно да си ги открадне. Само че като попадне на залепени фарове, хванати с нитове или ще се откаже или с риск да бъде чут и заловен ще продължи да ръчка по колата, докато ги счупи и пак няма да му свършат работа, а на мен ще ми ги плати застрахователя.
Според мен всеки допълнително залепен и укрепен детайл по колата ще увеличи времето за свалянето му от крадците, което от своя страна ще увеличи шанса те да бъдат хванати на място. И дано следващите теми да не са "Пак ми откраднаха това или онова", а "Залових (пребих) крадец пред блока"
Според мен всеки допълнително залепен и укрепен детайл по колата ще увеличи времето за свалянето му от крадците, което от своя страна ще увеличи шанса те да бъдат хванати на място. И дано следващите теми да не са "Пак ми откраднаха това или онова", а "Залових (пребих) крадец пред блока"

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3