Грешка : изгоряла крушка на стопа

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 06 Ное 2008, 3:24

Hugo Boss написа:На мен пък ми е изгоряла едната крушка на номера, но нищо не свети :roll:

при мен бяха и двете...едната буквално беше хванала ръжда и не даваше маса, а другата беше изгоряла.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 06 Ное 2008, 11:12

© написа:като откачиш буксата обикновено има започнато разтопяване около масата, поне при фейслифта
ако имаш подобно нещо е възможно да не прави добър контакт вече
тогава варианта е да замениш буксата заедно с накрайника на масата или да го вържеш директно за ламаринката която е основа за крушките :mhihi: Като взех колата преди почти две години го имах този проблем на единия стоп, вързах масата директно, а после разбира се поръчах буксичката и кабелчето, но така не ми е останало време да ги сменя. Стоят си, а и нямам никакви лампи за изгорели крушки по таблото

ако нямаш следи от някакво разтопяване по буксата, най-вероятно са крушките на номера щом не си ги проверявал

А я обади това кабелче на масата, откъде идва? На мен ми казаха, че навътре(разбирай посока купето), в багажника, има друга букса, в която влизат кабелите от стопа.
А ако не е така - откъде докъде се слага ново кабелче.
Че аз си сложих новата букса, обаче земята е стопена и сгърчена.
А като цяло за проблема със стопяването - това колко пъти и на колко хора го повтори и ти, и аз го споменах...абе пиипълс от тая търсачка не боли глава ;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Ное 2008, 13:59

аз не съм прокарвал нов кабел, просто стария измъкнах от буксата и с едно парче сравнително дебел кабел го възрах/ буквално/ за ламаринката
едва ли ще е толкова сериозен проблема за да изисква сменянето на кабели

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 06 Ное 2008, 14:33

E, не, ама си мислех да го отстраня веднъж завинаги. И в протокола на БМВ АГ, касаещ този известен проблем се препоръчва смяната на тази земя, която е неправилно изчислена и не може да понесе натоварването, с по-дебел кабел. Но какъв точно не знам ;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 06 Ное 2008, 15:32

Значи днеска карах малко извънградско (до Сф и обратно) и проблема продължи да става още по странен. Като включа фаровете грешката изчезва, но от време на време се показва по време на движение (при по-рязки спирачки , а също така и без видима причина) за около 2 сек. и пак изчезва.
Крушките на номера светят идеално.
Значи мойте стопове са слагани в Италия (така си дойде колата) и до сега нямах никакъв проблем. След като се появи тоя проблем отворих капака на стопа и видях как е направено свързването :arrow: Един сноп кабели (5-6) е прекъснат и към него е закачена въпросната букса на фейс-лифтовия стоп - всеки кабел е грижливо излиран по-отделно. От буксата на стопа към мястото на свръзката има още един кабел който не е закачен никъде - това ли трябва да е въпросната маса :?: (много съм бос по електричество)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Ное 2008, 17:34

Archangel написа:E, не, ама си мислех да го отстраня веднъж завинаги. И в протокола на БМВ АГ, касаещ този известен проблем се препоръчва смяната на тази земя, която е неправилно изчислена и не може да понесе натоварването, с по-дебел кабел. Но какъв точно не знам ;)

възможно е
и да сложиш малко по-дебел от необходимото няма да има проблеми

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 07 Ное 2008, 19:43

Проблема като че ли отшумява сам. Днес цял ден не съм слизал от колата и ми светна само веднъж.
Тая свободната жица ли е масата ? (наистина съм много бос по електроника, но за такава глупост не ми се ходи до сервиз)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Бояджиев1957 » 10 Ное 2008, 14:19

kriso85 написа:Проблема като че ли отшумява сам. Днес цял ден не съм слизал от колата и ми светна само веднъж.
Тая свободната жица ли е масата ? (наистина съм много бос по електроника, но за такава глупост не ми се ходи до сервиз)

Провери при някой ел.техник коя жица каква е, да не се наложи да викаш пожарната. То малко трябва да объркаш масата с някой кабел дето по него тече ток.............

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 10 Ное 2008, 14:22

Интересното е че от два дни не ми свети нищо за игоряла крушка :roll: Май само си се оправи
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Грешка : изгоряла крушка на стопа

Мнение от racinga » 26 Фев 2015, 16:55

Здравейте колеги имам същия проблем при подаване на контакт светват и двете лампи за изгорели крушки при натискане на спирачката изчезва проблема проверил съм крушките няма изгорели бушони незнам от какво може да е ако някой има идея да пише Благодаря ви предварително :)

Предишна

Назад към E46