Грешка : изгоряла крушка на стопа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Hugo Boss написа:На мен пък ми е изгоряла едната крушка на номера, но нищо не свети
при мен бяха и двете...едната буквално беше хванала ръжда и не даваше маса, а другата беше изгоряла.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
© написа:като откачиш буксата обикновено има започнато разтопяване около масата, поне при фейслифта
ако имаш подобно нещо е възможно да не прави добър контакт вече
тогава варианта е да замениш буксата заедно с накрайника на масата или да го вържеш директно за ламаринката която е основа за крушкитеКато взех колата преди почти две години го имах този проблем на единия стоп, вързах масата директно, а после разбира се поръчах буксичката и кабелчето, но така не ми е останало време да ги сменя. Стоят си, а и нямам никакви лампи за изгорели крушки по таблото
ако нямаш следи от някакво разтопяване по буксата, най-вероятно са крушките на номера щом не си ги проверявал
А я обади това кабелче на масата, откъде идва? На мен ми казаха, че навътре(разбирай посока купето), в багажника, има друга букса, в която влизат кабелите от стопа.
А ако не е така - откъде докъде се слага ново кабелче.
Че аз си сложих новата букса, обаче земята е стопена и сгърчена.
А като цяло за проблема със стопяването - това колко пъти и на колко хора го повтори и ти, и аз го споменах...абе пиипълс от тая търсачка не боли глава

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
E, не, ама си мислех да го отстраня веднъж завинаги. И в протокола на БМВ АГ, касаещ този известен проблем се препоръчва смяната на тази земя, която е неправилно изчислена и не може да понесе натоварването, с по-дебел кабел. Но какъв точно не знам 

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Значи днеска карах малко извънградско (до Сф и обратно) и проблема продължи да става още по странен. Като включа фаровете грешката изчезва, но от време на време се показва по време на движение (при по-рязки спирачки , а също така и без видима причина) за около 2 сек. и пак изчезва.
Крушките на номера светят идеално.
Значи мойте стопове са слагани в Италия (така си дойде колата) и до сега нямах никакъв проблем. След като се появи тоя проблем отворих капака на стопа и видях как е направено свързването
Един сноп кабели (5-6) е прекъснат и към него е закачена въпросната букса на фейс-лифтовия стоп - всеки кабел е грижливо излиран по-отделно. От буксата на стопа към мястото на свръзката има още един кабел който не е закачен никъде - това ли трябва да е въпросната маса
(много съм бос по електричество)
Крушките на номера светят идеално.
Значи мойте стопове са слагани в Италия (така си дойде колата) и до сега нямах никакъв проблем. След като се появи тоя проблем отворих капака на стопа и видях как е направено свързването

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Archangel написа:E, не, ама си мислех да го отстраня веднъж завинаги. И в протокола на БМВ АГ, касаещ този известен проблем се препоръчва смяната на тази земя, която е неправилно изчислена и не може да понесе натоварването, с по-дебел кабел. Но какъв точно не знам
възможно е
и да сложиш малко по-дебел от необходимото няма да има проблеми
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Проблема като че ли отшумява сам. Днес цял ден не съм слизал от колата и ми светна само веднъж.
Тая свободната жица ли е масата ? (наистина съм много бос по електроника, но за такава глупост не ми се ходи до сервиз)
Тая свободната жица ли е масата ? (наистина съм много бос по електроника, но за такава глупост не ми се ходи до сервиз)

- Бояджиев1957
- Потребител
-
kriso85 написа:Проблема като че ли отшумява сам. Днес цял ден не съм слизал от колата и ми светна само веднъж.
Провери при някой ел.техник коя жица каква е, да не се наложи да викаш пожарната. То малко трябва да объркаш масата с някой кабел дето по него тече ток.............
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Интересното е че от два дни не ми свети нищо за игоряла крушка
Май само си се оправи

Re: Грешка : изгоряла крушка на стопа
Здравейте колеги имам същия проблем при подаване на контакт светват и двете лампи за изгорели крушки при натискане на спирачката изчезва проблема проверил съм крушките няма изгорели бушони незнам от какво може да е ако някой има идея да пише Благодаря ви предварително 

40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3