Преди да загрее мени оборотите
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
Преди да загрее мени оборотите
Значи, като я запаля сутрин или въобще когато е студена и работи нормално примерно 30 секунди и след това се чува лек спад в оборотите примерно от 900 на 400-500/за 1-2 секунди/ и след това продължава да си работи нормално, а след това същото докъто не загрее на 12 часа!
Днес като я запалих вечерта бях отворил вратата и видях, че когато "паднат" оборотите и светлината на лампичката, която е под вратата намалява, все едно не и достига ток на колата! /това със лампичката е само когато паднат оборотите иначе си работи нормално/
Някакви идеи???
Забравих да спомена 520и '99 !
Мерси предварително!
Днес като я запалих вечерта бях отворил вратата и видях, че когато "паднат" оборотите и светлината на лампичката, която е под вратата намалява, все едно не и достига ток на колата! /това със лампичката е само когато паднат оборотите иначе си работи нормално/
Някакви идеи???
Забравих да спомена 520и '99 !
Мерси предварително!
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- lakmus
- младши ентусиаст
-
Също така и от време на време ми изписва CHECK ENGINE OIL LEVEL, но когато сутрин на студена кола, на равно , си проверя нивото на маслото и всичко си е на ред! До горната граница е/тоест на макс/ !
А възможно ли е да отчита че маслото е малко повече от необходимото ?
Маслото е сменяно преди 6500 км с Мотул 5w40 8100.

А възможно ли е да отчита че маслото е малко повече от необходимото ?
Маслото е сменяно преди 6500 км с Мотул 5w40 8100.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Може и от това да е http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=113348
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Това е единия вариант, но да е сигурно, отвори капака, запали и се заслушай дали съска нещо, макар и слабо, ако да значи клапан и маркучите огледай, че и от тях може да го прави. Другото е дебитомер, Е34-та ми ги правеше подобни магарии от него и аз го изключих и сичко си дойде на мято(при теб обаче няма да стане с изключване) и третото е моторче за празен ход, пусни една търсачка за него, ще се смаяш като видиш темитеmad_presley написа:Може и от това да е http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=113348

- lakmus
- младши ентусиаст
-
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Е като ти паднат оборотите е нормално да ти светне дори и лампата на маслото.Въобще, това с лампите е следствие ниските обороти 

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Свещи и бобини провери. Клапата за празен ход също може да прави мизерии - чисти се или нова. Клапа за картерните газове смени. Аз карах с такъв мотул и не бях доволен. Кастрол Едж 0/40 спорт от Германско се справя по-добре. Дебитомера на празен ход не играе. Но не пречи да се провери.
Успех
Успех
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
може и ламбда сонди да са
нашите са с подгряване , но все пак им трябват около 20-30 сек. да загреят, и при запалване двигателя работи около 30 сек. по default и после започва да взема показания от сондите, ама те не са се подгрели както трябва и не дават коректни показания. Ако с мошността и разхода си добре, значи само подгрева на сондите е изгорял, ако и мощността куца, значи целите са си заминали. И аз съм по същия начин и сега в понеделник ще ги сменям (200 кинта парчето)
По средата на синьото някъде се оправя колата, нали ?

- lakmus
- младши ентусиаст
-
Ами малко след синьото се нормализира!
Преди 1 месец бях на диагностика и ми показа проблем във следкатализаторната ламбда сонда, но нищо не предприех и сега е твърде вероятно да е заминала повече или директно да не работи въобще!
Ами разхода ми е нормален, за мощността можеби вече й свикнах на колата и ми се струва по слаба, но това не е много сигурно.
Преди 1 месец бях на диагностика и ми показа проблем във следкатализаторната ламбда сонда, но нищо не предприех и сега е твърде вероятно да е заминала повече или директно да не работи въобще!
Ами разхода ми е нормален, за мощността можеби вече й свикнах на колата и ми се струва по слаба, но това не е много сигурно.
- lakmus
- младши ентусиаст
-
Lucky написа:Свещи и бобини провери. Клапата за празен ход също може да прави мизерии - чисти се или нова. Клапа за картерните газове смени. Аз карах с такъв мотул и не бях доволен. Кастрол Едж 0/40 спорт от Германско се справя по-добре. Дебитомера на празен ход не играе. Но не пречи да се провери.
Успех
Къде се намира клапата за празен ход?
После мога да дам снимка на двигателя ми с изглед към дебитомера ако е някъде там тази клапа да ми я покаже някой който знае къде е!

А аз от къде да си намеря истински/качествен Кастрол Едж 0/40 спорт ???

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Намира се под дросела. Както казват майсторите на кестерме място.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
точка 17
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
точка 17
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2