Вибрации на купето след 100км/ч
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Вибрации на купето след 100км/ч
Здравеи те колеги!
При ускорение на колата над 100-110 км/ч се получават едни много неприятнни вибрации в купето!Джантите са ми прави(балансирани с тежести), смених предните дискове защото бяха криви и износени.Преди да ги сменя пак имаще вибрации и при спиране, и мислех че е от това.Но след смяната им пак ги има!!Сменил съм биалетки и сега планирам да рециклирам носачите, но те не са в много лошо състояние!Бъпросът ми е дали от кривите дискове нещо не се е покривило и по окачването или нещо друго...?
Благодаря!!
При ускорение на колата над 100-110 км/ч се получават едни много неприятнни вибрации в купето!Джантите са ми прави(балансирани с тежести), смених предните дискове защото бяха криви и износени.Преди да ги сменя пак имаще вибрации и при спиране, и мислех че е от това.Но след смяната им пак ги има!!Сменил съм биалетки и сега планирам да рециклирам носачите, но те не са в много лошо състояние!Бъпросът ми е дали от кривите дискове нещо не се е покривило и по окачването или нещо друго...?
Благодаря!!
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
Аз го имам същия проблем само че при мен е в диапазона 140 - 160км/ч смених дискове, и на мен джантите са ми прави и сега ми казаха че гумите ми били неравномерно износени (по височина графера не бил един и същ). Та сега като сложа зимните ще видя каке но силно съм притеснен дали ще се оправи и ако не е наистина не знам какво да правя вече!
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
И на мен ми се върти това в главата, надявам се като сложа другите гуми да се оправи!Драсни едно редче колега като ги смениш да видим дали има промяна!Благодаря!
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
absix написа:Кормилна рейка
Дано да не е тази болка колега!А те реиките могат ли да се рациклират, или направо нова?

- tedier
- Потребител
-
- Кара: 316I 1999 E46
- Мечтае да кара: всяка М5
absix да не би да имаш предвид накрайника на кормилна рейка?
При мен още се получаваше при износени амортисьори и биалетки на Е36. Тоест не рабрах кое от двете бе причината ,защото ги смених едновременно заедно с шарнира .но след това вибрациите изчезнаха. Колеги пишете накрая как се развива проблема накрая!
При мен още се получаваше при износени амортисьори и биалетки на Е36. Тоест не рабрах кое от двете бе причината ,защото ги смених едновременно заедно с шарнира .но след това вибрациите изчезнаха. Колеги пишете накрая как се развива проблема накрая!
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колеги погледнете задните тампони на носачите и съм почти сигурен че там ще откриете проблема.
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
Колеги днес смених гумите, сложих FULDA KRISTAL MONTERO 2, излизам на магистралата набирам се до 190км/ч и...... няма и помен от вибрациите. ВСИЧКО СЕ ОПРАВИ.
Така че надявам се и при вас да е в това проблема за да не се харчите по много за части.
Успех.
Така че надявам се и при вас да е в това проблема за да не се харчите по много за части.

Успех.

- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Аз имах същия проблем в диапазона 140-160 вчера смених гумите и тествах по магистралата няма и следа от тези вибрации. 

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Re: Вибрации на купето след 100км/ч
От гумите е, не смятам, че може да е друго. Често се получава при по-стари гуми такива вибрации, а пък и ако са карани с криви джанти може да се получи неравномерно износване, което да доведе до вибрациите 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2