И аз да Ви се похваля . .. И да питам :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- d-devil
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 320d
- Мечтае да кара: BMW 530d
И аз да Ви се похваля . .. И да питам :)
От около 2 седмици съм горд собственик на BMW 320i '94
Ето малко снимки:
Но както всяка друга нова - стара кола минах през сервиза и смених доста работи. Обаче остана едно "ламбда сонда" която даде грешка след като го закачиш на компютъра. От сервиза ми казаха да не бързам с него да наблегна с другите проблеми. Имали за какво да се притеснявам и трябва ли да обърна внимание на това?
Друго за което бих искал да Ви попитам след последния сервиз (смяна на пълен комплект съединител) попитах техника защо ми се струва нестабилна колата отговора беше гумите са ти заминали смени ги и няма да имаш проблеми. Смених гуми сложих нови зимни отзад и ползвани миналата зима (3 месеца) отпред 195/60/R15. Обаче ми се струва още по нестабилна смисъл като вдигна над 100 и се люлее като лодка, един приятел се помъчи да дрифти с нея вика, че предница си ходи накъдето иска и не е стабилна в завоите и според мен трябва да обърна внимание на амортисьорите. Ако може да ми кажете препоръки, цени и т.н. ще съм много благодарен.
Ето малко снимки:
Но както всяка друга нова - стара кола минах през сервиза и смених доста работи. Обаче остана едно "ламбда сонда" която даде грешка след като го закачиш на компютъра. От сервиза ми казаха да не бързам с него да наблегна с другите проблеми. Имали за какво да се притеснявам и трябва ли да обърна внимание на това?
Друго за което бих искал да Ви попитам след последния сервиз (смяна на пълен комплект съединител) попитах техника защо ми се струва нестабилна колата отговора беше гумите са ти заминали смени ги и няма да имаш проблеми. Смених гуми сложих нови зимни отзад и ползвани миналата зима (3 месеца) отпред 195/60/R15. Обаче ми се струва още по нестабилна смисъл като вдигна над 100 и се люлее като лодка, един приятел се помъчи да дрифти с нея вика, че предница си ходи накъдето иска и не е стабилна в завоите и според мен трябва да обърна внимание на амортисьорите. Ако може да ми кажете препоръки, цени и т.н. ще съм много благодарен.
- d-devil
- Потребител
-
Преди да сменя гумите майстора каза тампани насачи са добре смени гумите и всичко ок. Преди това приятели които имат бмв и пробваха това казаха или тези гуми са много зле или пази пари за амортисьори.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Трябват ти газови амортисиори и спротни пружини с които ще смакнеш колата ниско и тога ще осетиш стабилност в завой и при дриф ще ти е много по лесно да я замиташ на лево е десно
Честита да ти е и само безавариини киломитри с нея
Честита да ти е и само безавариини киломитри с нея
- stoifata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ε39 523i M52B25
и аз имам подобен проблем с люлеенето. При мен като вдигна към 100км/ч почва да люлее наляво и надясно, а като натисна спирачка бяга на дясно. смених шарнирите, но проблема остана, само че не се усеща толкова.
- d-devil
- Потребител
-
liloff написа:Заминала Ламбда = голям разход и пушене през ауспуха. Не е голям проблем....
За голям разход незнам 2 пътя патувам София - Плевен
1-я път 17 л. при 180 км (център сф - център плн)
2-я път 15 л. при 175 км (ц. плевен - ц. софия )
При тези цифри мисля, че даже си е напълно нормално.
d-devil написа:liloff написа:Заминала Ламбда = голям разход и пушене през ауспуха. Не е голям проблем....
Това е на светлинни години от нормално по моите разбирания. Средна скорост се мери по следната формула V=S/T. Абсурд да поддържаш такава средна скорост. При нормално каране дори при средна скорост над 130, този разход е прекалено висок и проблема ти е на първо четене сондата. Ти практически нямаш обратна връзка за качеството на горивната смес и ЕКУ-то набива бенз "на око".
И София - Плевен на 170-180? Браво бе
- d-devil
- Потребител
-
liloff написа:d-devil написа:liloff написа:Заминала Ламбда = голям разход и пушене през ауспуха. Не е голям проблем....
Това е на светлинни години от нормално по моите разбирания. Средна скорост се мери по следната формула V=S/T. Абсурд да поддържаш такава средна скорост. При нормално каране дори при средна скорост над 130, този разход е прекалено висок и проблема ти е на първо четене сондата. Ти практически нямаш обратна връзка за качеството на горивната смес и ЕКУ-то набива бенз "на око".
И София - Плевен на 170-180? Браво беТи самоубиец ли си по тоя крив път и тая "магистрала"?
170 - 180 км е разстоянието !!!!!
- stoifata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ε39 523i M52B25
Slavi_m написа:stoifata написа:и а като натисна спирачка бяга на дясно
Криви дискове вероятно
Е при криви дискове няма ли да тресе при спиране, защото мойта не тресе.
Може да имаш проблем със спирачен цилиндър, може накладките да ги няма, може да не ти е регулирана предницата. Един Господ знае защо ти носи колата.
Ходиш при нормален майстор и почвате да гледате всичко по колата из основи. Ако дисковете са криви, наистина ще тресе. Щом не тресе, не са те, продължаваш по веригата.
Тук не сме гадатели и не е технически проблем, който може да се реши във форум. Не знаеш съшо дали е удряна колата и как е оправяна... не знаеш дали няма нещо криво отдолу....
Ходиш при нормален майстор и почвате да гледате всичко по колата из основи. Ако дисковете са криви, наистина ще тресе. Щом не тресе, не са те, продължаваш по веригата.
Тук не сме гадатели и не е технически проблем, който може да се реши във форум. Не знаеш съшо дали е удряна колата и как е оправяна... не знаеш дали няма нещо криво отдолу....
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2