Приятели

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Приятели

Мнение от TheBoss » 29 Ное 2004, 13:38

Действието се развива в четвъртък вечерта след сбирката. Нека да внеса едно уточнение: от известно време колицата започна да гори подозрително много - към 20л/100км. и като изгася мотрра отзад при аспуха намирисва на бензин.
Та тръгваме си ние "лудите от Надежда" към 22.30. Аз съм първа кола, след мене Дизелбой и последен Василен. И така, гааааааааааааааз и с вратите напред (напоследък със зимните гуми е по-трудно, но с повече желание всичко става). На светофара на Дим. Несторов и К. Величков решавам да "накажа" един "иначе особено бърз Голф". И таман му изкъртих мивката, гледам Дизела пуска аварийки и отбиват в дясно. Спирам и аз и питам: Какво стана бре? А те с Василен викат; Абе ти течеш като чешма отзад. Навеждам се и гледам от резервоара капе. Реших: край, спукал се е, маа му деа. Сега се изръсих със сума ти пари за нов. А Дизелбой казва: Абе дай да ходиме на бензиностанцията и на светло да свалиме бронята и да видиме какво става. Абе ти луд ли си или какво, го питам аз, това е броня бе не е шега. А той: Абе аз тия брони за 5 мин. го свалям и слагам. Речено-сторено. Паркираме трите коли на Лукоил и почваме разкостването. Бронята падна бързичко (не точно за 5 мин, ама като не е сваляна никога, така е!) Почнахме да оглеждаме резервоара, нищо никъде. Влажен, но не тече. Дизела лежи на земята, ние с Василен клатиме като полудяли. Ъ-ъ. Накрая решаваме да разхлабиме шините дето го крепят. Леко го бутнахме надолу и пак гледаме. Нищо :(. Накрая аз предложих да го закачиме горе-долу и да резна пак. И да се надяваме да покаже от къде тече. Забърсахме резервоара хубаво, закачихме го на няколко витки и аз: гаааааааааз. Гледам отзад МАХАТ. Спирам, поглеждам назад -> хубава, широка диря от бензин. Бързо обратно в "бокса", развиване болтовете дето крепят резервоара и виждаме, че тече от горната част. Василен венднага вади книгата и започва бърза справка относно сондата и помпата. В това време аз и Дизела махаме капачката дето е в багажника. И какво да видиме: маркучът за обратния бензин откачен и на всичкото отгоре скоба физически липсва. А около отвора за сондата езерце от бензин. Явно до преди да свалиме резервоара от маркуча е хвърляло по малко, а сега сме го измъкнали съвсем. Намирам някаква що-годе свястна скоба, натиквам маркуча обратно и го стягам. Взимам един парцал и започвам да попивам бензина около сондата. И да го цедя на земята. И така 2-3 мин. :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :censored: :censored: :censored: :censored: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :maad: :maad: :maad: :maad: Направо полудях. Но както и да е, за още 15-тина минути накачихме обратно всичко, измихме се и отидохме да пиинеме по бира за добре свършената работа. Тука е мястото да отбележа, че Боби много ни помагаше. Светеше с лампата, носеше бира. Абе, грижеше се за нашето удобство. Прибрах се в къщи към 1.30, поизмръзнал, с ръце изпръхнали от бензина, но щастлив, че имам такива приятели. БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ ВИ ИМА.

П.П. Сега колицата гори доста по-малко и направо не мога да повярвам, че съм сипал 30 литра, минал съм 100 км. и още не е светнала резервата - бях я намразил таз малка оранжева лампичка.

П.П.С. Не вярвайте на легендата дето я разпространява Цанков за онази бензиностанция на Стиви дето 92 не бил 92, а някакъв разреден 95. Сипах оттам и да ви каза за 100 км поне 7-8 пъти ми гасне при тръгване. Такова чудо не ми се е случвало и когато карах курсовете преди 22 години.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 29 Ное 2004, 14:37

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :ok:
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

az

Мнение от Bobi » 29 Ное 2004, 14:52

:yes: :yes: :yes: Не разбирам много от коли,но помагам с каквото мога 8) :yes: :yes:
При толкова неща за еднократна употреба, не е чудно, че и хората стават такива!!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Приятели

Мнение от Dimitar » 29 Ное 2004, 15:16

TheBoss написа:.... и последен Василен...

Че аз несъм очаквал и да е първи - с тая чупена 5-ца, пак хубаво, че е успявал да ви следва :D :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Ное 2004, 17:29

TheBoss написа:от известно време колицата започна да гори подозрително много - към 20л/100км.

добре дошъл в клуба :P :) :mhihi: :uups:

и евала за приятелите.... наистина рядко се срещат такива :)
след като закачи тоя кабел ходил ли си на сервиз да я гледаш или проблема вече е решен завинаги ?

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 29 Ное 2004, 17:49

Dimitar написа:
TheBoss написа:.... и последен Василен...

Че аз несъм очаквал и да е първи - с тая чупена 5-ца, пак хубаво, че е успявал да ви следва :D :mhihi:

Спокоен съм че върви повече от 318-ката :lol: :lol: :lol:
:ok: :ok: :ok: :ok:
Радвам се че Тне Воss оценява помоща ни, тъй като той неведнъж ни е помагал на нас :bowdown:
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 30 Ное 2004, 0:09

Пак леко си се отървал, аз два пъти чупя (незнайно как) пластмасовата част на тая сонда и освен преразхода отиват и по 50 кинта за 2-ра ръка сонда...

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 30 Ное 2004, 12:02

Радвам се че всичко е минало ок, и че са помогнали онези двамата :П дето немогат да карат :П

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 01 Дек 2004, 12:58

Добре де, и на мен ми гори доста и някой път доста ми намирисва на бензин вътре в купето.....дали не ми се е извадил и на мен някой маркуч. Къде да го прегледам!
Изображение Изображение Изображение Изображение

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 01 Дек 2004, 13:11

TheBoss написа:П.П.С. Не вярвайте на легендата дето я разпространява Цанков за онази бензиностанция на Стиви дето 92 не бил 92, а някакъв разреден 95. Сипах оттам и да ви каза за 100 км поне 7-8 пъти ми гасне при тръгване. Такова чудо не ми се е случвало и когато карах курсовете преди 22 години.

:shock: Нещо не си спомням да съм разправял за каквато и да било бензиностанция :idea: :?: :roll:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 02 Дек 2004, 9:28

Роска, ако съм се объркал - извинявай. Но Василен спомена, че някакъв твой приятел ти казал, че там 92 бил някаква смес и ти си зареждал само от там. Peace. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 02 Дек 2004, 9:41

TheBoss написа:Роска, ако съм се объркал - извинявай. Но Василен спомена, че някакъв твой приятел ти казал, че там 92 бил някаква смес и ти си зареждал само от там. Peace. :)

може аз да сам те изпарзалял :uups: :uups:
ИзображениеИзображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 03 Дек 2004, 14:43

Ще ме разплачете бе :cry:
Евала на дтужината !
Най-мразя да съм прав!!!

Назад към Страхотни истории