До една година започва серийнo производство на BMW X1

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

До една година започва серийнo производство на BMW X1

Мнение от ///Ivan » 18 Окт 2008, 15:46

Серийната версия на най-малкият SUV с марката на BMW е вече близо. Най-новите шпионски снимки потвърждават това.

Колата е била забелязана на пистата Нюрбургринг по време на последни тестове. По неофициални данни от Баварската фирма става ясно, че колата може да бъде на пазара до една година.
Това означава, че серийната версия няма да се различава много от концепцията която BMW показа преди седмици в Париж. Тежката маскировка на автомобила на Нюрбургринг изключва възможността да се види неговата външност.

Все пак може да се подразбере, че предната част е с типичната решетка за BMW, този път подобна на тази показана от Серия-7.
Едва ли ще бъдат променяни и задните светлини в сравнение с тези на концепцията. Вече се знае, че освен предаването към четирите колела xDrive, BMW X1 ще предложи и по-евтина версия само със задвижване на задните колела. Единстреният върпос е дали тя ще се предлага веднага след премиерата на серийната версия или по-късно.

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 18 Окт 2008, 19:27

Аз лично го очаквам с голямо нетърпение този модел.
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 18 Окт 2008, 20:51

Поредното нещо дето не е ясно какво се прави,яде ли се ,пие ли се,чука ли се или колкото и да е абсурдно се кара може би :mhihi:
Що не се спрат с глупостите и да правят това което е стихията на марката,а това са RWD най-добрите машини за шофиране!
Ама не,да го ду**т феновете,"ние ще ставаме подлога на масовия потребител и неговия вкус и ще правим все по-комерсиално ориентирани подобия на БМВ щото така казват счетоводителите",явно те са на власт последните години!
Това е моето мнение и не ангажирам никой с него,не искам да го налагам и няма да водя безсмислени спорове по въпроса.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 18 Окт 2008, 20:59

напълно съм съгласен с NeoPrint :confused:
за жалост това е самата истина, гледаме как да сме комерс, винил и евтинджос :uups:
според мен ще дойде момент, в който марката няма да се слави с надежност и качество на материалите, просто ще караме хай-тек миксери, но за сметка на това достъпни за голяма част от "фешън" обществото, който не ги интересува бмв със задно предаване ли е, важното е като си го купим да идем на бар, да го спрем отпред и да сме номер едно ;)
може и да няма повече олдскулъри, като гледам натам е тръгнало...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 19 Окт 2008, 13:25

Stanchev написа:напълно съм съгласен с NeoPrint :confused:
за жалост това е самата истина, гледаме как да сме комерс, винил и евтинджос :uups:
според мен ще дойде момент, в който марката няма да се слави с надежност и качество на материалите, просто ще караме хай-тек миксери, но за сметка на това достъпни за голяма част от "фешън" обществото, който не ги интересува бмв със задно предаване ли е, важното е като си го купим да идем на бар, да го спрем отпред и да сме номер едно ;)
може и да няма повече олдскулъри, като гледам натам е тръгнало...

Абе и двамата сте прави колеги, ама нещо не ги виждам тея олдскулъри да си купуват коли от магазина, още повече такива за по 100 и повече хиляди. Всеки гледа продажби, а не мнението на фенове на стари модели. Все пак новите модели са вследствие на много проучвания. И аз като колега NeoPrint не ангажирам никого с моето мнение, но според мен това е действителността.

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 19 Окт 2008, 18:19

Stanchev написа:важното е като си го купим да идем на бар, да го спрем отпред и да сме номер едно ;)

То това вече е факт. Не само с БМВ - с Мерцедес и всички други по-скъпи коли.
Но, според мен, БМВ ще си остане марка с традиции, каквито определено има, и винаги ще има по някой модел, който да е "по-по-".
Както каза колегата над мен, всеки в момента гледа увеличаване на продажбите. То с това успоредно върви и мнението на клиентите де, но не вярвам марка като БМВ, където работят такива "мозъци", да придобие грешна стратегия.
В момента продажбите на БМВ са в сериозен спад, но така е при всички марки. Това се дължи на световната криза и си мисля, че скоро нещата ще потръгнат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 19 Окт 2008, 19:46

май не схващате, че за да се нагодят към добри продажби бутат качеството спрямо цената ;)
а относно олдскулърите, аз имам едно маалко по-друго виждане:
излиза колата от магазина да кажем за 60-70 хиляди лева (няма значение) до тук добре, баровеца се радва да кажем 1-2-3 години или докато не излезне следващия модел и решава да я продаде. И когато дойде това време колата ще е "голф 3/4" ако ми следиш мисълта. Тогава малко или много името и репутацията ще са съвсем различни...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от autofen » 19 Окт 2008, 20:40

Хора вие скоро посщавали ли сте шоурум на BMW? Аз там нищо евтино не видях ,пък и масовки по сто бона ми звучи малко пресилено.Относно Х1 мисля,че ще се получи доста добро и ако отговори на моите очаквания мисля да му се израдвам.Все пак сватът се развива и BMW също.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 29 Окт 2008, 4:42

Неподготвен се изказа колега.
Радвай се на каквото там те кефи и сват ти все така да се развива,човека :mhihi:
Тук става въпрос към какво води напоследък развитието на марката,ценностите и духа й и масовото производство. Не на последно място и какво ще караме ние след няколко години. И дали изобщо ще стават за каране или само за "каца без дъно" сега новите иначе колици.
И що за БМВ е нещо 4х4 или нямаш против и да почнат и с предно да ги правят а? Може и да отговорят на изискванията ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kokorba6iqta » 29 Окт 2008, 21:31

аз не мога да ви разбера защо все се оплаквате, за тези които не харесват масовите модели има моделите с емблемата ///М, така че реално ако погледнете на нещата БМВ произвеждат същите модели като от преди 10-20-30 години плюс нови по-специфични модели, освен това М подразделението все така си съществува и прави все по-добри неща, така че има и за масовия потребител има и за ентусиаста, така че вие един вид се оплаквате от широкия избор, което за мен е неразбираемо!!!
От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: самолет
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от DiDi » 29 Окт 2008, 21:40

MCar написа:Аз лично го очаквам с голямо нетърпение този модел.
:yes: :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 03 Ное 2008, 19:19

Изображение Изображение Изображение

Снимките са от тук, тфа е доста интересна статийка, с много интересн снимки :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ajaxus » 12 Ное 2008, 12:36

ето и последното видео на Х1 8) 8) 8)

http://carbloger.com/?p=117

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 12 Ное 2008, 16:40

"With the initial launch in the European market only, the four-wheel drive will be the only option offered."

Яко! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Ное 2008, 5:24

NeoPrint написа:Неподготвен се изказа колега.
Радвай се на каквото там те кефи и сват ти все така да се развива,човека :mhihi:
Тук става въпрос към какво води напоследък развитието на марката,ценностите и духа й и масовото производство. Не на последно място и какво ще караме ние след няколко години. И дали изобщо ще стават за каране или само за "каца без дъно" сега новите иначе колици.
И що за БМВ е нещо 4х4 или нямаш против и да почнат и с предно да ги правят а? Може и да отговорят на изискванията ти?

тая тема някакси постоянно изплува и замира от както дойде цялостната промяна в дизайна... някой неща са добри, някой са доста поглед напред във времето, но определено имам чувството, че марката се разводнява... мисля си че до голяма степен това в резултат на глобализацията, петролните кризи... сега и икономическата криза... но някакси е дразнещо как БМВ се превръща повече в масова култура от колкото в нещо различно... единственото, което успях да възприема от новите модели е 1ца купе и Х5 (наред с "класическите" 3.5.7 и Z)... имам предвид - вече не може да се чуе "не искам бмв, защото е със задно и ме е страх да не се намажа някъде"...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Следваща

Назад към Основен Форум