Проблем със ел.стъкла 318is

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw 318is
Мечтае да кара: bmw m5

Проблем със ел.стъкла 318is

Мнение от To6o777 » 03 Ное 2008, 12:25

Проблема ми е следния,когато отворя вратата стъклото попринцип пада 2мм,да ама не само на едната врата пада на другата не,как може да се оправи и другото стъкло да пада 2мм!!!! :help:

Потребител
Аватар

Мнение от румен1 » 04 Ное 2008, 10:16

Колега проблема е в датчика който се намира в щифта на ключалката на вратата той е за смъна и струва смяната около 50лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 04 Ное 2008, 10:50

Мога да го оправя на горната сума :mhihi:
Изображение
Деба тия дърти кочини!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото му падне:)
Мечтае да кара: каквото успее да докопа:)
Детайли за колата: ...все още движеща се на собствен ход:)

Мнение от Simong » 04 Ное 2008, 11:21

Опитай колега просто с една спринцовка да я смажеш...така беше при мен, но първо опитай да натиснеш езичето нагоре и ако проработи хващаш изчистваш , смазваш , разкарваш и си готов.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 04 Ное 2008, 11:29

Имам същия проблем (само, че на кабрио... предполагам е същото) Не съм махал кората още, че нямам време. Интересното е, че като отворя вратата и вдигам стъклото имам чувството, че ще изкочи от вратата :confused:
Някой може ли по-подробно да обясни как става номера, че ми се къса сърцето като забравя и някой тресне вратата със вдигнат догоре прозорец :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 04 Ное 2008, 12:26

При купето копчето дето регулира това смъкване при отваряне и вдигане при затваряне на вратата се намира в самата брава ;)
Изображение
Деба тия дърти кочини!

Потребител
Аватар
Кара: bmw 318is
Мечтае да кара: bmw m5

Мнение от To6o777 » 04 Ное 2008, 13:23

Мерси за помоща колеги! Ще пробвам да пръсна смазка в бравата дано се оправи! 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rebel » 04 Ное 2008, 13:43

To6o777 написа:Мерси за помоща колеги! Ще пробвам да пръсна смазка в бравата дано се оправи! 8)

При мен изобщо няма никакъв признак да се опитва да се качи/падне стъклото при отваряне/затваряне, така че смазка не би оправила нещата. Пиши ако все пак постигнеш нещо ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Ное 2008, 14:41

Ozir1S написа:При купето копчето дето регулира това смъкване при отваряне и вдигане при затваряне на вратата се намира в самата брава ;)

Зависи коя година е щото са два, модела. Приедните е в бравата, а при по-новите е на колонката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото му падне:)
Мечтае да кара: каквото успее да докопа:)
Детайли за колата: ...все още движеща се на собствен ход:)

Мнение от Simong » 04 Ное 2008, 15:43

Rebel написа:
To6o777 написа:Мерси за помоща колеги! Ще пробвам да пръсна смазка в бравата дано се оправи! 8)

При мен изобщо няма никакъв признак да се опитва да се качи/падне стъклото при отваряне/затваряне, така че смазка не би оправила нещата. Пиши ако все пак постигнеш нещо ;)

Колега обърни внимание дали ти работи пружинката на палеца...с две думи при отворена врата натисни палеца надолу за да симулираш затваряне на вратата и когато вдигнеш бравата отвън дали палеца сам ти отива нагоре...ако не ти се движи...лоша работа...нов апарат трябва :bcry:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rebel » 04 Ное 2008, 15:58

Мерси, колега, ще го проверя това :) :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rebel » 05 Ное 2008, 13:24

Simong написа:
Rebel написа:

Колега обърни внимание дали ти работи пружинката на палеца...с две думи при отворена врата натисни палеца надолу за да симулираш затваряне на вратата и когато вдигнеш бравата отвън дали палеца сам ти отива нагоре...ако не ти се движи...лоша работа...нов апарат трябва :bcry:

Пробвах го, при отворена врата като симулирам затваряне и дръпна след това дръжката - стъклото си пада 3 мм надолу :shock: Странна работа, разгледах ръководствата за ремонт и видях, че трябва да се направи нещо като калиброване, ма някои неща не мога да ги стопля, че са кофти снимките :confused:

Във форума има супер много полезна информация. За това и си взех БМВ-то, за да се занимавам с него и да се радвам. Имам 2 нови коли, които се поддържат в оторизираните сервизи, ама кефа да си направиш нещо САМ е неповторим! Така, че все още се надявам някой да помогне с решение на проблема :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordofspeed » 02 Яну 2009, 22:51

Имам същия проблим със стъклото и на мойто нещо не бачка датчика на едната врата :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tono » 03 Яну 2009, 11:51

при мен като вали много силно, този малкия ход на шофиорската врата сам почва да движи при затворена врата. от там почва да ми ебава алармата и т.н. като изсъхне след един два дена се оправя само. направо ми скъсва нервите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всеки ден

Мнение от peshopetrov » 03 Яну 2009, 15:18

колеги ако може и аз да попитам в тази тема (да не пускам друга) , значи аз съм с 320 купе и като затвора вратата стъклото се вдига с около 1 см (май токова беше) на горе докато прилепне в уплатнението и се чува едно щракане което мн дразни :evil:
един ми вика че е от студеното :mhihi: :mhihi: :mhihi:
моля кажете кво да го правя :help: :help: :help:

Назад към E36