Управление,бъдеще,минало и някои методи на форума....
Модератор: I.Voykov
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Управление,бъдеще,минало и някои методи на форума....
не знам защо е нужно да се заключи темата-можеше да говорим и там,но както и да е...
нека изложим някои свои виждания по състоянието на форума и клуба също и всеки да си каже мнението....!
асене ,ти си прав ,че форума е като медия.предполагам,че всяка медия трябва да има аудитория и насоки за развитие ,както и тематика...
та сбито моето мнение е следното-просто го споделям-ти ше кажеш или вие ше кажете вашето ако е различно и ако имате желание може да го обсъдим......
1. извън темата би трябвало да се модерира по-леко и по-отворено към неща,дори не касаещи колите ни и поддръжката им...
2. модерирането да става с мисълта-това което се изтрива или заключва дали е опасно за потребителите и клуба ,а не с "некои съображения" на съответният човек като мод или отношението му към писалият.
3. да се начертаят насоки за увеличаване постъпленията в клуба и разширяване на членовете-ние не сме някво краско дружество само за богоизбрани и тактиката определно трябва да е към растеж и увеличаване на влиянието.
4. масмедиите са изключиетелно средство и лост за влияние и за постъпления от реклама или друго..-трябва да бъдат по-добре експлоатирани.
нека изложим някои свои виждания по състоянието на форума и клуба също и всеки да си каже мнението....!
асене ,ти си прав ,че форума е като медия.предполагам,че всяка медия трябва да има аудитория и насоки за развитие ,както и тематика...
та сбито моето мнение е следното-просто го споделям-ти ше кажеш или вие ше кажете вашето ако е различно и ако имате желание може да го обсъдим......
1. извън темата би трябвало да се модерира по-леко и по-отворено към неща,дори не касаещи колите ни и поддръжката им...
2. модерирането да става с мисълта-това което се изтрива или заключва дали е опасно за потребителите и клуба ,а не с "некои съображения" на съответният човек като мод или отношението му към писалият.
3. да се начертаят насоки за увеличаване постъпленията в клуба и разширяване на членовете-ние не сме някво краско дружество само за богоизбрани и тактиката определно трябва да е към растеж и увеличаване на влиянието.
4. масмедиите са изключиетелно средство и лост за влияние и за постъпления от реклама или друго..-трябва да бъдат по-добре експлоатирани.
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Относно точки 3. и 4. съм абсолютно съгласен с теб. Само искам да допълня, че и сегашното ръководство на форума явно се занимава с това, защото в момента с няколко колеги активно работим по проект за спонсорирането на клуба и веднага ни беше обещано съдействие от страна на модераторския екип. Но засега сме в процес на изчакване, как ще се развият събитията. Та никой не е толкова черен или толкова бял, по-скоро всички сме в дълбокото сиво.
А както каза администратора, това е медия с БМВ насоченост и би било добре, ако всеки материал в нея има някаква връзка с БМВ. Изключения може би биха били да се направят за неща които се отразяват на целия свят и по този начин и на БМВ, като финансова криза, ядрена война, промяна в акцизната политика, рожденни, именни дни на членове и т.н. Но дори и на спамер като мен, тема от типа "угасна ми дисплея на компа" са неуместни. Ето ви и примерно решение даже:
Ако е толкова спешно и човека има вяра само на хората от форума, да ми прати л.с. и ще го насоча, има и някои други колеги с които редовно го правим това, пари не вземаме.
RESPECT
by t060
А както каза администратора, това е медия с БМВ насоченост и би било добре, ако всеки материал в нея има някаква връзка с БМВ. Изключения може би биха били да се направят за неща които се отразяват на целия свят и по този начин и на БМВ, като финансова криза, ядрена война, промяна в акцизната политика, рожденни, именни дни на членове и т.н. Но дори и на спамер като мен, тема от типа "угасна ми дисплея на компа" са неуместни. Ето ви и примерно решение даже:
Ако е толкова спешно и човека има вяра само на хората от форума, да ми прати л.с. и ще го насоча, има и някои други колеги с които редовно го правим това, пари не вземаме.
RESPECT
by t060
От тогава русото не е на мода.
- SKISA
-
-
тоше,за да може някой да те попита нещо и да му помогнеш-той трябва да те познава,да е говорил с теб и да знае какво можеш. ако пишеш три реда на месец само и единствено за лява врата на бмв -няма как да стане и да знае някой ,че ти си човека за комповете....!
точно за извън темата говорим най-вече и там е идеята да се говори за различно от бмв теми и неща....!! това и е идеята и ясно ,че не значи да се пише-"сърби ме с кво да се почеша?",но там нещата трябва да са по-свободни.
точно за извън темата говорим най-вече и там е идеята да се говори за различно от бмв теми и неща....!! това и е идеята и ясно ,че не значи да се пише-"сърби ме с кво да се почеша?",но там нещата трябва да са по-свободни.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Бате, в Извън темата сравнявайки форума преди години има доста повече свобода. Даже тази свобода си е доста там, въпреки доста добрата работа на модераторите. Все пак това е автомобилен форум, трябва да се говори и за автомобилите - по специално БМВ. Извън темата си е извън темата, да, но не вземайте насериозно описанието на секцията долу и това за зетя, сватбата и т.н. Никой никого не ограничава да говори само за БМВ, в извън темата и други теми се пускат, но някои хора го обърнаха на панаир там и каквото им хрумне го постват там. Да не говорим, че някои други хора нахални взеха да стават - не стига, че само спорове създават и съсипват теми, едно мнение свързано с БМВ нямат и даже претендират после, че модераторите им били виновни, че ги псували и т.н. Даже като гледам какво става в Извън темата (и не само там) темата трябва да е с предложение обратно на това - да се затегне положението.. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- SKISA
-
-
мисля ,че грешиш. едно е спамовско мнение-друго е спамска тема...!!
и тука не слагаме само примери с определени хора.
помисли си примерно тва е като да се сложи ограничение само имащи бмв да пишат...!!или само знаещи предавателните числа на всички 3ки и 5ци да пишат...!!тва е ограничение . ако има такива подобни ограничения утре ,ако не дай си .... ти свият бмв-то кво правиме!?!няма да можеш да пишеш ,докато си купиш друго ли!?
извън темата е извън темата. тя си е за тва-ясно ,че изключително тъпи мнения и теми не трябва да се допускат/тук искам да вметна ,че за съжаление и аз имам тъпи постове и съм се извинил на мод за това/ ,но там хората и се забавляват. никой не влиза в извън темата ,за да ппровери колко е хлабината на М25. просто си има място за това. там нещата е ясно ,че трябва да са затегнати. но извън темата е друга бира...
в повечето случаи сме писали неща ,за да се опознаем и забавляваме ,но не мога да разбера защо това е лошо.
отделно бих чул с интерес мнението на отговорните фактори за разширяването на клубните членове и постъпленията в клуба...
помисли си примерно тва е като да се сложи ограничение само имащи бмв да пишат...!!или само знаещи предавателните числа на всички 3ки и 5ци да пишат...!!тва е ограничение . ако има такива подобни ограничения утре ,ако не дай си .... ти свият бмв-то кво правиме!?!няма да можеш да пишеш ,докато си купиш друго ли!?
извън темата е извън темата. тя си е за тва-ясно ,че изключително тъпи мнения и теми не трябва да се допускат/тук искам да вметна ,че за съжаление и аз имам тъпи постове и съм се извинил на мод за това/ ,но там хората и се забавляват. никой не влиза в извън темата ,за да ппровери колко е хлабината на М25. просто си има място за това. там нещата е ясно ,че трябва да са затегнати. но извън темата е друга бира...
в повечето случаи сме писали неща ,за да се опознаем и забавляваме ,но не мога да разбера защо това е лошо.
отделно бих чул с интерес мнението на отговорните фактори за разширяването на клубните членове и постъпленията в клуба...
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
SKISA ок, дадох лош пример но айде кажи ми днес от 20-тината потребители, които видяха 2-те еднакви теми на новия колега в основния форум (който не са за там и бяха леко казано сбъркани) защо никой не му обесни на човека къде да я пусне, а всеки почна с коментарите колко е зле? Нали целта е потребителите тука да си помагат, безгрешни хора няма и вместо да го оретнират колегата, той сега само хаос ще създава, където и да пише.
А относно комповете, във всяка такава тема, в която реално мога да помогна и да насоча човека го правя, било на л.с. ако е заключена, било в нея. Но наистина има доста теми, който се пускат, а са си за форуми с различна тематика и мястото си им е там.
Гледам и ти помагаш, с каквото можеш, както и други колеги, та не знам защо да не се помогне на сегашното ръководство, ами трябва да се търси ново? (ти даже беше писал някакъв пост с една история с политици на тая тема) модераторите са крайно недостатъчно за да обърнат внимание на всички и на всеки да обесняват. Тъй че ако може да си полезен с нещо, макар и малко защо не? И дали е необходимо винаги да се пише в темата, при условие че с 1-2 лс-та може да се реши проблема (който и без това е индивидуален и не е необходимо всички да го четат)
П.С. Това с лявата врата на бмв-то не го разбрах, но искам да уточна че ползвам дясната, за да няма недоразумения. A и дай разговора за вратите и посоките да го водим някъде другаде, не в тази тема.
RESPECT
by t060
А относно комповете, във всяка такава тема, в която реално мога да помогна и да насоча човека го правя, било на л.с. ако е заключена, било в нея. Но наистина има доста теми, който се пускат, а са си за форуми с различна тематика и мястото си им е там.
Гледам и ти помагаш, с каквото можеш, както и други колеги, та не знам защо да не се помогне на сегашното ръководство, ами трябва да се търси ново? (ти даже беше писал някакъв пост с една история с политици на тая тема) модераторите са крайно недостатъчно за да обърнат внимание на всички и на всеки да обесняват. Тъй че ако може да си полезен с нещо, макар и малко защо не? И дали е необходимо винаги да се пише в темата, при условие че с 1-2 лс-та може да се реши проблема (който и без това е индивидуален и не е необходимо всички да го четат)
П.С. Това с лявата врата на бмв-то не го разбрах, но искам да уточна че ползвам дясната, за да няма недоразумения. A и дай разговора за вратите и посоките да го водим някъде другаде, не в тази тема.
RESPECT
by t060
От тогава русото не е на мода.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
SKISA написа:мисля ,че грешиш. едно е спамовско мнение-друго е спамска тема...!!
Не знам доколко съм прав. Знам само едно - чета форума от зимата на 2002-ра (кажи го 6 години). Не искам да звучи все едно се хваля, че съм стар, искам да кажа с това, че знам перфектно какъв е бил форума преди и сега. Ще ти кажа - преди беше интересен, ама нищо общо с това сега. Сега мога да кажа, че влизам заради модераторските ми задължения и по навик. Ти прави сметка за какво ставаше въпрос. Същото е и със сбирките - броях оставащите дни до неделята (тогава сбирките бяха само в неделя), а сега се случва да минава сбирка и изобщо да не се сетя за нея. Но да се върнем на форума - преди изключително интересен. В основния форум се пишеше колкото и в Извън темата. А сега я цъкни в двете секции и виж, че Извън темата ти е цялата оранжева, защото новите мнения идват през минута и виж в Основния дали е така. Та не знам спамерска тема и спамерски пост, но и двете докараха форума дотук - не казвам, че е толкова лош, но... пък оставям на теб да прецениш каква е причината за това изменение.

Не е така, преувеличаваш с ограниченията.

Аз не съм "за" други ограничения - просто хората да знаят за какво са тук. Аз също не съм от най-големите разбирачи. Имам средни познания за повечето модели и много големи познания за 1 модел. Даже в момента не карам БМВ, а ако карам е рядко. Но пиша навсякъде, а не само в Извън темата.

Последна промяна alpina-ma6inata на 03 Ное 2008, 14:40, променена общо 1 път
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- Новини
-
alpina-ma6inata правилно посочи, че подфорума "Извън темата" в момента е с доста либерално управление, в сравнение с минали години. По-либерално от това, не се надявайте да стане колкото и да ви се иска да се лигавите из темите
"Извън темата" е допълнителна секция към този форум и последното нещо, което желаем е да се превърне в основна секция с огромен трафик и посещаемост в сравнение с останалите секции.
Оффтопика в малки количества, майтапа и закачките - това са все неща, които модераторите са инструктирани да допускат тогава, когато е неделима част от атмосферата на някоя тема. Съвсем друго обаче е когато едни и същи хора се лигавят из темите с цел да се правят на интересни, да се трупат мнения или да се скапе цялата тема. Има и теми, които умишлено оставяме да просъществуват повечко време, за да се разведри обстановката, да се получи нещо непринудено и т.н.
Внимавайте да не оцените това, което имате, след като го загубите.
Отново ви напомням това, което написах и в другата тема..
Този форум няма за цел да запълва цялото ви свободно време, прекарано в интернет, нито има за цел да реши всичките ви житейски проблеми.
П.С.
СКИСА
По точка 4 и 5 - пусни тема в клубния, тук трудно ще се получи такава дискусия.

"Извън темата" е допълнителна секция към този форум и последното нещо, което желаем е да се превърне в основна секция с огромен трафик и посещаемост в сравнение с останалите секции.
Оффтопика в малки количества, майтапа и закачките - това са все неща, които модераторите са инструктирани да допускат тогава, когато е неделима част от атмосферата на някоя тема. Съвсем друго обаче е когато едни и същи хора се лигавят из темите с цел да се правят на интересни, да се трупат мнения или да се скапе цялата тема. Има и теми, които умишлено оставяме да просъществуват повечко време, за да се разведри обстановката, да се получи нещо непринудено и т.н.
Внимавайте да не оцените това, което имате, след като го загубите.
Отново ви напомням това, което написах и в другата тема..
Този форум няма за цел да запълва цялото ви свободно време, прекарано в интернет, нито има за цел да реши всичките ви житейски проблеми.
П.С.
СКИСА
По точка 4 и 5 - пусни тема в клубния, тук трудно ще се получи такава дискусия.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
Бате, тя се е превърнала вече в това, което казваш... Аз помня преди броя на новите мнения в Основния и Извън темата беше еднакъв. И с годините Основния почна постепенно да изостава, и то доста стабилно.!!Asen_X написа:"Извън темата" е допълнителна секция към този форум и последното нещо, което желаем е да се превърне в основна секция с огромен трафик и посещаемост в сравнение с останалите секции.
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
alpina-ma6inata написа:Бате, тя се е превърнала вече в това, което казваш... Аз помня преди броя на новите мнения в Основния и Извън темата беше еднакъв. И с годините Основния почна постепенно да изостава, и то доста стабилно.!!Asen_X написа:"Извън темата" е допълнителна секция към този форум и последното нещо, което желаем е да се превърне в основна секция с огромен трафик и посещаемост в сравнение с останалите секции.
тва са, извън темата и е36
what a helluva ride
- SKISA
-
-
говорите така сякаш има някакво заложена съотношение на проценти за отделните теми...! не разбирам...!? има ли значение в коя тема се е влизало най-много?тва просто показва,че там им е най-интересно на хората.страхотно е ,че наще коли се развялат сравнително най-малко и в техническите теми ми се налага да влизам или за ъпгрейд или за съвет по някакъв профилактичен ремонт. ясно ,че повечето имат по-рядко работа там. не виждам проблем в това. защо ви притеснява ,че извън темата е най-посещаваната тема!? в основният се пише ,когато има нещо ново-така съм си съставил мнение-в извън...се пише за доста повече работи.
отчитам ,че има и адски тъпотии и теми от сорта "сърби ме -с коя ръка да се почеша" ,но не всичко там е така....! отделно сегрегацията или разделянето на стари и млади форумци,знаещи и незнаещи,млади и стари на години,имащи и нямащи ,но искащи бмв е наистина глупаво....!
все пак нещата и живота ни се променят-няма как да останат като в началото-някой ще се ожени,друг -дете ще му се роди....няма как да останеш същият.важното е ,че остава любовта ни към марката....!
това вайкане е излишно към миналото....! така или иначе-то няма как да остане същото. трябва да се запазят хубавите му неща,но и да се приемат нови...! нещата се случват заедно и понякога въпреки управлението и контрола...!
отчитам ,че има и адски тъпотии и теми от сорта "сърби ме -с коя ръка да се почеша" ,но не всичко там е така....! отделно сегрегацията или разделянето на стари и млади форумци,знаещи и незнаещи,млади и стари на години,имащи и нямащи ,но искащи бмв е наистина глупаво....!
все пак нещата и живота ни се променят-няма как да останат като в началото-някой ще се ожени,друг -дете ще му се роди....няма как да останеш същият.важното е ,че остава любовта ни към марката....!
това вайкане е излишно към миналото....! така или иначе-то няма как да остане същото. трябва да се запазят хубавите му неща,но и да се приемат нови...! нещата се случват заедно и понякога въпреки управлението и контрола...!
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
Значение има къде най-много се пише, защото все пак това е автомобилен форум, не датата. Мисълта ми е, че вече все повече обстановката спря да заприличва на каквато трябва да бъде в автомобилен форум, а с повечето свобода, за която говориш ще се изгуби всичко и почти няма да се пише за автомобили, а за някакви съвсем различни неща. В основния преди беше друго, повярвай ми. Даже имаше един силен период, в който в Основния се пишеш, почти колкото сега в Извън темата. Ясно, че едно нещо не може да бъде едно и също, но може да бъде подобно. А сега не е, сега няма почти нищо общо. 

2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Без да съм чел цялата тема
1. Това е автомобилен форум,касаещ марката БМВ!
2.В "Извън темата" да се пишат неща,касаещи автомобилите,но такива,
които не се връзват с другите подфоруми.
Който иска да си пише по лични теми има десетки други форуми,където
може да го направи.
По т.3 и т. 4 няма да пиша,защото тези неща се обсъждат в съответните
подфоруми

може да го направи.
подфоруми

- SKISA
-
-
bmwdriver написа:Без да съм чел цялата тема![]()
може да го направи.
подфоруми
така ,както императивно си го написал можеш да вметнеш и в кои часове за кво да пишем...!!!
като е автомобилен форум да не е концентрационен лагер. извън темата -само за коли да се пише!? едва ли не да се реши и точно за какъв цвят коли!? нещо го даваш много строго ,колега. има други форуми,засега на мен ми харесва този и смятам да остана.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
SKISA написа:нещо го даваш много строго ,колега. има други форуми,засега на мен ми харесва този и смятам да остана.
Ми хубаво..остани,ама се придържай към темата на форума!!!!
Ето ти един прост пример защо вече не ми е интересно да влизам и пиша по форума!
Повярвай ми,той изобщо не го дава строго...просто така беше положението тук преди години..нали уж четеш форума от самото му създаване..надали си пропуснал този момент

Който и както и да се опитва да го обясни никой от "новите" не иска да приеме малко от малко...това е автомобилен форум и независимо от топика на отделните подфорум основната идея е да се пише за автомобили...не за готварски печки,за това как някой си го баннали от друг форум или за избор на смартфоун...преди да навлезе интернета в ежедневието на човек като нещо нормално ми е много интересно как сте се оправяли...за избор на печка сте стояли по 3 часа в магазините за техника ли?
Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума