Нестабилна работа на двигателя
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Нестабилна работа на двигателя
Искам да попитам: Когато се опитам да форсирам колата си се полочава едно пукане отпред при двигателя и претрисане, пукането не винаги се появява. Ходих и в БМВ сервизи и в други сервизи,но не знаят какво точно му е някои да има на представ какво трябва да му се смени?
Колега, отделих ти мнението в отделна тема понеже ти е за първи път явно, а освен това няма нищо общо с борд компютъра, където се беше включил. Занапред моля те ориентирай се по-добре как да пускаш новите мнения или теми. Благодаря ти!
Postman

Колега, отделих ти мнението в отделна тема понеже ти е за първи път явно, а освен това няма нищо общо с борд компютъра, където се беше включил. Занапред моля те ориентирай се по-добре как да пускаш новите мнения или теми. Благодаря ти!
Postman
Казах 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Нестабилна работа на двигателя
ice666man написа:Искам да попитам: Когато се опитам да форсирам колата си се полочава едно пукане отпред при двигателя и претрисане, пукането не винаги се появява. Ходих и в БМВ сервизи и в други сервизи,но не знаят какво точно му е някои да има на представ какво трябва да му се смени?
Postman
Може би е изгоряла гарнитура ,между два цилиндъра.Заслушай се по-внимателно от къде е шума.
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
zvetiko написа:ice666man написа:Искам да попитам: Когато се опитам да форсирам колата си се полочава едно пукане отпред при двигателя и претрисане, пукането не винаги се появява. Ходих и в БМВ сервизи и в други сервизи,но не знаят какво точно му е някои да има на представ какво трябва да му се смени?
Postman
Може би е изгоряла гарнитура ,между два цилиндъра.Заслушай се по-внимателно от къде е шума.
Ей май си спец само по М51 и зимни гуми

До колегата - смени си свешите, погледни и бубини/лули и ако трябва сменяй и това припукване ще изчезне

R6 - Was sonst?
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
rdvr_burgas написа:zvetiko написа:ice666man написа:Искам да попитам: Когато се опитам да форсирам колата си се полочава едно пукане отпред при двигателя и претрисане, пукането не винаги се появява. Ходих и в БМВ сервизи и в други сервизи,но не знаят какво точно му е някои да има на представ какво трябва да му се смени?
Postman
Ей май си спец само по М51 и зимни гуми![]()
До колегата - смени си свешите, погледни и бубини/лули и ако трябва сменяй и това припукване ще изчезне
Карал съм и М20-вярно там нямаше това ,което има при М50 ,но съм го чувал гадният звук ,на прехвърляне на искрата от един цилиндър в друг.

системата е под налягане мисля 2бара беше и е нормално да са напрегнати, но не де са корави като камък.
моите като загрее стабилно при натискане с 2 пръста поддава по около 0,5см от всяка страна
м/у другото имам точно като твоя проблем с припукването и не се оправи със свещи и лули, а и гарнитурката на капака на клапаните смених
бобините уж били ок, но вече се съмнявам в тях
моите като загрее стабилно при натискане с 2 пръста поддава по около 0,5см от всяка страна
м/у другото имам точно като твоя проблем с припукването и не се оправи със свещи и лули, а и гарнитурката на капака на клапаните смених

бобините уж били ок, но вече се съмнявам в тях
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
ice666man написа:Това така ли е? Искат да ми раглабят двигатела за да видят дали не е спукан или изместен мисля че казаха главата?какво да правя?
Нека най-напред да премерят дали имаш изгоряли газове в антифриза,но на друго място.Може и сам да провериш, но не е много сигурно-помоли някой да държи 2500 оборота ,а ти отвори преливното казанче и гледай за мехурчета.Погледни и цвета на маслото,дали е нормален,виж и капачката на капака на двигателя за бели налепи. Иначе не ги слушай много в сервизите-повечето си нямат понятие от доста неща и почти всички ти измислят несъществуващи повреди.
Проверих маслото,цвета е нормален да же не е почерняло
Пробвах и това с отврянето на капачката на радиатора но неможах да видя балончета, утре ще я откарам да ми я замерат че нали днес е неделя
.
Гледах и за тези бели налепи дето ми каза,имаше некви бели парченца като от котлен камак 2-3 бяха малки,но мисля че е от боята,незнам не сам сигорен. А вазможно ли е да са по твурди маркучите защото имам малко повечко антифриз?

Гледах и за тези бели налепи дето ми каза,имаше некви бели парченца като от котлен камак 2-3 бяха малки,но мисля че е от боята,незнам не сам сигорен. А вазможно ли е да са по твурди маркучите защото имам малко повечко антифриз?
Казах 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Пукането идва като подаваш газ?
Гърми по колекторите, казах ти какво да ти видят, тука глави ще махате за това